• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudija prekinuo meč zbog povika: "Kosovo...."

Bojan Jorgačević bio na meti navijača Žerminal Beršota, koji su mu skandirali "Kosovo, Kosovo", ali sudija stao u zaštitu reprezentativca Srbije.

 Sudija prekinuo meč zbog povika: "Kosovo...." Izvor: MONDO

Reprezentativac Srbije Bojan Jorgačević doživio je neprijatnost na utakmici belgijskog prvenstva koju je njegov Gent igrao u gostima protiv Žerminal Beršota.

Navijači domaćeg kluba vrijeđali su srpskog golmana povicima: "Kosovo, Kosovo", pa je meč bio prekinut na 15-ak minuta. Glavni sudija Loren Klemonts poslao je igrače u svlačionicu, a svoj postupak obrazložio je sledećim riječima: "To je rasizam i ja sam morao da uradim nešto protiv toga".

Jorgačević je stava da politici nije mjesto na sportskim manifestacijama.

"Postupak navijača Žerminala je vrlo glup. Politika i sport moraju da budu odvojeni", istakao je Jorgačević za belgijske medije.

"Kosovo za srpski narod predstavlja svetu zemlju sa bogatom nacionalnom istorijom. Taj dio zemlje ima jak religijski značaj za srpski narod. Veoma mi je drago što je sudija postupio tako što je odlučio da prekine meč. To je signal ostalima da slični ispadi neće tolerisati u budućnosti. Mora da se ima u vidi da je u tom dijelu Evrope bio rat i da je mnogo ljudi stradalo", pojasnio je golman Srbije.

"Većina, oko 90 odsto navijača koju su to skandirali nisu ni svjesni situacije između Kosova i Srbije. Da li je to rasizam ili diskriminacije, ne bih da komentarišem. Nazovite to prije neznanjem", zaključio je Jorgačević.

To nije prvi slučaj da su navijači Žerminala provocirali sprske fudbalere povicima "Kosovo, Kosovo". Slično je prošao i Milan Jovanović u periodu kada je igrao za Standard, ali tada utakmica nije prekinuta.

Meč je završen bez pobjednika - 2:2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC