• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adžić: Dolazaka ne, ali odlazaka možda bude

Iz Zvezde tvrde da dolazaka na "Marakanu" više neće biti, ali da su odlasci mogući.

 Adžić: Dolazaka ne, ali odlazaka možda bude Izvor: MONDO

U večeri kada je završio tranfsfer Slavoljuba Djordjevića i pozajmicu Miloša Trifunovića u bogati uzbekistanski klub Bunjodkor, sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić najavio je da će možda biti još odlazaka do početka prvenstva.

Dolazaka neće!

Tačno u 21.45, u subotu uveče, Djordjević i Trifunović pozvani su da sidju iz hotelskih soba i u lobiju "Kaliste" stave potpis na ugovore sa trostrukim uzastopnim šampionom Uzbekistana i polufinalistom azijske Lige šampiona.

Prvo je to uradio Trifunović, o čijem će statusu Uzbeci morati da se izjasne za šest mjeseci, a potom i Djordjević, koji je potpisao na dvije godine.

Trifunović će ostati u Taškentu godinu dana, ali će na ljeto Crvena zvezda i Bunjodkor ponovo sjesti za sto i razgovarati, ali ovog puta o transferu lijevonogog napadača.

"Ovi pregovori vodjeni su posljednjih nekoliko dana i večeras su potpisala oba igrača. Djordjević je potpisao dvogodišnji ugovor, a Trifunović je otišao na pozajmicu godinu dana, sa opcijom kupovine", rekao je Adžić.

Iako su sa druge strane stola sjedili predstavnici kluba, koji je od 2005. godine, kada je osnovan, pažnju svjetske javnosti privlačio dovodjenjem poznatih fudbalskih faca za basnosnovne sume, Adžić kaže da pregovori nisu prošli glatko.

"Pregovori nikad ne idu glatko, ali smo sve završili na obostrano zadovoljstvo i nadam se da će ova dva igrača otvoriti vrata i za dublju saradnju", dodao je Adžić.

Ove zime, na pozajmice iz Crvene zvezde otišli su Savio do Vale, Nikola Ignjatijević i sada Trifunović. Navijači, uglavnom, malo znaju o tome šta pozajmica zaista znači. Pretpostavlja se da je to čisto davanje igrača drugom klubu, bez finansijske koristi.

Adžić kaže da Crvena zvezda od svake pozajmice ima finansijski dobitak, kao i da takva vrsta saradnje ipak povećava šansu da igrač zaista na kraju bude prodat, jer danas malo ko kupuje tek tako i vjeruje DVD snimcima.

"Sigurno da klub ima koristi od pozajmica… Postoji i finansijska korist i opcija kupovine, jer je drugi klub dužan u roku od šest mjeseci da se izjasni da li zadržava igrača ili ne", pojašnjava Adžić.

Generalni direktor Bunjodkora Aleksander Ivanovič bio je presrećan što je dobio dvojicu fudbalera u jednom danu, a još više što su to igrači Crvene zvezde, kluba o kojem je pričao u superlativima.

"Velika je čast za nas što smo uopšte imali priliku da upoznamo ljude iz Crvene zvezde", rekao je Ivanovič, čiji je klub osnovan 2005. godine, 2008. osvojio prvu titulu prvaka Uzbekistana i do danas ostao nesvrgnut sa trona.

Klub je, nezvanično, u rukama političke vrhuške države i novac nikada nije bio problem. Tako je za slavnog Rivalda odvojeno 14 miliona dolara za dvije sezone, a potom je Bunjodkor promovisao Luisa Felipea Skolarija u najplaćenijeg trenera svih vremena. Brazilac je dobio 13 miliona evra za godinu dana, ali nije odradio ugovor do kraja.

Da li je stoga potrebno da prenosimo da su u komentarima poslije potpisivanja ugovora i Djordjević i Trifunović rekli da su zadovoljni finansijskim uslovima? Ali, obojica su naglasila da im je teško što odlaze iz Crvene zvezde…

(Izvještač MONDA iz Antalije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC