• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajković: Dosta je bilo, uozbiljio sam se!

Zvezdin golman objasnio zašto je riješio da se smiri, zabrani sebi izlaske i provode i da se maksimalno posveti fudbalu.

 Bajković: Dosta je bilo, uozbiljio sam se! Izvor: MONDO

Da li ste znali da je Boban Bajković fudbaler, odnosno golman sa najdužim stažom u Crvenoj zvezdi od svih igrača koje trenutno trener Robert Prosinečki ima na raspolaganju?

Vjerovatno ne, jer visoki Crnogorac od 2004. godine do danas nije uspijevao da se nametne kao "jedinica", odnosno prvi izbor mnogih trenera koji su prolazili kroz klub za to vrijeme.

Najčešće bio je na pozajmicama, gdje je branio sjajno, onda bi uslijedio povratak na pripreme i… Nova pozajmica.

Bajković ne krije da je uglavnom on bio kriv za to što je bio u sjenci mnogih kolega. Zbog toga, ove zime riješio je da podvuče crtu i okrene list. Da zaboravi na provod, noćni život i da se skoncentriše samo i isključivo na fudbal.

Da to nisu samo riječi u ovom intervjuu potvrdjuje njegovo zalaganje na treninzima, kvalitet i sigurnost u pripremnim utakmicama, poslije čega su stigle i pohvale od strane prvog trenera Roberta Prosinečkog i trenera golmana Srdjana Maksimovića.

Sa riječi, na djela…

"Treneri su prethodnih godina više gledali moj privatni život, šta radim van stadiona, a ne sportski. To je trebalo da bude moja stvar, ali zbog toga sam imao dosta problema. Zato sam od ove godine riješio da se smirim, da zabranim sebi izlaske i provode i da se maksimalno posvetim fudbalu", počeo je Bajković razgovor sa novinarima i dodao:

"Ozbiljan sam…"

On tvrdi da u minut poštuje satnicu koja je postavljena pred igrače i da će pružiti sve od sebe, pa…

"U 23 sam u krevetu, u 6 ujutru sam budan… Ne interesuje me ništa više osim fudbala, odlučio sam da ovu godinu radim i samo radim, pa šta mi Bog da", kaže i nadovezuje se:

"Samo ozbiljno, samo fudbal…"

Čak ni pitanje o tome kako tokom 15 dana priprema izdržava bez seksa, nije ga "prevarilo". Kratko i sa blagim osmjehom odgovara:

"Kao što sam rekao, posvećen sam fudbalu, ne razmišljam o seksu…"

Na svake pripreme na kojima je bio sa Crvenom zvezdom, Bajković je ponio jednu tetovažu više.

"Više nemam 14, sada imam samo jednu tetovažu. Sve su spojene", u šali priča Bajković i kaže da mu je bilo baš drago kada je vidio da Prosinečki takodje ima tetovaže.

"Srećom, i šef ima tetovaže, pa me razumije. Bilo mi je baš drago kada sam vidio… Ima ih jedno tri, četiri. Prosinečki razmišlja isto kao i ja".

Prije prve utakmice u Antaliji, protiv Šahtjora "B", Bajković umalo nije ostao bez dresa. Tj, ostao je, pa je morao da pozajmi od kolege Saše Stamenkovića.

U prvi mah, učinilo se da je popularni Bajko zaboravio da ponese dres iz hotela, što je naljutilo sportskog direktora Crvene zvezde Ivana Adžića. Kada je vidio da Bajković "zajmi" dres od Stamenkovića, Adžić je dobacio Maksimoviću da ga "kazni sa 5.000 evra".

Naravno, kasnije se klupko odmotalo i ispostavilo se da je sve bio nesporazum izmedju Bajkovića i ekonoma, pa ni kazne nije bilo.

"Čuj 5.000 evra!? Kako da ne…", reagovao je Bajković.

"Pa u srce bi me dirnuo i kada bi mi uzeo 5.000 dinara. Ne bih mogao da spavam. Ma, nije to bilo do mene, ali neću sada o tome… Bio je nesporazum sa Stoletom (ekonomom). Nisam ja ekonom da ga (dres) nosim svuda sa sobom", u svom stilu je pričao Boban.

On kaže da mnogo voli što više nema deganžiranja i ispucavanja, već što i golmani moraju da učestvuju u pas igri sa defanzivcima, kada se gradi napad.

"To šef sada traži i meni se svidja to…"

Objašnjava…

"Ispucavanja sam najviše mrzio, ne volim to. Drago mi je što ni šef ne voli ispucavanje lopte, tako da smo se našli i pod tim pitanjem. Mnogo mi je ljepše da upošljavam odbrambene igrače, nego tamo veziste i napadače", kaže Bajković.

Na primjedbu da su u nekim utakmicama lopte "sijevale" pored njega, naročito poslije prekida, kaže da ne brine i da je to posljedica toga što je u svakom meču druga postava defanzivaca bila na terenu.

"Mijenjala se zadnja linija stalno, biće to mnogo bolje kada se bude uigrala jedna postava, kada na treninzima bude radila u zajedno, kada se bude znalo ko koga drži…", uvjerava Bajković.

I on i Saša Stamenković i Marko Dmitrović branili su gotovo podjednako u Antaliji. Djeluje kao da svi imaju šansu da stanu na gol kada počne prvenstvo, ali mjesta ima samo za jednog.

"Svi su šansu dobili… I pokazali se dobro. Ja ću da radim sve što je potrebno da šef vidi da ja to mogu", poručio je za kraj Boban Bajković, koji je u više navrata tokom priprema pokazao da ima sjajan refleks.

(Izvještač MONDA iz Antalije Nikola Janković, foto MN Press, crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC