• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Luda trka za Ligu šampiona

Nijemci nastavili trku za drugo i treće mjesto koje vodi u Ligu šampiona. Bajer i Bajern pobijedili, "riječ imaju" Majnc i Hanover. Zanimljivo i na začelju.

 BUNDES: Luda trka za Ligu šampiona Izvor: MONDO

Bajern je na "Alianc Areni" pobijedio Hofenhajm u 22. kolu Bundeslige sa ubjedljivih 4:0. Već poslije prvih 15 minuta aktuelni šampion imao je kapitalnu prednost, jer su Tomas Miler i Mario Gomez postigli po gol i svom timu obezbijedili miran nastavak meča.

Treći i četvrti gol za Bajern postigao je Arjen Roben u 63. i 81. minutu. Holanđanin je prije prvog pogotka morao na kratko da napusti teren jer ga je Hrvat Josip Džo Šiminić u jednom duelu udario laktom u lice i raskrvario mu nos.

Roben je bio strijelac i najljepšeg gola na meču. Nalazio se iskosa sa desne strane, odložio je loptu na lijevu nogu i onda je preciznim udarcem plasirao u suprotni ugao pod rašlje.

Bavarci su na tabeli pretekli Majnc i Hanover, koji svoje utakmice 22. kola igraju u nedelju. Bajern je sada treći sa tri boda zaostatka za drugoplasiranim Bajerom iz Leverkuzena.

"Farmaceuti" su gostovali u Frankfurtu i zasluženo osvojili sva tri boda. Jup Hejnkes i njegovi puleni slavili su u gradu na Majni sa 3:0. Duel na nekadašnjem "Valdstadionu" obilježili su golovima u 9, 32. i 85. minutu Simon Rolfes, Renato Augusto i Hano Balič.

Štutgart je u prošlom kolu slavio u Menhengladbahu poslije velikog preokreta. "Švabe" su gubile sa 0:2, a na kraju je bilo 3:2. Navijači Štutgarta povjerovali su da je taj trijumf bio preloman i da su njihovi ljubimci konačno počeli da ređaju pobjede i osvajaju bodove vrijedne opstanka u Bundesligi. Svi koji su tako mislili, prevarili su se...

Štutgart nije samo izgubio pred svojim navijačima u 22. kolu, već je doživio blamažu protiv Nirnberga - 1:4.

Patrik Funk je u posljednjem minutu prvog poluvremena uspio samo da smanji na 1:2, ali su gosti sa još dva gola, Timotija Handlera i Mehmeta Ekićija, riješili sve dileme i ostali u trci za dva mjesta koje vode u Ligu Evrope. Timi Simons i Hulian Šiber bili su strijelci prva dva gola za Nirnberg.

Zdravko Kuzmanović bio je u startnoj postavi Štutgarta.

Borisuja nije iskoristila ni drugu priliku da stige ili prestigne "švabe". Poslije poraza u međusobnom susretu i propuštene velike prednosti, tim iz Menhengladbaha prokockao je i vođstvo od 1:0 u Hamburgu protiv Sent Paulija - 1:3.

Igor de Kamargo je doveo goste u vođstvo u 9. minutu, ali je već u 21. morao da napusti teren zbog crvenog kartona. Od tog momenta brod Borusije u najvećoj luci Njemačke počinje da tone. Maks Kruse je izjednačio, a Džerald Asamoa i Matijas Leman kreirali preokret. Sent Pauli je osvojio vrlo važna tri boda, koja su ih prilično udaljila od opasne zone.

Šalke se mučio sa odličnim Frajburgom, međutim, Peruanac Džeferson Farfan je u 49. minutu postigao gol za pobjedu čete Feliksa Magata - 1:0.

Minimalni trijumf slavio je i HSV, ali na gostovanju u Volfsburgu. Poslije smjene Mika Mekartija u prošlom kolu, na klupu "vukova" sjeo je dosadašnji pomoćnik Pjer Litbarski, ali je na svom debiju doživio poraz. Strijelac jedinog gola bio je Mladen Petrić u 33. minutu iz penala.

Rezultati i parovi 22. kola:

Bajern - Hofenhajm 4:0 (2:0)
/Gomez 2, Miler 15, Roben 63, 81/

Volfsburg - HSV 0:1 (0:1)
/Petrić (pen) 33/

Sent Pauli - Menhengladbah 3:1 (1:1)
/Kruse 37, Asamoa 53, Leman 58 - De Kamargo 9/

Ajntraht - Leverkuzen 0:3 (0:2)
/Rolfes 9, Augusto 32, Balič 85/

Šalke - Frajburg 1:0 (0:0)
/Farfan 49/

Štutgart - Nirnberg 1:4 (1:2)
/Funk 45 - Simons 11, Šiber 28, Handler 51, Ekići 64/

Kajzerslautern - Dortmund (18.30h)

nedelja:

Keln - Majnc (15.30h)
Verder - Hanover (17.30h)

TABELA: Borusija /-1/ 51, Bajer 42, Bajern 39, Majnc /-1/ 37, Hanover /-1/ 37, Frajburg 34, HSV /-1/ 33, Hofenhajm 32, Nirnberg 32, Šalke 29, Ajntraht 27, Sent Pauli /-1/ 25, Volfsburg 23, Verder /-1/ 23, Kajzerslautern /-1/ 22, Kelen /-1/ 22, Štutgart 19, Menhengladbah 16 bodova.

(MONDO- foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC