• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA KUP: Prazni se Čelsijeva riznica

Branilac trofeja u FA Kupu ispao od Evertona poslije penala! Everton dva puta bio blizu ambisa, ali se čupao i iščupao. Hauard junak, Kol tragičar.

 FA KUP: Prazni se Čelsijeva riznica Izvor: MONDO

Čelsi je gotovo već izgubio jedan trofej (u prvenstvu), a sada je izgubio i drugi, u FA kupu!

U repriznom meču šesnaestine finala FA Kupa (u prvom meču u Liverpulu bilo je 1:1), Everton je eliminisao Čelsi u Londonu, poslije penala!

Poslije 90 i kusur minuta, koje nazivamo "regularnim dijelom meča", bilo je 0:0, a poslije produžetaka 1:1. Bila je to više nego uzudljiva utakmica na Stamford bridžu!

Čelsi je bio dominantan, napadao je tokom cijelog meča, propuštao šanse, a potpuna dominacija isplatila mu se u finišu prvog produžetka.

Igrao se 104. minut, kada je Nikolas Anelka centrirao sa desne strane, Didije Drogba je grudima spustio do Lamparda, koji iz srca šesnaestarca, udarcem po zemlji šalje loptu u mrežu.

Ali, u posljednjem minutu produžetka šok na Stamford bridžu - sjano izvedenim slobodnim udarcem Lejton Bejns je za svoj tim izborio penale!

Imao je prednost Čelsi i u penalima. Lampard je doveo Čelsi u vođstvo, a Bejns je portom promašio. Drogba je pogodio, Jagelka smanjuje na 1:2. Nikolas Anelka ptom nonšalantno izvodi penal, Hauard ga je pročitao i sve do posljednje serije, izvođači su bili precizni.

Sve do Ešlija Kola, koji šalje loptu preko prečke, a Geri Nevil, kapiten Evertona, preciznim udarcem donosi veliko slavlje "karamelama" i njihovim mnogobrojnim navijačima na Stamford bridžu. Everton je u osmini finala FA Kupa, branilac trofeja je eliminisan!

Čelsi je igrao u najjačem sastavu. To je još jedan pokazatelj koliko je klubu iz Londona bilo stalo da odbrani trofej u FA kupu, jer su se, gotovo svi na Stamford bridžu oprostili od titule šampiona Engleske.

Samo zahvaljujući fenonemalnom golmanu Timu Hauardu "karamele" nisu pretrpile debakl u Londonu.

Fudbaleri Čelsija probali su bukvalno sve na ovom meču. Džon Teri je u prvom poluvremenu, poslije odbitka od stative, promašio prazan gol sa pet metara, dva udarca Florana Malude zaustavio je Hauard.

Prava opsada gola Evertona u drugom poluvremenu, takoreći "vitkorije".

Golman Evertona ponovo je sačuvao mrežu poslije sjajne akcije Salomona Kalua, Ramiresa i Frenka Lamparda u drugom dijelu.

Svi na stadionu i kraj malih ekrana već su vidjeli loptu u golu. Kalu je odlično prograo Ramiresa, koji je sa desnog krila uletio u šesnaesterac, dao sjajnu loptu Lampardu, koji iz prve šutira ka golu sa tri, četiri metra, ali tu je Hauard. Svi na Stamford bridžu su se uhvatili za glavu!

Poslije kornera, pokušao je i Branislav Ivanović, ali je njegovu loptu na putu ka golu Evertona zaustavila noga saigrača - Kalua.

Imao je Čelsi veliku šansu i u 82. minutu. Maluda je bio u šesneastercu Evertona, odlučio je da napravi piruetu i vrati ka Lamardu, koji lobuje Hauarda, ali i gol...

Zamalo da se Čelsiju osvete svi ti silni promašaji u posljednjem minutu! Bejns je uputio loptu ka golu Petra Čeha, on je odbio do Felainija, koji je dao gol, ali je za dlaku bio u ofsajdu.

Penal-lutrija stala je na plavo. Ali, na plavo iz Liverpula.

Birmingem i Stouk nisu imali problema da kao domaćini opravdaju uloge favorita u duelima sa rivalima iz Lige 1 (treći stepen takmičenja), Šefild vendzdejom i Brajtonom.

Lako i rutinski su pobijedili identičnim rezultatom - 3:0.

Nikola Žigić je pobjedu Birmingema odgledao sa klupe.

Na papiru gledano, Mančester junajted je trebalo da ima najlakši posao. Na Old Trafordu je gostovao Krauli taun, učesnik Konferencije, petog stepena takmičenja.

Menadžer "crvenih đavola" Aleks Ferguson izveo je rezervni tim, koji je pobijedio samo 1:0! Jedini gol dao je Ves Braun u 28. minutu. U drugom poluvremenu su zaigrali i Runi, Smoling i Flečer, ali do kraja nije bilo promjena rezultata.

Nemanja Vidić nije bio u protokolu.

REZULTATI I PAROVI FA KUPA:

Čelsi - Everton 1:1 (0:0, 0:0)*** penalima 3:4
/Lampard 104' - Bejns 119'/

Birmingham - Šefild vendzdej 3:0 (2:0)
/Bosežur 6', Martins 18', Marfi 53'/

Stouk - Brajton end Hauv 3:0 (3:0)
/Kerju 14', Volters 22', Šoukros 43'/

Mančester junajted - Krauli 1:0(1:0)
/Braun 28'/

nedelja:

Mančester siti - Nots kaunti
Fulam - Bolton
Lejton Orijent - Arsenal

ponedjeljak:

Vest Hem - Barnli

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC