• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOŠA: "Kanarinci", ne računajte na nas

Vojvodina ponudila FK Novi Sad da postane njena filijala, ali od toga neće biti ništa. "Kanarinci" igrali na dve stolice, tvrde u Voši. Reflektori i na "Karađorđu"!

 VOŠA: "Kanarinci", ne računajte na nas Izvor: MONDO

Fudbalski klub Novi Sad obratio se za pomoć Vojvodini u nadi da će dobiti pomoć da nastavi takmičenje u Prvoj ligi Srbije. Ruka je pružena, bilo je rukovanja, ali...

Umjesto da Novi Sad postane filijala Vojvodine, jer je sve išlo ka tome, ipak neće biti saradnje dva novosadska kluba.

Zašto?

U Vojvodini su u petak organizovali konferenciju za novinare na kojoj su saopštili da su imali najbolju volju i prijedlog da pomognu, da je Novi Sad to najpre prihvatio, ali da je potom imao još neke opcije u igri za koju Vojvodina nije znala. Epilog je da od saradnje neće biti ništa.

Član Upravnog odbora Vojvodine Dušan Vlaović, koji je bio najviše upućen u ovu priču, izjavio je da je klub sa "Karađorđa" imao isključivo sportske motive da pomogne FK Novi Sad i da su čelni ljudi kluba sa Detelinare prihvatili prijedlog.

"Ideja je bila da Vojvodina sanira kompletne dugove FK Novi Sad, da se isplate zaostala primanja igračima i zaposlenima kako bi klub mogao nastaviti da se takmiči. Što se sporskog aspekta tiče, a on je primaran, naši mladi igrači bi nastupali za Novi Sad što bi koristilo i jednom i drugom klubu. Praktično, Novi Sad bi bio filijala Vojvodine, trenirao u našem sportskom centru, a svoje utakmice igrao na 'Karađorđu'. Napominjem da bi Novi Sad zadržao svoj obilježja, boje i grb, a klub bi imao kao i do sada svoju skupštinu, predsjednika i upravni odbor", ispričao je Vlaović.

Međutim, negdje je zapelo...

"Praktično preko noći, desio se obrt. Saznali smo da čelnici FK Novi Sad imaju rezervnu varijantu, tj. da o eventualnoj saradnji pregovaraju sa još nekim zainteresovanim stranama. Naravno da protiv toga nemamo ništa, ali bi bilo korektno da su nas o tome obavijestili. Vojvodina se nije nikom nudila, već je samo odgovorila na poziv za pomoć poslan iz tabora 'žutih'. Shodno tome, UO Vojvodine donio je jednoglasnu odluku da se povuče iz ovih, praktično, nezapočetih pregovora o saradnji sa FK Novi Sad", rekao je Vlaović.

Član uprave Vojvodine saopštio je i da su pregovori sa slovačkom firmom OMS u završnoj fazi i izrazio nadu da će reflektori obasjati stadion "Karađorđe" već na utakmici polufinala kupa.

"Poslije montaže reflektora na red dolazi rekonstrukcija stadiona koja podrazumijeva kapacitet od 19.500 sjedišta sa kompletno pokrivenim tribinama", dodao je Vlaović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC