• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Krauč kaznio Milan

Totenhem trijumfovao na San Siru pogotkom Pitera Krauča u 80. minutu, a Valensija i Šalke na Mestalji odigrali 1:1.

 LŠ: Krauč kaznio Milan Izvor: MONDO

Prve dvije utakmice osmine finala Lige šampiona donijele su očekivano mnogo uzbuđenja, a favorizovani domaćini gotovo da su ostali praznih šaka.

Totenhem je potvrdio snagu engleske Premijer lige, savladavši Milan kao gost rezultatom 1:0.

Luka Modrić oduzeo je loptu duboko na svojoj polovini, uposlio Arona Lenona, koji je iskoristio svoju brzinu i munjevito stigao do kaznenog prostora "rosonera". Tu je izbjegao start Marija Jepesa, privukao Luku Antoninija i onda omogućio Krauču da neometan sa desetak metara pogodi donji desni ugao!

Valensija je u 17. minutu povela preko Roberta Soldada, na centaršut Žeremija Matjea, ali je u 64. minutu izjednačio Raul Gonzales - "dželat" mnogih španskih timova u vrijeme dok je nosio dres Reala.

Revanš susreti na rasporedu su 9. marta.



Hari Rednap u najavi utakmice je rekao da bi mu bilo teško da sastavi ekipu koja će se braniti na San Siru - čak i kada bi to želio.

Na terenu je brzo postalo jasno o čemu je to pričao menadžer Totenhema.

Gosti su zagospodarili terenom i ponašali se kao da se utakmica igra na njihovom stadionu. Ćorluka i Lenon "probijali" su po desnom boku, Van der Vart i Sandro nadigrali Gatuza i Flaminija, dok je Piter Krauč dobijao sve vazdušne duele.

Idealnu šansu Totenhemu je već u trećem minutu uskratio francuski sudija Stefan Lanoj, za kojeg igranje rukom Neste u kaznenom prostoru nije bilo za penal!

Milan je u 18. minutu ostao bez golmana Abijatija, koji je u sudaru sa Kraučom povrijedio vrat, pa ga je zamijenio Marko Amelija. On je u finišu prvog poluvremena odlično reagovao na projektil Van der Varta sa oko 25 metara, proslijedivši loptu preko prečke.

"Rosoneri" su prvi put zaprijetili tek u 20. minutu, kada je Robinjo ukrao loptu Ćorluki, ali Ibrahimović nije uspio da uputi upotrebljiv centaršut sa lijeve strane.

Tri minuta kasnije Lanoj je propustio da sankcioniše start Sandra nad Ibrom, što je trebalo da bude slobodan udarac sa 17 metara po sredini gola... U poluvremenu bez stopostotnih prilika i to vrijedi pomenuti.

Oba trenera nisu ovom prilikom mogla da se opredjele za najjače sastave - Milanu su prvenstveno nedostajali Pirlo i Prins Boateng, a Totenhemu Geret Bejl, koji se ove sezone već proslavio u mečevima sa drugim milanskim timom, Interom, dok je "roviti" Modrić ostao na klupi.

Masimilijano Alegri u poluvremenu je odlučio da zaoštri napad uvođenjem Alešandrea Pata umjesto Sedorfa. Naravno, igrači Totenhema su automatski dobili razlog da malo više pažnje posvete odbrani.

Kompletan tim lidera Serije A se rastrčao, a prvu šansu u nastavku stvorili su igrači kojima napad nije jača strana. Centrirao je Gatuzo, kolumbijski veteran Mario Jepes glavom tukao u same rašlje, ali je Gomeš napravio paradu i spriječio da mu se mreža zatrese.

Pojačani tempo dobio je svoju žrtvu u 55. minutu, kada je Flamini sa obje noge, pogibeljno startovao na Ćorluku. Hrvatu je neko vrijeme ukazivana pomoć, međutim, nije mogao da se vrati na teren i zamijenio ga je Vudgejt.

Čim je igra nastavljena, Pienar je "opleo" po cjevanicama Tijaga Silve, a Gatuzo ušao u raspravu sa pomoćnim trenerom Totenhema. Nervozni vezista rukom po licu je odgurnuo sigurno dvadesetak godina starijeg čovjeka...

Odmah potom, još jedan centaršut je pred golom gostiju pronašao Jepesa, koji je sada ciljao niže, a Gomeš intervenisao još atraktivnije nego prethodni put!

Igralo se žustro, sa dosta nervoze i udaranja "na kvarno", a mada je težište u potpunosti prebačeno pred kazneni prostor Totenhema, gola za Milan nije bilo.

Otvorio se prostor za kontranapade gostiju i bila je dovoljna jedna izgubljena lopta da vihorni Lenon "osvoji" više od 50 metara, zatim smireno uposli Krauča u situaciji iz koje nije mogao da promaši.

"Zicer" za izjednačenje u posljednjim sekundama je propustio Robinjo, čiji je šut iz neposredne blizine izblokiran u korner. Potom je Ibrahimović uspio da pogodi mrežu, ali je pomoćni sudija ispravno reklamirao guranje rukama i faul.

MILAN: Abijati (od 18' Amelija) - Antonini, Jepes, Nesta, Abate - Tijago Silva, Gatuzo, Flamini, Sedorf (od 46' Pato) - Robinjo, Ibrahimović.

TOTENHEM: Gomeš - Asu Ekoto, Douson, Galas, Ćorluka (od 59' Vudgejt) - Pienar (od 77' Kranjčar), Sandro, Palasios, Lenon - Van der Vart (od 62' Modrić) - Krauč.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC