• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Pokvarićemo Robijev debi u Beogradu

Banjalučki Borac pokazao se u odličnom svjetlu protiv Lokomotive u posljednjem meču u Antaliji, ali nije uspio da pobijedi ruskog prvoligaša (0:0).

 BORAC: Pokvarićemo Robijev debi u Beogradu Izvor: MONDO

U posljednjoj utakmici na pripremama u turskom ljetovalištu, crveno-plavi su remizirali protiv Moskovljana iako su bili mnogo bolji rival.

U nekoliko navrata su stvorili odlične šanse, ali se mreža ruskog tima nije zatresla. Najbolje prilike, one stopostotne propustili su Rade Veljović i Vukašin Benović u razmaku od samo nekoliko minuta.

"Odlično smo ušli u utakmicu, sve prodore Rusa zatvarali na sredini terena, da bi u u finišu prvog dijela preuzeli inicijativu, koju smo održavali sve do 15-ak minuta prije kraja, kada su oba trenera izvršila mnoge izmjene", rekao je za MONDO sportski direktor Borca Darko Ljubojević.

Prema njegovim riječima, Banjalučani su bili bolji rival od Lokomotive, ali zbog umora nisu igru krunisali pobjedom.

"Rade Veljović je u drugom poluvremenu imao stoodstotnu šansu, ali je promašio gol sa pet metera, da bi minut kasnije, Vukašin Benović pogodio stativu. Sve u svemu, ne možemo biti nezadovoljni posljednjom provjerom u Antaliji, iako u timu Moskovljana nije bilo Senijada Ibričića i nekoliko standardnih prvotimaca".


Ljubojevića najviše raduje činjenica da je Borac na pet utakmica u Antaliji (sa kazahstanskim Kairatom (0:0), poraz od austrijskog Horna (1:2), pobjeda nad Univerzitateom iz Krajove (1:0), remi sa ruskim drugoligašem Himkijem (0:0), primio samo dva gola.

"To je najvažnije jer nas je odbrana dovela do jesenje titule u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. A za efikasnost, koja nije bila na nivou, mislim da je normalna u ovoj fazi priprema. Bićemo ‘pravi’ u nastavku sezone i nadam se donijeti pehar šampiona BiH u Banjaluku".

BORAC - LOKOMOTIVA (0:0)

Stadion: Sportski centar u Ataliji, teren broj 2, gledalaca: 100, sudija: Aleksej Holmatov (Rusija).

Borac: Marčetić (od 60. Avdukić) Benović (od 60. Žarić), Petrić (od 80. Damjanović), Stupar (od 60. Si. Dujaković), Stakić (od 46. Ćorić), Nikolić (od 46. Veljović), Međedović (od 46. Srećo), Raspudić (od 80. Sakan), Vidaković (od 46. Mikić), Krunić (od 75. Grahovac), Stajić (od 46. Maletić).

Lokomotiva: Lukičev, Kulikov, Vološčuk, Jikia, Mahametzanov, Zotov, Šikurin, Sviščuk, Samočin, Razdelkin, Šumilin. Još su igrali: Gavrilov, Aralin, Lohanov, Gačenkov, Karašev, Kuznjecov, Elisinor.

Banjalučani se u srijedu vraćaju kući, a posljednju utakmicu pred start proljećnog dijela prvenstva, gostuju Crvenoj zvezdi 20. februara.

"Zvezda će biti odlična provjera za naš tim. Nema dileme da će to biti pravi spektakl i šansa da vidimo koliko možemo u ovom trenutku. Igraćemo u najjačem sastavu i nadam se uspjeti da pokvarimo debi Roberta Prosinečkog pred beogradskom publikom",
zaključio je Ljubojević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC