• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIPREME: Od dvije Zvezde - nula

Duel bivših prvaka Evrope sa istim imenom, Crvene zvezde i Steaue, završen je bez golova.

 PRIPREME: Od dvije Zvezde - nula Izvor: MONDO

Crvena zvezda i Steaua, što na rumunskom znači "zvezda", odigrali su prijateljsku utakmicu na terenu hotela "Kalista" u Beleku - 0:0.

Izabranici Roberta Prosinečkog nisu u većem dijelu meča imali su problem da se izbore sa presingom Rumuna, pa su u petoj utakmici u Turskoj prvi put pribjegavali dugim loptama iz zadanje linije kao rješenju. To je hrvatski stručnjak strogo branio.

Zvezda je za 90 minuta stvorila samo jednu priliku, preko Kristijana Borhe u 28. minutu. Kolumbijac je tukao u golmana Razvana Stanku, koji je nespretno reagovao, ali ipak dovoljno da otkloni opasnost pred svojim golom.

I to je sve konkretno pred golom šampiona Evrope iz 1986. i vicešampiona iz 1989. Tako crveno-bijeli ni u trećoj uzastopnoj utakmici u Beleku nisu postigli gol!

Ekipa, koja se poslije 18 kola rumunskog prvenstva nalazi na diobi šestog mjesta sa gradskim rivalom Dinamom, sa deset bodova zaostatka za liderom Ocelulom, imala je više prilika.

Lorentiu Marinesku je u 9. minutu neprecizno šutirao glavom, a samo pet minuta kasnije je golman Saša Stamenković jedva u korner proslijedio loptu poslije pokušaja loba Nikolaea Dike sa polovine terena.

Steaua je mogla do vođstva neposredno poslije jedine Zvezdine šanse, ponovo preko Marineskua, ali se lopta otkotrljala pored gola skamenjenog Saše Stamenkovića.

Od 63. do 66. minuta Steaua je imala još tri prilike.

Prvo je Reljić u posljednjem trenutku stigao da izblokira šut Banela Nikolice koji se iskrao odbrani Zvezde, prihvatio odličan pas i usamljen pojurio ka Stamenkoviću. Zatim je Zvezdin golman zaustavio udarac Pabla Brandana iz povoljne pozicije, a onda Dika nije dobro zahvatio loptu kada je imao "otvoren šut".

Pokazalo se kao tačno predviđanje Zvezdine struke da će duel sa ekipom iz Bukurešta biti najozbiljnija provjera.

Prosinečki nije mogao da računa na Pavla Ninkova, koji je sa reprezentacijom boravio u Izraelu.

Prethodno, Zvezda je igrala neriješeno sa Šahtjorom "B" (1:1), savladala je Spartak iz Trnave (2:1), poražena je od Toronta (0:1), a remizirala je i sa Univerzitateom iz Kluža (0:0).

Posljednji meč tokom boravka u Turskoj, crveno-bijeli će odigrati u nedelju sa slovenačkim Koprom.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Mikić, Li Adi, Tošić, Reljić (od 81. Đorđević) - Mijailović (od 60. Isah), Evandro, Lazović (od 60. Vešović) - Borha, Koroman (od 70. Trifunović) - Kaluđerović (od 75. Jevtić).

STEAUA: Stanka - Bonfim, Žeraldo, Galamaz, Brandan - Sekelji, Marinesku, Rikardo, Nikolica - Dika, Bilasko.

Igrali su još: Lungu, Martinović, Bikfalvi, Surdu, Onofraš, Emeghara, Baku.

Minut, dva prije početka utakmice sa Steauom, nedugo pošto je ocijenio sramnim komentare Slavoljuba Muslina vezane za slučaj Dragana Džajića, predsjednik Zvezde Vladan Lukić imao je bliski susret sa Muslinom na pomoćnim terenima hotela "Kalista".

U trenerci Krasnodara, Muslin je, sa kačketom na glavi i podignutom kragnom, prošao na pet metara od Lukića i gledao pod noge. Do pozdrava nije došlo, a Lukić je Muslina primjetio tek na opasku novinara, koji su mu pravili društvo.

"Nije mogvuće da je to on", rekao jer Lukić, a onda prihvatio naše uvjerenje da je to ipak Muslin.

Očigledno je bilo da bivši trener Zvezde nije želio da se javi prvom čoveku crveno-bijelih.

(izvještač MONDA iz Antalije, Nikola Janković, foto crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC