• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović: Sramota me zbog foliranja penala

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i napadač splitskog Hajduka kaže da se ne zna da li je više prekršaja za penal odglumio on ili Dušan Savić.

 Vujović: Sramota me zbog foliranja penala Izvor: MONDO

Mnogi navijači u to vrijeme su smatrali da ima duplo boljih od njega, ali je Zlatka Vujovića svaki selektor zvao u reprezentaciju.

Tako je nakupio čak 70 mečeva u plavom dresu, a učestvovao je i u jednom od najvećih uspjeha jugoslovenskog fudbala, plasmanu u četvrtfinale Mundijala u Italiji 1990.

"Prezadovoljan sam onim što sam postigao. Bilo je strašnih špiceva, poput Duleta Savića, Filipovića i Halilhodžića, koji su za reprezentaciju odigrali jedva desetak utakmica. Kakva je to liga bila...", podsjetio se Vujović u intervjuu "Večernjim novostima".

On smatra da bi narodima Balkana izuzetno dobro došla zajednička fudbalska liga.

"Samo postoji ono 'ali', a odnosi se na pitanje da li ove države mogu da obezbijede sigurnost kada na stadion nagrne 50.000 ljudi. Događaju se ekscesi kada igraju Dinamo i Hajduk, a kamoli kad bi došla Zvezda. Zajednička liga nam je potrebna, samo je pitanje dobrog tajminga", istakao je Vujović.

"Dok se to ne desi i vi i mi u Hrvatskoj igramo 'tramvaj' lige. Vi beogradsku, a mi zagrebačku. A, kad izađemo u Evropu nema nas nigdje".

Vujović je priznao da je kao fudbaler splitskog Hajduka imao uvježbane pokrete kojima je navodio sudije da sviraju penale za njegov tim.

"Dule Savić i ja smo vodili mrtvu trku ko je više penala isfolirao. Dule je padao unazad, ja unaprijed, kao da me sasjekao rafal iz mitraljeza. Kada se sjetim tih vremena, ponekad me je bilo i sramota zbog silnih padova. Poslije me Gi Ru u Francuskoj prozvao u novinama, pa mi nisu svirali ni ono što je bio penal kao suza... Moraš za sve da imaš talenta, pa i za to".

Zlatko Vujović ima brata blizanca Zorana, koji je igrao beka u Hajduku, dok je u reprezentaciji zabilježio znatno manje nastupa.

Zlatko je bio jedan od najbržih jugoslovenskih fudbalera, a danas kaže da je "dosta nas trčalo 11 sekundi na 100 metara".

"Da li sam bio najbrži ja, ili možda Binić, Mrkela... zaista nismo mjerili. Bina i Mita su imali 'cug' na 50 metara, dok je, recimo, Milko Đurovski bio najbrži na 20 metara".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC