• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Napokon! Krećemo u lov…

Robert Prosinečki priznaje da Partizan ima veliku prednost, ali je smatra dostižnom, uz zadovoljstvo što derbiji u Kupu Srbije dolaze brzo.

 ZVEZDA: Napokon! Krećemo u lov… Izvor: MONDO

U petak popodne, od 18 časova i iza strogo zaključanih vrata stadiona u Ljutice Bogdana, fudbaleri Crvene zvezde odradiće posljednji, 54. dan priprema pred nastavak sezone.

U subotu, takodje od 18 časova je prva utakmica.

Trener Robert Prosinečki, koji će tada imati debi na zvaničnoj utakmici, kaže da su svi u klubu jedva dočekali da Superliga Srbije bude nastavljena. Pričajući o protivniku u 16. kolu, ekipi Smedereva, ali i drugim temama, šef struke crveno-bijelih prvo se iznenadio velikom broju novinara u Red Caffe-u u Ljutice Bogdana.

"Uh, tu ste u velikom broju..." , rekao je Prosinečki, okružen fotoaparatima, kamerama, bilješkama...

"Napokon počinje... Toliko priprema, treninga, putovanja, preko Budve, Antalije i opet Budve... Poslije toliko dana, i ja, a vjerujem i igrači, jedva čekamo da počne", rekao je trener ekipe, koja u nastavak trke za titulu ulazi sa druge pozicije, sa pet bodova zaostatka za Partizanom.

Prosinečki je već jednom vodio ekipu na stadionu Crvene zvezde i to pred 20.000 navijača u pobjedi nad Borcem iz Banjaluke (2:1). Za početak, pred gostovanje Smederevaca, poželio je bar jednako dobru atmosferu kao na pretposljednjoj pripremnoj utakmici ekipe pred nastavak sezone.

"Nadam se samo da će biti dobra atmosfera, kao što je to bio slučaj protiv Borca iz Banjaluke... Da će navijači doći u velikom broju i da će nam biti 12. igrač u namjeri da ostvarimo dobar rezultat. A, ja se nadam pobjedi i tražiću da igrači imaju takav pristup od početka", prokomentarisao je Robi.

Blagajne na stadionu Zvezde biće otvorene u petak i subotu, od 11 do 18 časova, a cijene ulaznica su: 200 dinara (dva evra) sjever, 400 (četiri evra) istok i 500 (pet evra) zapad.

Da li osjećate pritisak sada kada se prva zvanična utakmica približila na dan?

"Čim si trener ili igrač Crvene zvezde, pritisak postoji i na to moraš da se navikneš. I to je normalno... Ja sam se navikao, nadam se i igrači", hladnokrvno je odgovorio legendarni fudbaler Crvene zvezde, sa sada trener.

Njega učinak na treninzima, naročito u nedelji pred utakmicu, raduje i ohrabruje.

"Vjerujem da smo se dobro spremili, naročito kroz ovih nekoliko posljednjih treninga, gdje sam kod igrača vidio veliku želju da počnu utakmice... Dobro su trenirali", pohvalio je Robi ekipu i rekao da mu je jasno da će se protivnik braniti.

"Ja ih nisam lično gledao, ali sam pričao sa saradnicima koji jesu i koji su mi rekli kako će Smederevo igrati. Znam da će igrati defanzivno i na kontranapade, ali znam i kako ćemo mi igrati. Ako budemo igrali onako kako ja mislim da bi trebalo, stvaraćemo pas igrom mnogo šansi i biti dominantni".

Kapiten Crvene zvezde Pavle Ninkov oprezan je pred duel sa ekipom koja je u prvom kolu šampionata, prošlog ljeta, otkinula Zvezdi dva boda. Bilo je 0:0 u Smederevu.

"Ne smijemo da potcijenimo protivnika, koji nije nimalo loš rival... Uostalom, oni su to pokazali na početku lige kada su nas zadržali na 0:0. Ekipa su za respekt, protiv koje se uvijek traži maksimum", rekao je Ninkov.

Prosinečki je još ranije najavio da će sastav ekipe biti otkriven 24 sata pred početak utakmice.

"Igrači će već danas znati ko će igrati i tako će uvijek biti. Sastav ću im govoriti dan pred utakmicu", ponovio je Prosinečki, poslije čega je od njega zatraženo da izdiktira tim:

"Želite da vam kažem sada?" , pitao je Robi.

"OK, ovako... Stamenković, Ninkov, Ćosić, Adi, Reljić, Isah, Kadu, Evandro, Koroman, Borha i Kaludjerović. Oni će igrati".

Zvezda je više puta tokom priprema igrala u ovom ili jako sličnom sastavu, ali efikasnost nije bila na zavidnom nivou. Da li ga to plaši?

"U pravu ste, uostalom ja sam o tome i pričao... Tokom pripremnih utakmica stvarali smo mnogo šansi, ali nismo bili efikasni. Svakako da bih bio zadovoljniji da je bilo više golova, ali se nadam da će već u subotu biti drugačije protiv Smedereva", optimista je Prosinečki, koji ne bježi od pitanja vezanih za šampionsku trku sa Partizanom.

Naprotiv, raduje ga što će njegova ekipa veoma brzo, u polufinalu Kupa, odigrati dva vječita derbija sa najvećim rivalom.

"Raduje me što te utakmice dolaze brzo, što ćemo već 16. marta igrati sa Partizanom. Ja jedva čekam te duele, nadam se i igrači. Za te utakmice se živi, za to se trenira... Vjerujem da ćemo do tada biti ekipa koja izgleda mnogo, mnogo bolje nego do sada", rekao je Prosinečki i nadovezao se:

"Ja nikada nisam rekao, niti ću reći da ćemo stići Partizan. Ali, mogu da garantujem da će Crvena zvezda svuda ići na pobjedu, jer to tako mora. Pa, vidjećemo da li ćemo tako napraviti uspjeh, a želja svih u klubu, moja želja, želja navijača, a nadam se i igrača, jeste da mi igramo ofanzivno. Možda ćemo tako stići Partizan, vidjećemo..."

Prosinečki kaže da je pet bodova prednosti mnogo, ali i da već naredne nedelje, poslije dva kola u četiri dana, može da bude drugačija situacija.

"Oni imaju dva teška gostovanja... Možda im se približimo sljedeće nedelje, možda nam odmaknu. Ko zna... Ja znam samo da ćemo mi dati sve da nadoknadimo tu razliku. A, ona nije ni mala, ni nedostižna", razmišlja bivši reprezentativac Jugoslavije.

Da li je moguće neko iznenadjenje za Smederevce?

"Možda neki prekid, neku akciju... Ali, zato smo i zatvorili treninge, čak i Red Caffe, odakle možete lijepo da gledate šta radimo na treninzima. Zar da napišete kako ćemo izvoditi kornere, pa da oni iz Smedereva sve dobiju na gotovo u novinama?" , objašnjava Prosinečki zbog čega će i ubuduće svi treninzi u četvrtak i petak biti zatvoreni za javnost.

Po svemu sudeći, mladi trener do subote u 18 časova neće imati neophodnu dozvolu da kao prvi trener vodi ekipu kraj aut linije. Da li će mu i u kojoj mjeri predstavljati problem ukoliko ne bude mogao da dijeli savete igračima i ustaje sa klupe?

"Ja nemam niti jedan problem. A, ovo oko PRO licence, da li će biti ili neće... Ma, ne znam zaista, niti me zanima. Stoti put me to pitate i malo sam već umoran da odgovaram na to. Ja se nadam da ću je imati, ako ne... Igrači će svakako znati kako treba da igraju i šta da rade", rekao je Prosinečki, koji smatra da je priča oko PRO licence prenaduvana i nepotrebna.

Uostalom, put ka pobjedi, Prosinečki traži na treninzima, ne kada utakmica počne.

"Vidite, ja to gledam po treninzima... Oni su prethodnih dana jako dobro trenirali, davali sve od sebe i mene to veseli", završio je Robi razgovor na temu, koja ga prati od kada je promovisan u trenera Crvene zvezde.

Prosinečki je rekao da je oduševljen kako se Milan Vilotić oporavlja poslije teške bolesti i operacije tumora, dodao je da je Duško Tošić povrijeđen, srećom ne ozbiljno i da će biti u kombinaciji za tim za meč u srijedu protiv Indjije, kao i da do daljeg, Dejan Milovanović neće biti u konkurenciji za tim.

"U ovom trenutku ne razmišljam o Milovanoviću. On nije bio sa nama polovinu boravka u Antaliji, a potom zbog povrede ni u Budvi. Tu je, treniraće sa nama i računaću na njega kada to bude zaslužio", podvukao je Prosinečki.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC