• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Trčanja ima, mirnoće ne

Trener Zvezde poslije remija sa Steauom izjavio da je njegov tim "igrao dosta dobro", ali da mu "nedostaje sigurnosti u pas igri".

 Prosinečki: Trčanja ima, mirnoće ne Izvor: MONDO

Jedina dva tima istočno od Minhena, koja su osvajala titulu prvaka Evrope, nisu Bog zna šta pokazala u četvrtak predveče pred rumunskim TV kamerama, koje su stigle i u srpski etar.

Crvena zvezda nula, Steaua nula.

Iako rezultat ne govori tako, nije bilo baš da nije imalo šta da se vidi u blizini Hotela "Kalista" u Beleku. Bilo je duela, trčanja, pokrivanja, markacija... Ne i šansi.

U petoj utakmici u Antaliji, a osmoj od početka priprema i dolaska Roberta Prosinečkog na mjesto trenera, Zvezda je za protivnika imala fizički dobro selektiranu i pripremljenu ekipu, kakvu će rijetko kada sretati u domaćem prvenstvu.

"Oni su tim koji igra 'tvrd' fudbal, takva je i utakmica bila", rekao je Prosinečki.

"Igrali smo dosta dobro, mada nam nedostaje sigurnosti u pas igri. Što se zalaganja i trčanja tiče, tu je sve bilo ok. I dalje nam je potrebno nešto svježine u nogama za završnicu, što se vidjelo", dodao je trener crveno-bijelih, koji ni ovog puta nije odustao od formacije sa tri vezna i tri ofanzivna fudbalera.

Neki to vide kao 4-3-3, neki kao 4-3-2-1... Ipak, kako god ta postavka potpisana, suštinski to znači da mora mnogo, mnogo da se trči i pokriva. To crveno-bijeli rade prilično dobro, iako je bilo igrača koji su još u prvom poluvremenu osjećali dušu u nosu.

"Neriješen rezultat nekako je i najrealniji. Nama nedostaje da budemo mirniji u završnici, ali je u ovoj fazi priprema najbitnije da trkački i u duelima pariramo jakim protivnicima. Finoća će doći kada se ekipa opusti i relaksira, odnosno kada izadje iz ovog ritma treninga", dodao je Prosinečki i ponovio da je zadovoljan, uprkos činjenici da Crvena zvezda u izrazito ofanzivnoj postavci nije postigla gol 336 minuta na priprema, odnosno više od tri i po utakmice.

I kada se igralo sa jačima i kada su rivali bili slabiji protivnici, Prosinečki je ostao dosljedan postavci igre i insistirao na pasu, a ne dugim loptama. Ipak, u prvih 20 minuta protiv Steaue, dok su Rumuni bili napucani snagom, duge lopte bile su neminovne i korisne.

Kasnije, kada je pritisak jenjavao, Zvezda je sve lakše iznosila loptu sa svoje polovine i bivala bliža i opasnija ispred gola protivnika. Ali, nije ga postigla...

Naredna prilika za to je 13. februara protiv Kopera.

Pojedinačno u redovima prvaka Evrope iz 1991, protiv šampiona Evrope iz 1986. godine, najbolji su bili Saša Stamenković, Duško Tošić, koji je bio izuzetan i na mjestu stopera i na mjestu lijevog beka, kao i Kristijan Borha, koji je ponovo pokazao da jačinom i tehnikom može mnogo na polovini protivnika.

Na prvo oko, učinak mladog Srdjana Mijailovića možda i nije bio vidljiv, ali jeste bio očigledan kada je mladi defanzivni vezista izašao iz igre. Odmah se pojavila ogromna rupa izmedju veznog reda i defanzivne linije i prava je sreća što u prvih deset minuta Avala Isaha na terenu, Zvezda nije primila gol.

(Izvještač MONDA iz Antalije Nikola Janković, foto crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC