• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomirili se Divac i Karadžić!

Predsjednici OKS i FSS održali sastanak na Terazijama 35 i poslali poruku: "Okrećemo se budućnosti". Divac: "Nema potrebe pričati o smjeni".

 Pomirili se Divac i Karadžić! Izvor: MONDO

Vlade Divac i Tomislav Karadžić neće naprasno postati najbolji drugovi, ali će se potruditi da svoje lične animozitete i nesuglasice pomjere u drugi plan.

Kvalitetnija saradnja Olimpijskog komiteta i Fudbalskog saveza Srbije, kao i dobrobit srpskog sporta, apostrofirani su poslije sastanka kao njihovi zajednički ciljevi.

"Koristim priliku da FSS izrazim zahvalnost na sastanku, do kojeg je trebalo da dođe i ranije. Otvoreno smo razgovarali o temama koje su nas na neki način dovele do ovoga. Mislim da smo te stvari izgladili, sada se okrećemo budućnosti", rekao je Divac i dodao:

"OKS, kao krovna organizacija srpskog sporta, mora i želi da ima dobre odnose sa jednom od najvećih institucija u našoj zemlji".

Tomislav Karadžić najavio je novo viđanje sa Divcem početkom marta, kada će u priču biti uključen širi krug saradnika.

Već je postignut načelni dogovor da novoizgrađena "Kuća fudbala" u Staroj Pazovi svoje kapacitete stavi na raspolaganje drugim sportovima, posebno budućim učesnicima Olimpijskih igara u Londonu 2012.

"Okrenuti smo budućem vremenu i saradnji u interesu srpskog sporta. Neke stvari su ostale iza nas. Razgovarali smo o njima - ne predugo - i mislim da se time više nećemo baviti. Dogovorili smo program naše saradnje i radićemo na njegovoj realizaciji", naglasio je prvi čovjek FSS.

Upitan da li ostaje pri izjavi da bi smijenio Karadžića, kada bi imao ovlašćenje da to uradi, Divac je - na indirektan način - dao negativan odgovor.

"Mislim da je poslije ovog razgovora nepotrebno vraćati se na tu izjavu. Odnosi između naše dvije organizacije su sada mnogo jasniji. Ubuduće ćemo gledati kako da kompletan sport u Srbiji, ne samo FSS i OKS, funkcionišu kako treba", rekao je predsjednik OKS.

Vlade Divac ušao je u prostorije Fudbalskog saveza Srbije tačno minut prije dogovorenog sastanka sa Tomislavom Karadžićem (sastanak planiran u 12 sati).

Prvi čovjek srpskog fudbala stigao je desetak minuta ranije, dok je generalni sekretar FSS Zoran Laković uveliko bio na svojoj radnoj poziciji i spreman za sastanak.

Divac se na Terazijama 35 pojavio u pratnji dvojice potpredsjednika OKS - Žarka Paspalja i Ivana Todorova.

Ostaće tajna kako su se pozdravila dva predsjednika. Svjedoka rukovanja "zaraćenih strana" nije bilo, jer se sve odigralo iza zatvorenih vrata Karadžićeve kancelarije u kojoj nije bilo predstavnika medija. Tek pošto su se svi gosti smjestili foto-reporterima je dozvoljeno da uđu u kancelariju.

Napetost u prostorijama FSS je donekle popustila kada se ispred novinara pojavio selektor "orlova" Vladimir Petrović. Izlazeći iz svoje kancelarije Pižon je uz osmjeh izustio "Frka, a?".

Svašta je izgovoreno na račun FSS iz usta Vlade Divca proteklih nedelja. FSS je krajem prošle godine ponudio razgovor, a onda je Divac, prije nekoliko dana, ponovo opleo po predsjedniku srpske fudbalske organizacije, poručivši da bi ga smijenio!

FSS je odgovorio Divcu rekavši mu da nisu tačne tvrdnje da je srpska kuća fudbala tražila novac za put na Olimpijske igre u Londonu i mnogo toga još...

Ipak, dvije strane su konačno sjele za sto. Izgleda da je epilog pozitivan!

(Ivan Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC