• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Junajted vlada, car je Runi

U gradskom derbiju Mančestera, Junajted pobijedio 2:1 (1:0) golovima Nanija i Runija. Pogodak za Siti pripisan Silvi.

 PREMIJER: Junajted vlada, car je Runi Izvor: MONDO

Junajted je ipak gazda u Mančesteru. Nadali su se "građani" da u 132. prvenstvenom gradskom derbiju mogu da priđu lideru na dva boda (uz meč više) ili bar da ostanu na "minus pet". Ali Vejn Runi im je spektakularnim "makazicama" u 78. minutu "pocijepao" snove:

Mančester junajted - Mančester siti 2:1 (1:0)

Utisak iz prvog poluvremena meča na Old Trafordu je bio da je rivalima važnije da ne prime gol. Postojala je bojazan među ljubiteljima fudbala da će se ponoviti njihov jesenji duel (0:0).

Međutim, sve se preokrenulo u 41. minutu kada je domaćin poveo.

Posao su odradili majstori. Runi je dobio vazdušni duel na sredini terena, lopta je stigla do Rajana Gigsa, a veteran je maestralno, "iz prve" poslao Nanija u prazan prostor. Portugalac je pobjegao Zabaleti i matirao Jana Harta - 1:0.

Prethodno, jedinu ozbilju priliku imali su gosti, poslije lijepe akcije Jaja Turea, Karlosa Teveza i Davida Silve, a kada je ostao sam pred Edvinom van der Sarom, doduše iskosa sa desnse strane, Španac je tukao pored gola.

Čini se da je u prvom poluvremenu Nani najviše želio da "napakosti" Sitiju, tri puta je pucao sa distance... A onda je u finišu dočekao asistenciju Gigsa.

Zakuvalo se kada su "građani" u 65. minutu izjednačili. "Rezervista" Edin Džeko je tukao iz srca šesnaesterca, lopta je zakačila Silvu i odsjela u Van der Sarovoj mreži - 1:1.

Osokolio je taj gol izabranike Roberta Manćinija, krenuli su u juriš. Međutim, presjekao ih je, do tada, neupadljivi Runi.

Nani je centrirao sa desnog krila, a Runi je "uhvatio makazice" i donio 52. trijumf "crvenim đavolima" nad gradskim rivalom u prvenstvenim okršajima - 2:1.

Siti je ostao na 35 pobjeda, uz 45 remija.

"Građanima" nikako ne prija tradicija jer je u subotu ostao na samo jednoj pobjedi u 27 utakmica na Old Trafordu. Tek drugi put je dao gol Junajtedu na poslednjih pet utakmica.

Bila je to 66. utakmica istih rivala u kojima je Junajted bio domaćin i ostvario je 29. trijumf (uz 22 remija i 15 poraza)

Duel ekipa iz Mančestera je oborio rekord - igrački kadrovi Junajteda i Sitija vrijede 850 miliona dolara. Taj rekord biće oboren kada se "građani" sretnu sa Čelsijem (950 miliona).

Menadžer Junajteda Aleks Ferguson nije mogao da računa na povrijeđene Rija Ferdinada i Džonija Evansa, pa je sa Nemanjom Vidićem u centralnom dijelu odbrane upario Krisa Smolinga. Takođe, načinio je iznenađenje ostavljanjem najboljeg strijelca lige, Dmitrija Berbatova, na klupi (ušao u igru u 67. minutu).

S druge strane, Manćini nije imao na raspolaganju Najdžela de Jonga. Aleksandar Kolarov je bio među starterima, ali je zamijenjen u 52. minutu.

MANČESTER JUNAJTED: Van der Sar, O'Šej, Smoling, Vidić, Evra, Flečer, Skols, Anderson (od 67. Berbatov), Nani, Runi, Gigs.
MANČESTER SITI: Hart, Ričards, Kompani, Leskot, Zabaleta, Milner (od 60. Džeko), Beri, Jaja Ture, Kolarov (od 52. Rajt-Filips), Silva, Tevez.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC