• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Nova bruka Verdera!

Na sedam utakmica 23. kola Bundeslige (jedna odigrana u petak) samo Bajern pobijedio u gostima. Borusija lako sa Sent Paulijem, debakl Verdera u Hamburgu.

 BUNDES: Nova bruka Verdera! Izvor: MONDO

Tomas Šaf je već nudio ostavku ove sezone, ali je uprava kluba sa "Vezer-stadiona" uporno odbijala prijedlog legendarnog trenera da klupu prepusti drugom stručnjaku u nadi da će Verder početi da bilježi bolje rezultate.

Promjene šefa stručnog štaba nema za sada, ali nema ni rezultata...

Verder ponire i samo zahvaljujući porazima konkurenata (Volfsburga i Kajzerslauterna) ostaje i dalje dva mjesta daleko od opasne zone. Novi šamar ili bolje reći šamarčinu, zbog tradicije i važnosti meča, klub iz Bremena dobio je stotinak kilometara severnije - u Hamburgu. Najveći Verderov rival HSV slavio je ubjedljivu pobjedu - 4:0. Strijelci za Hamburger bili su Mladen Petrić, Ben Hatira i Paolo Gerero, koji je postigao dva gola.

Borusija se nije mnogo namučila protiv Sent Paulija. "Gusari" su poslije dva uzastopna trijumfa - protiv Menhengladbaha i gradskog rivala Hamburgera - u Dortmund doputovali rasterećeni. Međutim, to im nije pomoglo da protiv lidera pruže ozbiljniji otpor. "Milioneri" su pobedili sa 2:0, a rezultat je mogao da bude mnogo ubjedljiviji da su domaćini bili bolji u završnici.

Lukas Barios je bio strijelac prvog gola u 39. minutu, a poslije samo četiri minuta igre u drugom dijelu igrač Sent Paulija Ralf Guneš šalje loptu u sopstvenu mrežu i postavlja konačan rezultat.

Pobjednika nije bilo na utakmici između Hofenhajma i Kelna - 1:1. Milivoje Novaković bio je strijelac još jednog autogola u ovom kolu, ali je "jarčeve" spasio Jusef Mohamad u 69. minutu.

Frajburg je bio bolji od Volfsburga sa 2:1. "Vukovi" redaju neuspjehe uprkos promjeni trenera i još uvijek su u vrlo nezgodnoj situaciji. Od opasne zone dijeli ih samo jedno mjesto, međutim, bivši šampion Njemačke ima isto bodova kao i Kajzerslautern (23), koji je glatko izgubio u Hanoveru - 0:3.

Hanover se za kratko bio probio na treće mjesto, ali ga je poslije samo par sati odatle pomjerio Bajern, koji je pobijedio u Majncu sa 3:1.

Parovi i rezultati 23. kola:

Borusija Dortmund - Sent Pauli 2:0 (1:0)
/Barios 39, Guneš (a.g) 49/

Hamburger - Verder 4:0 (1:0)
/Petrić 42, Gerero 64, 79, Ben Hatira 87/

Hofenhajm - Keln 1:1 (0:0)
/Novaković (a.g) 48 - Mohamad 69/

Frajburg - Volfsburg 2:1 (1:1)
/Rajzinger 43, Sise 70 - Helmes 28/

Hanover - Kajzerslautern 3:0 (1:0)
/šlojdraf 17, 57, Abdelaue 45/

Majnc - Bajern 1:3 (0:1)
/Alagui 84 - Švajnštajger 9, Miler 50, Gomez 77/

Nedelja

Bajer Leverkuzen - Štutgart 15,30
Borusija Menhengladbah - Šalke 17,30

Petak

Nirnberg - Ajntraht 3:0 (0:0)
/Šiber 67, Mak 87, Koen 90/

TABELA: Borusija D. 55, Bajer /-1/ 42, Bajern 42, Hanover 41, Majnc 37, Frajburg 37, Hamburg 36, Nirnberg 35, Hofenhajm 33, Šalke /-1/ 29, Sent Pauli 28, Ajntraht 27, Keln 26, Verder 24, Volfsburg 23, Kajzerslautern 23, Štutgart /-1/ 19, Borusija M. /-1/ 16 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC