• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud odlučio! Biznismen kriv za smrt Emilijana Sale i ide u zatvor

Autor Haris Krhalić

Sala je poginuo na putu iz Kardifa u Nant nakon što je potpisao ugovor za velški klub te se namjeravao na par dana vratiti u Francusku.

 Emilijano Sala biznismen zatvor Izvor: Profimedia

Biznismenu Davidu Hendersonu danas je izrečena presuda po kojoj je osuđen na 18 mjeseci zatvora.

Prošli mjesec proglašen je krivim pred Kraljevskim sudom u Kardifu povodom smrti argentinskog fudbalera Emilijana Sale pri padu aviona.

Proglašen je krivim jer nije ispoštovao sigurnosne protokole, pri čemu su poginuli spomenuti fudbaler i pilot Dejvid Ibotson. Tužilac je naveo kako je Henderson bio vrlo neoprezan i bezobziran te je ispred sigurnosti putnika stavio vlastiti posao.

Možda će vas zanimati


Henderson (67) je organizovao let sa fudbalskim agentom Vilijamom Mekejom, ali nije mogao da pilotira pošto je bio sa ženom u Parizu.

Umjesto toga angažovao je pilota Dejvida Ibotsona koji nije imao dozvolu za komercijalne letove, niti je bio kvalifikovan da leti noću. Kada je avion pao, Henderson je prijetio ljudima koji su znali za ove informacije da ništa ne govore, ali je istragom sve otkriveno.

Nesreća se dogodila 21. januara 2019. godine, a tijelo Argentinca pronađeno je tek mjesec dana nakon nesreće. Tijelo pilota još uvijek nije pronađeno.

Sala je poginuo na putu iz Kardifa u Nant nakon što je potpisao ugovor za velški klub te se namjeravao na par dana vratiti u Francusku. Od trenutka Saline pogibije odnosi Kardif sitija i Nanta su jako loši, a kulminirali su tužbom u kojoj klub iz Velsa tuži francuski klub za smrt fudbalera.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC