• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Šampion u igri za "skudeto"

Inter pobijedio Fiorentinu (2:1), Đenova bolja u gradskom derbiju od Sampdorije (1:0) u dvije odložene utakmice 17. kola Srije A.

 SERIJA A: Šampion u igri za "skudeto" Izvor: MONDO

Inter se ozbiljno uključio u borbu za "skudeto"!

Šampion je savladao Fiorentinu sa 2:1 i lideru Milanu prišao na samo pet bodova zaostatka, dok Napoli ima dva boda više.

Inter je poveo već u šestom minutu. Gosti su poveli uz obilatu pomoć štopera "viole" Mikelea Kamporezea. Dejan Stanković je proigrao Samjuela Etoa na desnoj strani, Kamerunac je želio da ubaci loptu u sredinu, ali je ona zakačila defanzivca Fiorentine i prevarila Artura Boruca - 1:0.

Adem Ljajić ušao je na teren već u 27. minutu, jer Mario Alberto Santana nije mogao da nastavi meč zbog povrede. Ljajić je imao zapaženu ulogu kod "ljubičastih", ali nije uspio da postigne gol iako je imao priliku za to.

Fiorentina je izjednačila u 33. minutu. Manuel Paskval je centrirao sa lijeve strane, a Alberto Đilardino dovoljno zasmetao odbrani šampiona Italije i Evrope da lopta prevari Žulija Cezara - 1:1.

"Nerazuri" su ponovo stigli do vođstva u 61. minutu, i opet je najzaslužniji bio Eto. Driblingom je ostavio u mjestu ukopanog na desnoj strani tragičara Kamporezea, a onda se spustio do gal-aut linije odakle je uslijedila asistencija za Đampaola Pacinija, koji loptu sa metar-dva od gola nepogrešivo šalje u mrežu.

Stanković je na terenu proveo 89. minuta. Kapiten "orlova" je takođe mogao da zatrese mrežu u par navrata. Kod drugog gola preduhitrio ga je Pacini, a nešto kasnije njegov snažan udarac bio je dovoljan tek da lopta pogodi spoljni dio mreže.

Sampdorija i Đenova igrali su 81. "Derbi dela Lanterna". Pobjeda je
pripala klubu koji nosi ime po gradu - 1:0. Odlučujući gol postigao je Rafinja u 55. minutu. Brazilac je sa preko 25 metara pogodio same rašlje protivničkog gola.

Igrači Đenove su prije vođstva dva puta pogađali prečku.

Dva kluba iz Đenova odigrali su ukupno 51 meč u Seriji A. Najviše utakmica završeno je bez pobjednika 22 - Samp je dobila 18, a Đenova 14 duela.

Veliki rivali igrali su još i u Seriji B i Kupu Italije. U nižem rangu odigrali su 16 mečeva i potpuno su izjednačeni. Oba tima zabilježila su po pet pobjeda, dok je šest utakmica ostalo bez pobjednika.

Sampdorija je uspješnija u Kupu. Ostvarila je šest trijumfa od 12 utakmica, a samo dva puta je izgubila.

Serija A, odložene utakmice 17. kola:

Fiorentina - Inter 1:2 (1:1)
/Paskval 33 - Kamporeze (a.g) 6, Pacini 61/

Sampdorija - Đenova 0:1 (0:0)
/Rafinja 55/

TABELA: Milan 52, Napoli 49, Inter 47, Lacio 45, Udineze 43, Juventus 41, Palermo 40, Roma 39, Kaljari 35, Fiorentina 32, Đenova 32, Kjevo 31, Sampdorija 30, Bolonja (-1) 29, Parma 26, Katanija 26, Leće 24, Breša 22, Ćezena 21, Bari 15 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC