• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zmajevima stiže novo pojačanje - Proslavio se u Americi, ali ga srce vuče!

Autor Haris Krhalić

Selektor Bosne i Hercegovine, ukoliko želi, može da dobije potvrdan odgovor od mladog napadača.

 zmajevi benjamin kikanović se nada pozivu Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla bi da dobije ogromno pojačanje. Mladi i talentovani Benjamin Kikanović (21), fudbaler koji nastupa u MLS ligi, spreman je da odbije poziv SAD i postane reprezentativac BiH - čim ga pozovu!

Napadač San Hozea je ove sezone u MLS ligi na 16 utakmica postigao četiri gola, ali to nije bilo dovoljno da zainteresuje čelnike fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Mnogo više pažnje izazvao je u Americi, koja bi željela da ga pozove i isproba na nekim mečevima, ali on za sada nije za tu opciju.

U jednom intervjuu otkrio je da se nada pozivu selektora Peteva i da u ovom trenutku ne razmišlja o igranju za SAD.

"Da, vidim se na drugom mjestu. Nisam siguran šta će se desiti, ali bih volio da igram za Bosnu i Hercegovinu. Nikada nisu pričali sa mnom, ali mi je u srcu da zaigram za njih. To je moja kultura", rekao je mladi fudbaler rođen u San Hozeu.

Mladi fudbaler koji je jedno od najprijatnijih iznenađenja MLS lige jer je u to takmičenje stigao nakon "provlačenja" kroz američke niželigaše otkrio je i gde sebe vidi u nastavku karijere.

"Volio bih da zaigram u Bundesligi. Ona je dobra za američke igrače, vidio sam da su mnogi otišli tamo i uspjeli da naprave dobre karijere", rekao je Benjamin.

Kikanović je rođen u SAD, ali su mu roditelji porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Osim po tome, sličan je Zlatanu Ibrahimoviću i po stilu igre. Mladi fudbaler San Hozea visok je 185 centimetara, igra kao centralni napadač, a odličan je u skok igri i veoma dobro se gradi. Komentarišući igrače na koje podsjeća, Benjamin je pomenuo reprezentativca Švedske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC