• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović: Svejedno je ko će na Zvezdin gol

"Stameni je prvi pik... Ali, ja zaista vjerujem u svu trojicu", izjavio trener golmana Zvezde Maksimović.

 Maksimović: Svejedno je ko će na Zvezdin gol Izvor: MONDO

"Ne postoji lopta koju je nemoguće stići".

Pod ovom devizom trenera golmana Srđana Maksimovića treniraju trojica čuvara Zvezdine mreže, Saša Stamenković, Boban Bajković i Marko Dmitrović.

Svakog dana, dva puta, popularni Maksa, stavlja na teške ispite tri kandidata za mjesto među stativama za proljećni dio sezone. Treninge im koncipira tako da nikada niko ne "bleji" sa strane.

Primjera radi, ako prvi trener Robert Prosinečki pozove dvojicu za igru na dva gola, treći radi sa Maksimovićem.

Tokom vremena, Maksa je toliko navježbao "drop kik" sa 16 metara, da Stamenković, Bajković i Dmitrović nerijetko uspiju samo da isprate pogledom loptu koja ide u rašlje… Maksa hvali golmane koje ima na raspolaganju, baš kao i Prosinečki.

"Drago mi je što čujem da je Prosinečki pohvalio golmane. Zaista rade izuzetno na treninzima, a to je došlo do izražaja i na utakmicama koje smo igrali. Sada smo u fazi kada jurimo formu i sigurno da će biti još bolji. Olakšavajuća okolnost je što smo dugo zajedno, izuzev Dmitrovića kojem su ovo druge pripreme sa nama", rekao je Maksimović.

Što se Maksimovića tiče, njemu je potpuno svejedno kojeg će od trojice kandidata Prosinečki poslati na gol-crtu kada krenu zvanični mečevi. Tvrdi da svaki od njih pruža maksimum i da posjeduje kvalitet.

"Dmitrović je izuzetno talentovan. Pravi je profesionalac, dečko radi perfektno i uvjeren sam da je pred njim lijepa budućnost. Bajković i ja već sedam godina radimo zajedno, Stamenković je takođe tu dugo i vrlo smo uigrani, sve teče kao voda i to mora da da rezultate", optimista je Maksa.

Vjerovatno je u blagoj prednosti Stamenković, zbog toga što je i jesenas branio. I to dobro…

"Prošlu polusezonu Stamenković je dobro branio i odlično radio, ali ne zaostaju za njim druga dvojica. Gledajući jesenji dio prvenstva, Stameni je prvi pik... Ali, ja zaista vjerujem u svu trojicu, šef stručnog štaba odlučuje, tako da ja ipak nemam tu vrstu dileme", kaže Maksimović.

Maksimović je, igrom slučaja, dočekao i ispratio više šefova stručnog štaba. Kaže da je od svakoga naučio nešto novo.

"Dugo sam tu, dosta šefova se promijenilo, upoznao sam različite vrste rada. Saradnja sa Robertom Prosinečkim je izuzetna i veliko zadovoljstvo mi je da radim sa njim. U ovim utakmicama koje smo odigrali vide se ti zahtjevi Prosinečkog, forsiramo pas igru i evidentne su neke stvari koje su uvježbane i koje ne mogu tek tako na terenu da se dese. Očekujem da će to sve uskoro biti još bolje", napominje Maksimović.

(Izvještač MONDA iz Antalije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC