• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat nazvao sinove po legendama Zvezde: Pobjegli iz Bosne, igraju za Austriju, a zovu se po Deju i Robiju!

Neobična životna priča braće Ljubičić koji polako krče svoje puteve u evropskom fudbalu.

 robert i dejan ljubičić fudbaleri u austriji nazvani po deji savićeviću i robertu prosinečkom Izvor: YouTube/Austrian Football Bundesliga/SK Rapid Wien/Printscreen

Odavno je poznato da u fudbalskim reprezentacijama Švajcarske i Austrije postoji veliki broj igrača koji imaju porijeklo iz zemalja regiona bivše Jugoslavije.

Takav je slučaj i sa braćom Ljubičić, talentima kojima se u Austriji predviđaju uspješne karijere, a koji imaju neobične životne priče.

Možda će vas zanimati

 Naime, Dejan i Robert Ljubičić vuku hrvatsko porijeklo, pošto su njihovi roditelji Hrvati iz Bosne i Hercegovine, odakle su pobegli početkom rata tokom 90-ih godina.

Odlučili su da se presele Beč, a Dejan (1997. godište) i Robert (1999. godište) su se u međuvremenu rodili. Sada su profesionalni fudbaleri - stariji Dejan je ponikao u Rapidu iz Beča, a sada je u Kelnu, dok je mlađi Robert i dalje igrač Rapida.

Njihov otac Zoran Ljubičić svojevremeno je takođe igrao fudbal, ali u nižerazrednom Sankt Peltenu, članu regionalnih liga Austrije. On je momcima preneo ljubav prema fudbalu, a sinovima je imena dao po legendarnim igračima Crvene zvezde.

"Bio je veliki navijač Crvene zvezde iz Beograda, pa nas je nazvao po svojim omiljenim igračima Dejanu Savićeviću i Robertu Prosinečkom. Oni su bili igrači svjetske klase", rekao je Robert za njemački "Kiker".

Izvor: YouTube/SK Rapid Wien/Printscreen

Upravo je Robert jedno vrijeme bio član mlađih selekcija Hrvatske, ali su iz Austrije brzo reagovali i on je postao mladi reprezentativac te zemlje. Otkrio je da bi volio i da jednom prilika igra u timu sa Dejanom.

"To bi bilo lijepo. Možda se to desi jednog dana, nadam se u dresu reprezentacije", rekao je Robert.

Prije nekoliko godina, stariji Dejan je govorio o njihovom porijeklu za austrijski "Kurier".

"Moji roditelji su Hrvati iz Bosne, dakle oni su rimokatolici. Pobjegli su iz rata, ja sam rođen u Beču i osjećam se kao pravi Bečlija, iako sam nekoliko godina živio u Presbaumu", rekao je Dejan tom prilikom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC