• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pa šta ako sam volio da popijem? Živio sam za fudbal! Nekadašnji selektor BiH iskreno o porocima! 

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Postoje mnoge legende vezane za njegove poroke, ali uglavnom se pretjeruje.

 Robert-Prosinecki-o-porocima Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Robert Prosinečki je u svojoj bogatoj karijeri igrao za mnogo velikih klubova, ali je i u nekim manjim ostavio dubok trag. Još uvijek ga pamte u Ovijedu, a sjajno je igrao i u Engleskoj. 

Tamo je nastupao za Portsmut, a u sezoni kada je predvodio "pompeje" u drugoj ligi svoju karijeru u tom klubu počinjao je budući reprezentativac Engleske Piter Krauč. 

On je svojevremeno ispričao da je popularni Robi pušio na poluvremenu u svlačionici, ali prema riječima Roberta Prosinečkog to nije sasvim tačno. 

"Igrao sam samo jednu sezonu u Portsmutu, ali bila je sjajna, čak su me proglasili omiljenim strancem koji je ikad igrao u klubu. Rado se sjetim tog vremena. Možda bi ostao još, ali tata mi se tada razbolio i odlučio sam da se vratim", počeo je Robi priču i nastavio: 

"Piter je jedan simpatičan momak, tad je bio klinac. Dobar igrač, pogotovo za nekog tako visokog i tankog, zanimljiv lik. Priča čovjek da sam pušio i u svlačionici, a to je malo ipak pretjerao. Nisam se ja nikad skrivao da pušim, al' da sam na poluvremenu pušio to je malo nadodao. Al' nek bude simpatičan i priča", rekao je Prosinečki. 

Poznat je i snimak Prosinečkog iz sezone kada je sa Crvenom zvezdom osvojio titulu prvaka Evrope. Tada su ga kamere uhvatile kako puši, a on se skrivao...

"A da, djeca mi taj video pokazuju. Ma puše i danas skoro svi, al' skrivaju. Kako se veže sve to - ako te neko vidi da pušiš il' da piješ, odma misle da ne treniraš dobro, da ti nije stalo. To nije istina. Ja sam živio za fudbal. To što sam volio da zapalim ili tu i tamo nešto da popijem, to nema veze s time koliko sam dao fudbalu. U današnjem vrhunskom sportu to, kao, ne dolazi u obzir. Ronaldo je krajnost, čini mi se baš isprogramiran, pazi valjda svaku stvar koji stavi u usta. Zbog toga traje duže, ima manje povreda, dobro izgleda. Sve je podredio fudbalu i super igra, ali ima nešto robotski u tome. Čak mi se čini da mu je i ljubav robotska. A fudbaler je isto čovjek i toga se dobro sjetiti", istakao je Prosinečki. 

Nekadašnji igrač Reala i Barselone ne voli toliko moderni fudbal i ističe da se igrači polako pretvaraju u robote.

"I Mesi i Ronaldo su talentovani, ne samo disciplinovani. Sigurno da zbog discipline duže traju, dominiraju kako niko nikad nije. Više neće biti takvih igrača, koji će toliko dugo trajati na top nivou. To su ekstremi, nije održivo. Imali smo drugog Ronalda koji je dominirao tri godine, i Ronaldinja takođe, i jednog Maradonu, to je puno realnije. Ja sam ipak romantičar i uvijek ću reći - daj mi radije Ronalda starog i daj mi Ronaldinja. Ljudi vole da vide potez, vole lepotu, vole da ih iznenadiš. Počeo je da bude robotski fudbal, svi su jako spremni fizički, ali dosta iskalkulisani i onda izađu neki igrači koji pokažu nešto drugačije i vežemo se uz njih. Tu je ipak Mesi drugačiji od Ronalda, ima te ljepote. Da ne pričamo uopšte o pokojnom Maradoni, protiv kog sam igrao više puta. To su posebne emocije", zaključio je nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC