• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdine novajlije srušile bedem Borca

Crvena zvezda u prijateljskom meču savladala Borac 2:1. Borac vodio golom Maletića, preokret crveno-bijelima donijeli Borha i Evandro.

 Zvezdine novajlije srušile bedem Borca Izvor: MONDO

Banjalučki Borac bio je na putu da pokvari debi Roberta Prosinečkog u ulozi trenera pred beogradskom publikom, ali je Zvezda boljom igrom u drugom poluvremenu ipak stigla do pobjede u generalnoj probi pred nastavak šampionata BiH i Srbije.

Borac je pred oko 17.000 gledalaca na Marakani, među kojima je bilo i 200 navijača Borca, popularnih “Lešinara”, prikazao disciplinovanu igru i koncentrisao se na polukontre i kontre, dok je Zvezda više napadala, ali bez rezultata u prvih 45 minuta.



Borac je poveo u 25. minutu golom bivšeg igrača Partizana, Darka Maletića, a preokret su u drugom poluvremenu režirale novajlije crveno-belih iz Južne Amerike, Kristijan Borha u 68. minutu i Evandro u 75. minutu.

"Bili smo nervozni u prvom poluvremenu, jer je došlo dosta gledalaca, pa su momci osjećali pritisak. Ipak, dobro smo igrali. I dalje nam fali pas igra, kojom se dolazi do dominacije, ali zadovoljan sam, dosta smo pokazali", bio je prvi utisak Prosinečkog.

"Dali smo dva gola što nam je nedostajalo tokom priprema. Lijep gest publike, došlo je mnogo ljudi s obzirom na vremenske uslove", dodao je trener Zvezde.

Zvezdini navijači dočekali su novog trenera prepoznatljivim skandiranjem, kojim su ga pozdravljali i pre dve decenije dok je nosio crveno-bijeli dres:

"Na-na-na-na, Robert Prosinečki"...

Odmah nakon starta meča na Marakani vidjelo se za kakvu su se taktiku opredijelili treneri dve ekipe Vlado Jagodić i Robert Prosinečki.

Borac je igrao prilično defanzivno, često braneći se sa deset igrača, dok je Zvezda u formaciji 4-3-3 koju forsira novi trener crveno-bijelih planirala da nametne svoju pas igru i konstantno ugrožava protivnika.

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU

Prvu priliku na utakmici imao je Kadu, ali njegov pokušaj u 7. minutu iz slobodnjaka bio je lak plijen za Asmira Avdukića.

Borac je uzvratio iz kontranapada. Bivši igrač Crvene zvezde Rade Veljović isprobao je svoj šut sa dvadesetak metara, ali je Saša Stamenković bio siguran.

U 25. minutu sjevnula je odlična kontra Borca, Međedović je izvrsno proigrao Darka Maletića, a bivši igrač Partizana bez problema je matirao Stamenkovića za vođstvo Borca - 0:1!

Jedan od najboljih pojedinaca u redovima Borca golman Avudkić istakao se nešto kasnije kada je odlično istrčao van šesnaesterca i presjekao jednu dugu loptu upućenu iza leđa odbrane Borca.

Zvezda je u prvom poluvremenu igrala prilično nervozno i sve se svodilo na centaršuteve u šesnaesterac gostiju, koje su odbrana Borca i Avdukić lako rješavali.

Najbolju šansu za Crvenu zvezdu u prvom dijelu propustio je Andrija Kaluđerović u 43. minutu kada je njegov šut nakon proigravanja Kadua odbranio Avdukić.

Crveno-bijeli imali su odličnu priliku da izjednače u 48. minutu ali je Borha zakasnio na ubacivanje Kaluđerovića i uspio samo da okrzne loptu na četiri metra od gola pa je ona završila u gol autu.

Darko Maletić pokušao je u 53. minutu iz slobodnjaka, ali je njegov udarac odbranio Stamenković, doduše uz mnogo nesigurnosti.

Nekoliko minuta kasnije u šansi se našao Evandro, ali je njegov šut glavom nakon centaršuta Tošića bez problema ukrotio Avdukić.

U 68. minutu Kaluđerović je primirio dugu loptu i ostavio za Borhu čiji šut brani Avdukić, ali se u nastavku akcije Kolubijac iskupio za promašaj i matirao golmana Borca na asistenciju Jevtića - 1:1.

U 75. minutu potpuni preokret! Jevtić je odličnim centaršutem sa lijeve strane pronašao na drugoj stativi Evandra kojem nije bilo teško da sa četiri metra pospremi loptu u mrežu Avdukića - 2:1.

U 82. minutu rezervista Stajić uputio je "projektil" sa 17 metara, ali se lopta odbila od prečke i završila iza gola pa je posljednja prilika da se izjednači otišla u nepovrat.

Crvena zvezda napravila je tako pobjedničku uvertiru pred nastavak Superlige i duel sa Smederevom, ali i trener Borca Vlado Jagodić može da bude zadovoljan.

Njegova ekipa pružila je dostojan otpor objektivno kvalitetnijem protivniku, a novajlije u timu Borca poput Međedovića i Veljovića pokazala su da će biti dobra pojačanje pred nastavak trke za šampionsku titulu u Premijer ligi BiH.

Borac će na startu proljećnog dijela sezone sljedećeg vikenda gostovati u Širokom Brijegu.



CRVENA ZVEZDA: Stamenković (od 68. Bajković) - Ninkov, Ćosić, Adi, Tošić - Isah (od 59. Mijailović), Kadu (od 55. Lazović), Evandro (od 77. Bogdanović), Borha (od 86. Borha), Koroman (od 68. Jevtić) - Kaluđerović (od 81. Perović).

BORAC: Avdukić (Marčetić), Ćorić, Stupar (Dujaković), Stakić (Damjanović), Međedović (Grahovac), Raspudić (Sakan), Mikić (Stajić), Žarić, Veljović (Nikolić), Maletić (Petrić), Krunić (Srećo).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC