• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Real pobijedio, vri na dnu tabele

Erkules preokrenuo protiv Saragose, Malagi bod u 95. minutu! Real pobijedio Espanjol sa desetoricom, Kasiljasu crveni u drugoj minuti!

 PRIMERA: Real pobijedio, vri na dnu tabele Izvor: MONDO

Madridski Real je smanjio zaostatak za Barselonom na pet bodova pobjedom u njenom gradu!

Golom Marsela u 24. minutu Real je pobijedio Espanjol 1:0 i sada je razlika između Barse i Madriđana smanjena, poslije remija Katalonaca sa Sportingom.

Početak meča u Barseloni bio je više nego buran. Isticao je prvi minut meča, kada je golman Reala Iker Kasiljas dobio direktan crveni karton, nakon što je izletio iz kaznenog prostora i nepropisno zadržao Hozea Kaljehona.

Sudija se nije dvoumio i odmah je kapitenu španske reprezentacije pokazao put u svlačionicu. Prema nekim podacima, doduše nepotvrđenim, to je najbrži crveni karton koji je dobio jedan fudbaler "kraljevskog kluba" u novijoj istoriji.

Kasiljasovo mjesto mežu stativama zauzeo je veteran Jirži Dudek, ali odgovor Reala bio je pravovremen i direktan. Marselo je bio strijelac odlučujućeg gola, poslije duplog pasa Kristijana Ronalda i Mesuta Ozila. Dobra reakcija Marsela sa lijevog boka, mada je utisak da je golman Espanjola Kameni mogao bolje da reaguje.

Espanjol je imao svoje prilike, ali odbrana Reala nije poklekla, da bi finiš meča ponovo protekao u dominaciji gostiju koji su mogli da daju još neki gol, posebno Emanuel Adebajor, kojem je golman Kameni skinuo "zicer".

Ovo je četvrta uzastopna pobjeda Reala nad Espanjolom u prvenstvenim mečevima. U posljednjih 10 duela ova dva tima, Espanjol ima samo jednu pobjedu.

U prve četiri nedeljne utakmice 22. kola Primere, sastali su se timovi koji se bore za goli prvoligaški život. Osim Hetafea i Sosijedada, koji su novim bodovima otišli još dublje u sigurnu zonu.

Najuzbudljvije je bilo na meču Erkules - Saragosa (2:1). Gosti, za koje je od početka igrao srpski reprezentativac Ivan Obradović, poveli su golom Braulija u 7. minutu, a onda šok za Saragosu u posljednjih deset minuta.

Najprije je veteran Havijer Farinos izjednačio, da bi David Trezege u posljednjem minutu donio svom timu važne bodove.

Ništa manji triler ni u duelu Malaga - Hetafe (2:2). Tim iz predgrađa Madrida poslije 20-ak minuta igre imao je visokih 2:0, ali u fudbalu je, kažu neki, upravo taj rezultat najopasniji.

Kako je Erkules došao do preokreta, Malaga je uspjela da dođe do boda. Najprije je iz penala smanjio Žulio Baptista, da bi bukvalno u posljednjim trenucima meča Rondon donio izjednačenje.

Malagi, međutim, taj bod baš i ne znači mnogo. Ostala je prikucana za dno tabele Primere sa samo 19 bodova.

Levante je pobjedom nad Almerijom uzeo sebi vještačko disanje, ali do kraja takmičenja ima još mnogo...

Iz opasne zone pobjegao je Deportivo, minimalnom pobjedom nad Viljarealom. "Žuta podmornica" propustila je šansu da se vrati na treću poziciju, ispred Valensije.

REZULTATI 22. KOLA:

Erkules - Saragosa 2:1 (0:1)
/Farinos 80’, Trezege 89' - Braulio 7’/

Levante - Almerija 1:0 (0:0)
/Kaisedo 52’/

Malaga - Hetafe 2:2 (0:2)
/Baptista 80’p, Rondon 90+5' - Miku 8’, Kolunga 23’/

Real Sosijedad - Osasuna 1:0 (0:0)
/Tamudo 74’/

Deportivo - Viljareal 1:0 (0:0)
/Lopo 60'/

Espanjol - Real Madrid 0:1 (0:1)
/Marselo 24'/

subota:

Atletiko Madrid - Valensija 1:2 (1:1)
Sporting - Barselona 1:1 (1:0)
Rasing - Sevilja 3:2 (2:1)

ponedeljak:

Majorka - Atletik Bilbao (21.00)

TABELA: Barselona 62, Real (-1) 54, Valensija 47, Viljareal 45, Atletik B. (-1) 38, Espanjol (-1) 37, Hetafe 31, Sevilja 31, Sosijedad 31, Atletiko M. 30, Majorka (-1) 28, Erkules 25, Rasing 25, Deportivo 25, Levante 24, Saragosa 23, Osasuna 22, Almerija 20, Malaga 19.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC