• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup je u Humskoj, čeka se titula!

Het-trik Senegalca Dijare. Fudbaleri Partizana karnevalskom igrom, izazvali su feštu na tribinama u finalu Kupa protiv drugoligaša Zemuna - 3:0.

 Kup je u Humskoj, čeka se titula!  Izvor: MONDO

Deseti put od 1947. godine, trofej pobednika Kupa blistaće u Humskoj. Fudbaleri Partizana karnevalskom igrom na terenu, izazvali su feštu na tribinama svog stadiona u sredu.

Kup je stigao, čeka se titula: Partizan - Zemun 3:0 (2:0).


Sva tri gola za crno-bele postigao je Senegalac Lamin Dijara, dva levom u prvom i jedan glavom u nadoknadi drugog poluvremena.

Pred 13.250 gledalaca, uglavnom navijača Partizana, lider prvenstva vratio je jedan od dva trofeja, koji su od maja prošle godine boravili u komšiluku, u Ljutice Bogdana.

U svom prvom finalu od 2001. godine, kada je Kup osvojen u duelu sa Crvenom zvezdom na Marakani (0:1, Saša Ilić), igrači Slaviše Jokanovića (prvog čoveka koji je osvojio Kup kao igrač i trener Partizana), nisu dozvolili sebi luksuz da im trofej izmakne u finalu sa ekipom, koja se bori za opstanak u Drugoj ligi.

U 12. minutu, Lamin Dijara postigao je prvi gol, u 41. drugi i već tada počelo je slavlje na Topčideru, koje će biti potpuno tek ukoliko 25. maja stigne i pehar za prvaka Srbije.

PARTIZAN: Mladen Božović - Maletić, Rnić, Djordjević, Obradović - Žuka (od 59. Mitrović), Moreira (od 73. Stjepanović), Lazić, Tošić - Dijara, Jovetić (od 88. Čadikovski).

ZEMUN: Jovšić - Cvejić (od 73. Milčić), Ivanović (od 58. Vranić), Jovanović, Mitrović - Jandrić, Mijailović (od 58. Lekić), Todorov, Živanović - Srećo, Zlatković.


Partizan je bio prvi pobednik Kupa, odigranog 1947. godine, a od tada osvajao je najmasovnije takmičenje u FNRJ, SFRJ, SRJ i Srbiji. Nedostaje samo naslov pobednika Kupa Državne zajednice Srbije i Crne Gore.

U finalu Lav Kupa za sezonu 2007/08 igrao se fudbal u kojem je gotovo svaki posed lopte značio i prilika za gol. Ruku na srce, bilo ih je i pred golom Partizana, ali se mreža Mladena Božovića nije zatresla.

Jeste na drugoj strani i to već u 12. minutu, kada je Turbo Moreira oduzeo jednu loptu na sredini terena, "povukao" ka golu, otresao sa leđa dvojicu čuvara, koji su završili na horizontali, a potom uposlio Lamin Dijaru.

Senegalac je jednim potezom primirio loptu iskosa sa leve strane, a onda spoljnim delom stopala leve noge pogodio gol - 1:0.
Dete Partizana na golu Zemuna Nemanja Jovšić nije imao izgleda da odbrani taj šut.

I pre i posle tog gola, napadao je Partizan.

Ali, u 21. minutu, Zemun je imao najbolju priliku na meču.

U odsustvu kapitena i centarfora Nikole Vujoševića, koji je višak emocija kod postignutog gola u polufinalu sa OFK Beogradom platio mestom na tribinama, najopasniji igrač Zemuna bio je mladi Srećo.

Srećo na centaršut sa desne strane nije imao ni sreće, ni umeće da glavom savlada Božovića. Jug je odahnuo, a Moreira odlučio da je vreme za novi nalet.

U 41. minutu, inspirisani Portugalac uposlio je Lazića, ovaj doturio loptu do Dijare, koji opet levom nogom vara Jovšića - 2:0, kraj nada Zemunaca u čudo i početak veselja na punom Jugu, obojenom crno-belim, ali i političkim tonovima, sa zastavama sa likom Vojislava Šešelja.

Do kraja utakmice, samo je Nemanja Jovšić zaslužan što Zemun nije primio još nekoliko golova. Celo drugo poluvreme igralo se na jednoj polovini, gostiju, ali Jovetić, Moreira, Lazić, Tošić i ostali nisu znali kako da prevare mladog golmana, za kojeg nije bilo mesta u Humskoj.

Kad oni nisu, jeste Dijara i to treći put. U drugom minutu nadoknade, na centaršut sa desne strane rutinski je glavom ubacio loptu u mrežu. Bio mu je to peti gol u Kupu.

Malo posle toga, sudija Dragan Krstić iz Beograda odsvirao je kraj, slavljenici su obukli majice pripremljene specijalno za ovu priliku, Zemunci otišli do severa da se pozdrave sa vernim i prilično brojnim Taurunum Bojsima, a organizator je izneo medalje, pehar i ček na 81.000 evra za boljeg.

Važnije od nabrajanja prilika za fudbalere Partizana, među kojima je bilo i prečki, lobova tik preko gola i napucavanja golmana iz neposredne blizine, je serija utakmica, koja je pred Jokanovićem i momcima: Banat stiže već u subotu, a potom će bodovi biti neophodni i protiv OFK Beograda, Hajduka i - konačno - u Kruševcu protiv Napretka, 25. maja.

Tek uz titulu prvaka Srbije, slavlje ove vedre majske noći na Topčiderskom brdu imaće potpunog smisla.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC