• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Replika "relikvije" za nove uspjehe

Crvena zvezda promovisala dresove u kojima će igrati u nastavku sezone, a koji su replika onih iz 1991. godine kada je postala prvak Evrope.

 ZVEZDA: Replika "relikvije" za nove uspjehe Izvor: MONDO

Na bini ispred koje su u prvom redu, jedan do drugog sjedili Dragan Džajić, Vladan Lukić i Robert Prosinečki, u petak oko podneva vizuelni umjetnik, glumac i osvjedočeni zvezdaš Uroš Djurić vodio je promociju novog retro dresa u kojem će fudbaleri Crvene zvezde igrati ovog proljeća.

Sve je bilo u znaku Barija 1991. godine.

Od uvodnog filma, preko izjava, sjećanja na 29. maj i stadion Sveti Nikola, pa do podatka da je na novom "Nike" dresu svaki detalj identičan kao na starom "Puma", u kojem je Zvezda igrala utakmicu protiv Olimpika iz Marseja (0:0, penalima 5:3).

A, jedini koji je iz zlatne generacije, koja je nedavno proglašena za šestu Zvezdinu zvezdu, usio da sačuva "relikviju", bio je tada lijevi bek, sada pomoćnih u stručnom štabu Roberta Prosinečkog, Slobodan Marović. Svi ostali dali su nekom dres iz Barija, ali ne i Marović.

Veliko je pitanje da li bi dizajneri u Amsterdamu (centrala "Nike" za Evropu), uspjeli da naprave ovako vjernu kopiju dresa iz Barija da Marović još prije finalne utakmice Kupa šampiona nije odlučio da se ni po koju cijenu ne mijenja sa rivalima poslije utakmice, iako je to i tada, kao danas, bila praksa.

"I prije utakmice sam mislio o tome šta ću raditi sa dresom ako postanemo prvaci Evrope. Odlučio sam da ga ne mijenjam. Evo, dres koji sam nosio u finalu već 20 godina ljubomorno čuvam. Prvo je bio kod mene u kući, pa sam ga dao sestriću na čuvanje, kod kojeg je proveo 15 godina, prije nego što se vratio u moje ruke", objasnio je Marović i pokazao dres.

Potom ga je, simbolično, predao velikoj nadi Crvene zvezde, 16-godišnjem kadetu Veljku Simiću, koji je bio zbunjen i oduševljen pred oko 200 zvanica u Medija centru stadiona Crvene zvezde.

Marović je mladom Simiću, koji već ima profesionalni ugovor sa klubom, poručio da ova primopredaja treba da podstakne i njega i saigrače da rade vrijedno, da treniraju i da prije svega vole klub.


Potom je predstavnik "Nike" i distributera te robne marke "Delta Sporta", Nenad Mirković, objasnio kako je dres putovao do Amsterdama i da je nekako uspio krišom da ga izvuče iz torbe svog saputnika i na kratko ga obuče u toaletu aerodroma u Holandiji, što je za njega bilo ispunjenje dječačkog sna.

Mirković je dodao da je na novom dresu sve isto kao i na starom, svaka šara i njena širina, linija, kroj, veličina i izgled grba, kragna…

"Jedina suštinska razlika je ta što je novi dres sašiven od 'dry fit' materijala, koji čuva vlagu i omogućava igračima da budu brži. Da su momci iz Barija imali takve dresove, sigurno bi postali prvaci Evrope prije penala", dodao je Mirković i dobio aplauz.

Potom na binu je izašao predsjednik Vladan Lukić, koji je otkrio da je svoj dres iz Barija odmah bacio preko ograde jednom od navijača i da mu nije smetalo što je na toj utakmici bio rezerva, jer kaže da je ta generacija živjela "kao jedan" za taj uspjeh i da nije postojala razlika izmedju onih koji su bili na terenu, na klupi ili van konkurencije za meč iz bilo kog razloga.

Ovo je na neki način bila i poruka prvotimcima, koji su se potom pojavili i obukli kompletnu opremu za utakmice na domaćem terenu, što će i ovog proljeća značiti bijeli šorts i bijele čarape. Dugo već, bazična kombinacija opreme fudbalera Crvene zvezde nisu crveni šorts i crvene čarape, a navijači su podijeljeni po pitanju toga koja je kombinacija ljepša.

Kapiten Crvene zvezde Pavle Ninkov rekao je da je velika čast to što sa trakom na ruci može da nosi isti dres u kojem su igrale legende kluba, a Ognjen Koroman dodao je da je dres fenomenalan i da će ekipa dati sve da u njemu osvoji duplu krunu!

Komentar je imao i Kadu Mendeš:

"Mnogo lepa dres!", rekao je Brazilac i izazvao smjeh i aplauz.

Odmah poslije promocije, prvotimci su otišli u "Red Star Shop" na stadionu, gdje su navijačima potpisivali dresove, kalendare i ostale suvenire, a prvu utakmicu u novoj opremi ekipa će odigrati u nedelju od 14 časova protiv Borca iz Banjaluke u posljednjoj provjeri pred start prvenstva.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC