• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žigić: Uz pomoć sreće na Euro

Napadač Birmingema i Srbije smatra da "orlovi" mogu na Evropsko prvenstvo, ali da će do tog cilja biti jako teško stići.

 Žigić: Uz pomoć sreće na Euro Izvor: MONDO

Reprezentativac Srbije i fudbaler engleskog Birmingema Nikola Žigić ocijenio je za sajt Fudbalskog saveza Srbije da "orlovi" mogu da se kvalifikuju za Evropsko prvenstvo 2012, ali da će im za to biti potrebno i dosta sreće.

Srbija ima samo četiri boda iz četiri utakmice i nalazi se na pretposljednjem mjestu C grupe kvalifikacija u kojoj vodi Italija sa 10 bodova.

"Biće jako teško da ostvarimo cilj i plasiramo se na Evropsko prvenstvo, ali pokušaćemo, svakako. Znanje imamo, to tvrdim, a bilo bi dobro da imamo i malo sreće u predstojećim utakmicama", rekao je Žigić www.fss.rs.

Prvu sljedeću utakmicu u kvalifikacijama Srbija igra 25. marta protiv Sjeverne Irske u Beogradu. "Orlovi" će taj i ostale mečeve u kvalifikacijam kod kuće igrati pred praznim tribinama kao dio kazne zbog divljanja huligana na utakmici protiv Italije u Đenovi prošle godine.

"Posebno opterećuje činjenica da ćemo igrati bez navijača, našeg tradicionalnog 12. igrača. Nažalost, imam u karijeri i takvo iskustvo. U septembru 2006. dočekali smo Azerbejdžan na Marakani i pobijedili, sećam se da sam bio strijelac. Ključna stvar je da svi igrači koje izabere selektor budu zdravi i da mogu da se odazovu na početak priprema u martu. Zatim ćemo spremati taktiku", rekao je visoki napadač.

Žigić trenutno igra u veoma dobroj formi, pošto je u posljednje tri utakmice postigao tri pogotka.

"Uvijek igram ono što se od mene traži i trudim se da to bude najbolje što mogu u tom trenutku. Tako je bilo i dok nije bilo golova, tako je i sada... U Engleskoj se igra totalno drugačije, fizička priprema je posebno važna, igra se direktan fudbal. Cilj je sto pre doci do gola. A u Španiji se više pažnje poklanja tehnici i taktici", rekao je bivši napadač Crvene zvezde, Santandera i Valensije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC