• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo ne zna za poraz kod kuće

Žoze Murinjo definitivno opravdava nadimak „Specijalni“. Portugalski stručnjak devet godina nije izgubio prvenstvenu utakmicu na domaćem terenu.

 Murinjo ne zna za poraz kod kuće Izvor: MONDO

Madridski Real u subotu je savladao Levante i prišao Barseloni na samo dva boda zaostatka, a pobjedom nad osmoplasiranom akipom na tabeli „kraljevići“ su proslavili i nevjerovatan rekord trenera Murinja.

Portugalskom stručnjaku ovo je bio 148. meč na klupi nekog tima bez poraza na domaćem terenu, a njegov niz nepobjedivosti kod kuće sada je dug devet godina pošto je posljednji put poražen na svom stadionu kao trener Porta 23. februara 2002. godine od Beira Mara.

Jedna od prvih čestitki Murinju stigla je od Kristijana Ronalda.

"Čestitke Murinju na nevjerovatnom rekordu, devet godina bez poraza kod kuće. Proslavili smo to lijepom pobjedom", napisao je igrač Reala na svom Twitter profilu.

Murinjov rekord još je nevjerovatniji kada se uzme u obzir da je poslije Porta radio u najjačim evropskim ligama vodeći Čelsi, Inter a sada i madridski Real.

Poslije 38 domaćih pobjeda na klupi Porta s kojim se popeo na krov Evrope osvojivši Ligu šampiona, Murinjo je preselio u London gdje je sa Čelsijem upisao 46 prvenstvenih pobjeda i 14 remija kod kuće.

Niz nepobjedivosti nastavio je u Interu gdje je za dve godine zabilježio 29 pobjeda i devet remija, a još uspješniji, bar sudeći po dosadašnjim rezultatima je njegov učinak na klupi Reala.

Na 12 utakmica na Santjago Bernabeu Murinjo je ostvario stoprocentan učinak - 12 pobeda.

Kada se sve sabere, u posljednjih devet godina na 148 prvenstvenih utakmica kod kuće Murinjo je ostvario 123 pobjede i 25 remija, uz gol razliku 333:87.

Vojeli ga ili ne, portugalskom stručnjaku se mora odati priznanje za nevjerovatan rekord kojim će sigurno ući u istoriju „najvažnije sporedne stvari na svijetu“.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC