• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Gotova pauza, počinje rasplet

U utorak se poslije dva mjeseca pauze nastavlja Liga šampiona. U prvim utakmicama sastaju se Valensija - Šalke i Milan - Totenhem.

 LŠ: Gotova pauza, počinje rasplet Izvor: MONDO

Borba za titulu šampiona Evrope nastavlja se u utorak. Od ove sezone prvi mečevi osmine finala najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu igraće se u četiri dana.

Valensija će ugostiti Šalke, dok će Milan pokušati da pred svojim navijačima izbori što povoljniji rezultat pred revanš u Londonu protiv Totenhema.

"Slijepi miševi" se poslije četiri godine vraćaju u "nokaut fazu", dok je Šalke pauzirao tri sezone. Za razliku od Španaca koji se nalaze u vrhu Primere, timu iz Gelzenkirhena ove sezone ne cvjetaju ruže u Bundesligi.

Šalke je na posljednja dva gostovanja na "Mestaji" odigrao neriješeno, dok su u mečevima u Njemačkoj obe ekipe zabilježile po pobjedu.

"Optimisti smo. Pokušaćemo da damo gol u gostima, što bi nam mnogo pomoglo", rekao je trener Šalkea Feliks Magat.

Valensija se nalazi u sjajnoj formi. Španski klub pobijedio je šest puta u posljednjih sedam utakmica i ovo mu je najbolji početak kalendarske godine još od sezone 1949/50.

Pobjeda nad Atletiko Madridom od 2:1 u subotu donijela je Valensiji treće mjesto u prvenstvu. Napad bi trebalo da bude ojačan, pošto je u timu i Huanma Mata, koji je pauzirao nekoliko nedelja zbog povrede članka.

"Koncentrisani smo 100 odsto na Šalke. Mnogo ljudi je analiziralo Šalke za nas, a mi želimo da ovo uzbuđenje, ovu strast za fudbalom prenesemo na utakmicu, tako da svi možemo da uživamo. Vrijedno ćemo raditi, da bi naši navijači mogli da vide svoj tim kako dobro igra, ali i da bismo pojačali šanse u takmičenju", rekao je trener Unai Emeri.

Mata se vraća, ali će David Albelda propustiti prvi meč zbog suspenzije. Moći će da igra Brazilac Žonas, koji je u januaru došao iz Gremija.

Centarfor Valensije Roberto Soldado postigao je do sada pet golova, zbog čega se na listi strijelaca ispred njega nalaze samo Samjuel Eto, Lionel Mesi i Mario Gomez.

Raul Gonzales ponovo će igrati u Španiji. On će u utorak odigrati prvu utakmicu na teritoriji domovine od kada je napustio Real Madrid.

"Mislim da imamo jako dobru šansu da se plasiramo u četvrtfinale. Pokazali smo u takmičenju po grupama za šta smo sposobni", rekao je Raul, koji je 25 puta igrao protiv Valensije i postigao 13 golova, uključujući i u finalu Lige šampiona 2000. godine.

Bivši centarfor španske reprezentacije osvojio je 15 trofeja za 18 sezona sa Real Madridom prije nego što je na kraju prošle sezone prvi put otišao u inostranstvo.

Raul je do sada postigao 70 golova u evropskim utakmicama, po čemu je izjednačen sa Filipom Inzagijem iz Milana.



Milan i Totenhem muče brojne povrede igrača pred njihov prvi okršaj na "San Siru".

Trener "rosonera" Masimilijano Alegri i menadžer "pijevaca" Hari Rednap ističu da su im timovi desetkovani pred meč osmine finala Lige šampiona.

Milan će narednu utakmicu igrati bez kapitena Masima Ambrosinija, Andrea Pirla, Kevin-Prinsa Boatenga, Filipa Inzagija...

Totenhemu je oslabljen jer reprezentativac Velsa i najbolji igrač londosnkog kluba ove sezone Garet Bejl ne može da igra zbog povrede leđa.

"Volio bih da malo uplašim Milan i da kažem da je spreman, ali nije. Ima povredu leđa i biće dugo odsutan sa terena. On je mlad i pred njim je sjajna budućnost", rekao je Rednap.

Totenhem će igrati bez Toma Hadlstouna i Luke Modrića, koji su takođe povrijeđeni. Pod znakom pitanja je Rafael van der Vart, a engleski reprezentativac Džermejn Dženas je suspendovan.

S druge strane, Alegri može da računa na iskusnog Klarensa Sedorfa da će "upravljati" sredinom terena.

Holanđanin je jedini igrač koji je osvojio tri puta Ligu šampiona - sa tri kluba. Bivši holandski reprezentativac smatra da je odlična priprema uoči ovog meča bila utakmica u kojoj je Milan u Seriji A pobijedio Parmu, ubjedljivo sa 4:0.

Milan nije poražen u posljednjih 10 utakmica u svim takmičenjima i to mu daje samopouzdanje prije duela sa Totenhemom.

"U Ligi šampiona ostalo je 16 ekipa. Mi ćemo imati hrabrosti, koncentraciju i kvalitet. Ovaj rezultat sa Parmom znači da smo se dobro spremili i da imamo timski duh", rekao je Sedorf.

Utakmice u Valensiji i Milanu igraju se u utorak u standardnom terminu Lige šampiona 20.45 časova.

Parovi osmine finala Lige šampiona:

utorak - 15. februar

Valensija - Šalke (20.45h)
Milan - Totenhem (20.45h)

sreda - 16. februar

Arsenal - Barselona (20.45h)
Roma - Šahtjor (20.45h)

utorak - 22. februar

Kopenhagen - Čelsi (20.45h)
Lion - Real Madrid (20.45h)

sreda - 23. februar

Marsej - Mančester junajted (20.45h)
Inter - Bajern (20.45h)

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC