• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Velež je igrao, a oni davali golove! Isić nije imao svoj dan, ali mi gubimo kao tim": Feđa Dudić nakon evropskog poraza

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mostarski Velež je završio takmičenje u Evropi.

 velež - elfsborg 1:4, izjava feđa dudić Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

"Rođeni" su u četvrtak uveče surovo kažnjeni za greške svoje odbrane od strane mnogo iskusnijeg Elfsborga (1:4), koji će u plej-ofu Konferencijske lige igrati protiv holandskog Fejenorda, dok će Velež morati da se okrene domaćim takmičenjima.

Nakon meča na "Grbavici" strateg Veleža Feđa Dudić razumljivo bio je razočaran ubjedljivim porazom od švedskog predstavnika.

"Šta da kažem nakon svega. Bili smo surovo kažnjeni, defintivno previsok rezultat. Mi smo igrali, oni su davali pogotke. U našoj ligi ovo ne bi prošlo, jer ne bi bili kažnjeni. Mi smo imali loše otvaranje utakmice, i onda mi primamo drugi pogodak iz drugog napada. Vidjeli ste odmah da su krenuli odmah igrati sa dugim loptama, ali na žalost nismo reagovali kako treba. Imamo onda i drugo otvaranje drugog poluvremena, koje je bilo nevjerovatno. Plan je bio da u prvih 20 minuta postignemo pogodak, onda nevjerovatno, dese nam se greške kao iz najvećih noćnih mora. Na kraju ovo je bilo samo za zaplakati", rekao je Dudić za FACE televiziju.

Ipak, ne može i ne treba biti nezadovoljan evropskim nastupom nakon 33 godina pauze za Velež.

"Ova bajka je trajala dugo. Bilo je lijepo putovati kroz Evropu, danas nema slobodnog mjesta na tribinama. Hvala i na ovom navijanju nakon 4:0, i nakon utakmice, hvala navijačima na svemu. Ljudi vole Velež, žive za Velež i to su danas pokazali. Možda ova utakmica rezultatski jako loša, ali po meni nismo ni mi bili toliko loši", dodao je trener "rođenih".

S obzirom da je Tarik Isić, defanzivac Mostaraca bio ubjedljivo najgori pojedinac u ekipi i krivac za skoro sve pogotke gostiju, Dudić je na konferenciji za štampu stao u njegovu odbranu.

"Nećemo sve svaljivati na njega. Da je imao loš dan, imao je, ali kada gubimo, gubi cijela ekipa", naglasio je Dudić.

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC