• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: To je fudbal!

Barsa vodila u Londonu, Arsenal preokrenuo i pobijedio 2:1. Šahtjor od 0:1 do 3:2 na "Olimpiku" protiv Rome. Odličan fudbal u evropskim metropolama.

 LŠ: To je fudbal! Izvor: MONDO

Ako neko u današnje vrijeme zna da igra fudbal onda su to svakako Barselona i Arsenal. Bilo je pravo uživanje gledati prvi duel ove dvije ekipe u osmini finala Lige šampiona na punom stadionu "Emirati" u Londonu.

Barselona je bila bolja, ali ako kažemo da Arsenal uopšte nije bio loš, štaviše bio je vrlo dobar, onda možete da zamislite (oni koji nisu gledali) kakav je to fudbal bio.

Bila je to jedna od onih utakmica tokom kojih ne možete, a i nećete da odete po novo pivo ili da odete do toaleta, jer biste mogli nešto da propustite. Čas napad pred golom Barselone, a onda brzo na drugi dio terena.

Da nabrojimo taksativno samo šanse iz prvog dijela:

6. minut - Teo Volkot je trčao kao brzi voz, sjajno pronašao Robina van Persija koji šutira, ali Viktor Valdes je na mjestu.

15. minut - David Vilja kao na tacni daje loptu Lionelu Mesiju, koji je uradio sve ako treba. Majstorski je prebacio golmana Ščečnija iiiii...nije gol. Svi na klupi Barselone su se uhvatili za glavu.

25. minut - Volkot dodaje do Seska Fabregasa koji sjajno centrira, Van Persi je bio sam i bio bi to gol. Ali, da u odsudnom trenutku Maksvel nije "skinuo" loptu sa glave Holanđanina.

26. minut - 0:1! Mesi je, u svim stilu, izbacuje Vilju, koji je na ivici ofsajda (ali, ipak nije u nedozvoljenoj poziciji) i hladnokrvno protura loptu između noge Ščečnija. Gol a la Barsa!

29. minut - Lako je moglo da bude 0:2. Pedro sa desne strane centrira, Vilja iz neposredne blizine gola pokušava petom, ali je Ščečni budan. Odlična odbrana.

29. minut - Dakle, u narednom napadu velika šansa za Van Persija, ali napadač Arsenala loše šutira sa desetak metara iskosa od gola Valdesa.

38. minut - novi gol za Barselonu, ali je ponišen zbog ofsajda. Hm...Usporeni snimak je pokazao da je tu sve bilo sumnjivo - i ruka Đurua u šesnaestercu, kada je lopta bila upućena Pedru, čiji je udarac izblokiran, a Mesi je glavom ubacio u mrežu. Taj trenutak natjerao je pomoćnog sudiju da digne zastavicu.

45. minut i nekoliko sekundi - Iako je bilo tek nekoliko prekida, sudija Nikola Ricoli nije imao namjeru da produžava igru. I to je pokazatelj kako se igralo na "Emiratima".

Drugi dio meča počeo je ofanzivom Arsenala, ali, ipak, bez stopostotne šanse za gol. Umjesto toga, moglo je da bude 2:0 za Barselonu u 67. minutu, međutim Mesija baš nije htjelo večeras.

Inijesta mu je poslao "loptu sa očima", a Mesi je u namjeri da prevari Ščečnija pogodio spoljni dio mreže.

U trenucima kada je utakmica bila u mirnijoj fazi, gol za Arsenal u 78. minutu! Van Persi je naplatio za promašaje iz prvog dijela! I to na kakav način.

Gael Kliši je primjetio da se Van Persi izvlači i bježi odbrani Barse, daje mu idealnu loptu, a Holanđanin volejom šutira u bliži ugao i Valdesa, koji je mislio da će napadač Arsenala zavrnuti u sredinu!

Pet minuta kasnije potpuni preokret! Samir Narsi je prošao po lijevoj strani, "snimio" je kako Andrej Aršavin utrčava u šesnaesterac, dodaje do njega, po zemlji, dugom dijagonalom i Rus pogađa!

Ludilo na "Emiratima!

Uh, kakva utakmica! Ništa nije riješeno, biće spektakl i u revanšu!

SAMBA ŠAHTJOROVIH BRAZILACA U RIMU



Vjerovali ili ne, ukrajinski Šahtjor nije odigrao takmičarski meč punih 70 dana. A to se, uopšte, nije primjećivalo na "Olimpiku". Dakle, sve one priče o "teškim nogama", na koje smo već navikli od naših fudbalera padaju u vodu...

Šahtjor će u revanšu na svom stadionu protiv Rome imati solidnu prednost - 3:2! Brazilci u redovima "rudara" napravili su tu razliku, koja je prilično iznervirala navijače "vučice". Zvidžucima su ispratili svoje ljubimce u svlačionice poslije prvog poluvremena...

A Roma je bila povela. Akciju De Rosija i Tadeija pratio je Simone Perota i ubacio je u mrežu.

Ali, radost Rimljana trajala je 20 sekundi! Samo što je pošao sa centra Šahtjor je izjednačio. Žadson je raspalio po lopti sa 20-ak metara i ona je uz odbitak prevarila Donija.

Sedam minuta kasnije 2:1 za Šahtjor. Žadson je uposlio Daglasa Kostu, a vezista umiješno vara Donija. I onda novi ekser u sanduk Rome - igrao se 42. minut, Jon Arne Rise je poklonio loptu Žadsonu, koji odmah proigrava Luisa Adrijana i 3:1.

Roma je uspjela da ublaži poraz u 62. minutu. Menez je istrpio pritisak Žadsona na leđima, a onda sjajnim udarcem pogodio desni gornji ugao mreže Pjatova.

Novi zvižduci domaćih navijača na "Olimpiku" čuli su se u 67. minutu, kada je Klaudio Ranijeri izvukao iz igre Mirka Vučinića, a ubacio Marka Borijela. Nije im se dopala ta zamisao i odluka trenera Rome, ali, ipak, Borijelo je ove sezone vodeći strijelac "vučice".

Upravo je Borijelo mogao da donese izjednačenje Romi, ali je je njegov udarac Pjatov izbacio u korner.

REZULTATI PRVIH MEČEVA OSMINE FINALA LIGE ŠAMPIONA:

srijeda:

Arsenal - Barselona 2:1 (0:1)
/Van Persi 78', Aršavin 82' - Vilja 26'/

Roma - Šahtjor 2:3 (1:3)
/Perota 28', Menez 61' - Žadson 29', Kosta 36', Adrijano 42'/

utorak:

Milan - Totenhem 0:1

Valensija - Šalke 1:1

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC