• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaluđerović: Rano je da mislimo na Partizan

Jedini koji može i mora biti izuzet iz opšteg utiska o neefikasnoj igri Crvene zvezde u finišu priprema za nastavak sezone je Andrija Kaluđerović.

 Kaluđerović: Rano je da mislimo na Partizan Izvor: MONDO

Dva gola u tri pobjede u Crnoj Gori, a onda još dva pogotka od ukupno četiri koliko je Crvena zvezda postigla na šest mečeva u Antaliji.

Sa četiri gola, Kaluđerović je nagovijestio da njegove golgeterske vještine nisu u krizi ni kada se naporno i teško radi prije podne, a onda igra popodne. Zadovoljan je formom, gotovo je nezajmenljiv u postavci trenera Roberta Prosinečkog u špicu napada, a vjeruje da će biti još bolji kada kondicioni trener Srđan Zirojević malo popusti sa drilom.

"Zadovoljan sam, samo mi je potrebno da se osvježim. Dosta se teško osjećam od napornih treninga. Potrebna mi je svježina kada se 'spusti' intenzitet treninga i nadam se biću još bolji kada bude bilo najpotrebnije", kaže napadač Kaluđerović, koji je prošlog ljeta došao iz Rada i na 17 utakmica već postigao 12 golova.

Mnoge u finišu utakmica, pobjedonosne…

Međutim, jesenas Crvena zvezda kod Ratka Dostanića i Aleksandra Kristića nije igrala u formaciji 4-3-3, u kojoj će igrati predvodjena Robertom Prosinečkim. U toj postavci, Kaludjerović je sam, najistureniji, lijevo je Koroman, a desno Borha.

Da li ti je teško da se privikneš na to?

"Za mene to nije nova formacija, igrao sam je u Radu. Ali, tu smo da se prilagodjavamo zamislima trenera. Iz utakmice u utakmicu ide sve bolje, a kada se budemo osvježili nadam se da će biti još bolje", najavljuje Kaluđerović.

"Nadam se da će se do prvog kola sve kockice složiti i da ćemo djelovati onako kako je trener Robert Prosinečki zamislio".

Njega raduje što Crvena zvezda stvara šanse, a ne plaši ga što ih ne pretvara u golove.

"Imali smo mnogo šansi, nismo ih iskoristili, ali nadam se da će nam se to sve vratiti u prvenstvu", osvrnuo se Kaluđerović na pripremne utakmice koje su iza igrača, a ima ih devet.

I on je uvjeren da loša realizacija tokom priprema može da znači upravo obrnuto kada počne prvenstvo.

"Dogadjalo se dosta puta da bude obrnuto, da na pripremama realizacija bude vrhunska, a da u prvenstvu zataji. U svaku utakmicu ulazimo iz jakih treninga…", podsjeća Kaluđerović, koji tvrdi da ekipa razmišlja samo o utakmici sa Smederevom u prvom kolu drugog kruga Superlige.

Ne i o dva duela polufinala Kupa Srbije sa Partizanom, od kojeg je prvi 16. marta u Humskoj.

"Ne razmišljamo još o Partizanu, jer nas tri kola dijele od Kupa. Mi moramo da pobjedjujemo sve redom i da se ne obaziremo na to kako će da igra Partizan i šta se dogadja oko nas, već da budemo fokusirani samo na prvu narednu utakmicu, a to je protiv Smedereva. O toj utakmici razmišljamo od početka priprema", zaključio je Kaluđerović.

(Izvještač MONDA iz Antalije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC