• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Divac, pročitaj pismo!

Novi sukobi na relaciji OKS - FSS. Poslije Divčevih optužbi, reagovao FSS, koji je predložio razgovor da se riješe sve nesuglasice i problemi.

 FSS: Divac, pročitaj pismo! Izvor: MONDO

Fudbalski savez Srbije (FSS) odgovorio je na optužbe predsjednika Olimpijskog komiteta Vlade Divca, objelodanivši pismo koje je predsjednik Saveza Tomislav Karadžić prije mjesec dana uputio OKS-u u kojem se odbacuju tvrdnje da je srpska kuća fudbala tražila novac za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

U saopštenju FSS, podsjeća se da su čelnici fudbalske organizacije predložili sastanak sa rukovodstvom OKS kako bi razgovorima bili riješeni svi problemi.

Takođe, Karadžić je na tom sastanku želio i da ukaže na neadekvatan položaj FSS u Olimpijskom komitetu, kao i da predstavnici OKS informišu čelnike FSS o finansijskom poslovanju OKS, sprovođenju programskih aktivnosti, pripremama za takmičenja, planovima i ciljevima u vezi sa učešćem srpskih sportista na Olimpijskim igrama 2012. godine...

"Međutim, na našu žalost, iz OK Srbije nam je pisanim putem predložen samo jedan termin održavanja sastanka - 9. februar ove godine, na dan kada su naše A i mlada reprezentacija igrale prijateljske utakmice u Izraelu", navodi se u odgovoru FSS.

Na sajtu FSS objavljeno je i cijelo pismo koje je Karadžić uputio Divcu 20. januara, u kojem je predložen sastanak zato što odnosi dvije organizacije "nisu bili na potrebnoj visini" i uz želju da se u duhu sportskog fer-pleja riješe svi nesporazumi.

"Jedinstveni zaključak članova najvišeg tijela fudbalske organizacije u Srbiji je da je do narušavanja odnosa došlo zbog neodmjerenih i paušalnih ocjena predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije o radu FSS, koje su se kasnije pojačale u mnogim segmentima i izazvale potrebu da se o tome raspravlja na sjednici Izvršnog odbora FSS. Pošto FSS nema svog predstavnika u Predsjedništvu OKS, nije nam poznato da li ste ikada na sjednicama raspravljali o radu FSS, donosili određene zaključke, a što bi predstavljalo osnovu za izjave predsjednika OKS, o 'slabom radu FSS (i Košarkaškog saveza Srbije), što je bio i početak napada na FSS", napisao je Karadžić.

Predsjednik FSS je imao potrebu da u pismu upozna Divca sa radom, rezultatima i planovima fudbalske organizacije i da mu dokaže da svi rade u interesu sporta i fudbala.

Kao najbolje rezultate FSS u protekloj godini, Karadžić je naveo plasman fudbalske reprezentacije, u visokom stilu, na Mundijal u Južnoj Africi, potom završetak radova na izgradnji Kuće fudbala u Staroj Pazovi, uz veliki trud, entuzijazam, energiju i ulaganja, posebno podvukavši da će taj sportski kompleks koristiti za pripreme i drugih sportista, ne samo fudbalera.

"Sada već možemo da kažemo da će nas kompletna izgradnja Sportskog centra koštati oko 14 miliona evra. Želimo posebno da istaknemo da je Ministarstvo omladine i sporta u izgradnji Centra do sada učestvovalo sa iznosom od 3.150.000 evra, a da je ostatak sredstava obezbijedio FS Srbije prvenstveno iz svog profita, a zatim i kroz određenu pomoć FIFA i UEFA. Takođe smo ponosni na činjenicu da su sve obaveze prema trenerima, zaposlenima, službenim licima i drugima, kao i nagrade za ostvareni plasman na Prvenstvo svijeta 2010. godine u Južnoj Africi, u cijelosti isplaćene u skladu sa unutrašnjim aktima FS Srbije", naglasio je Karadžić.

On je istakao i da je FSS svjestan problema koje srpski fudbal ima, a najveći je slaba infrastruktura na stadionima u Srbiji, što je naveo i kao glavni prioritet u radu fudbalske organizacije u narednom periodu.

"Nesporna je činjenica da su stadioni u lošem stanju i da zaostaju u odnosu na evropske standarde u ovoj oblasti...Nažalost, opšta ekonomska situacija u zemlji, svjetska ekonomska kriza, slabe finansijske mogućnosti klubova, neregulisanost vlasničkih odnosa na sportskim objektima-stadionima, uticali su na to da već čitav niz godina imamo samo pet stadiona na kojima se mogu igrati utakmice UEFA klupskih takmičenja", naveo je Karadžić i naglasio da je FSS značajnim sredstvima pomogao klubove širom Srbije da bar malo poboljšaju uslove na stadionima.

Osim toga, cilj FSS je i zajednička borba sa državom protiv nasilja na stadionima, kao i povratak publike na tribine, dodao je Karadžić.

Predsjednik FSS je naglasio i da je "opšta ocjena svih relevantnih fudbalskih faktora" da su takmičenja u Jelen Superligi i Prvoj ligi Srbije sportska i regularna, što je takođe bio odgovor na Divčeve ranije ocjene o "namješanju" pojedinih utakmica u domaćim takmičenjima.

"Na žalost, (predsjednik OKS) je te ocjene iznio bez ikakvih relevantnih i pravno valjanih dokaza, iako je i sam kao jedan od rukovodećih ljudi FK Sloga iz Kraljeva, učesnik u fudbalskim takmičenjima. Takva paušalna procjena i ocjena takmičenja koje se odvija u sedam rangova i gdje aktivno učestvuje 2247 klubova, samo doprinosi dezinformisanju sportske javnosti i ogorčenju kod velikog broja fudbalskih radnika", istakao je Karadžić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC