• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić vratio Pantelića među "orlove"

Na spisku reprezentativaca za utakmice sa Republikom Irskom, Rusijom i Nemačkom nema Rnića, ali je ponovo pozvan golman Dišljenković.

 Đukić vratio Pantelića među "orlove"  Izvor: MONDO

Miroslav Đukić, selektor reprezentacije Srbije, objavio je spisak sa 25 imena igrača na koje će računati za predstojeće tri prijateljske utakmice.

"Orlovi" će u sklopu priprema za start u kvalifikacijama za Mondijal 2010. igrati sa Republikom Irskom, u Dablinu 24. maja, sa Rusijom, četiri dana kasnije u Burghauzenu, a poslednjeg dana ovog meseca i sa Nemcima u Gelzenkirhenu.

Đukić je pozvao je dvojicu debitanata, Slobodana Rajkovića, iz PSV Ajndhovena, i kapitena Crvene zvezde, Dejana Milovanovića, koji je doduše putovao u Ukrajinu, ali nije igrao. Ipak, najveće iznenađenje predstavlja odluka da u nacionalni tim vrati Marka Pantelića, kao i "zaboravljenog" Vladimira Dišljenkovića, golmana Metalurga iz Donjecka. Međutim, i dalje ne računa na Mateju Kežmana. Za razliku od gostovanja u Kijevu, nije pozvao Nemanju Rnića.

Uprkos pričama u javnosti da će ova tri meča biti i poslednja šansa za Đukića, koji je dosad predvodio reprezentaciju u dve kontrolne utakmice, protiv Makedonije u Skoplju (1:1) i Ukrajine u Kijevu (0:2), i da će mu u slučaju nepovoljnih rezultata biti uručen otkaz, selektor je izjavio da ga takve priče ne dotiču.

"Ne obazirem se. Na meni je da radim svoj posao, komuniciram sa igračima i stvorim igru, a takve priče ne mogu da predupredim", naglasio je Đukić po objavljivanju spiska.

Tvrdi da ga ne brine što je bez pobede otkako je na klupi "orlova".

"Ne brinu me loši rezultati iako su važni u svakoj, čak i prijateljskoj utakmici. Odmerićemo snage sa jakim rivalima, sa učesnicima predstojećeg Evropskog prvenstva i selekcijom čiji je novi selektor Trapatoni što će za domaće igrače biti poseban motiv. Na nama je da stvaramo tim i igramo što je bolje moguće."

Đukić želi da na ovoj turneji ekipa ponovi dobre strane iz prva dve ovogodišnje utakmice, ali i da ispravi brojne nedostatke.

"Pokazali smo da možemo da igramo plitku formaciju, čime sam posebno zadovoljan, ali nikako ne sme da nam se ponovi drugo poluvreme iz Ukrajine", zaključio je Miroslav Đukić.

Evo igrača na koje Đukić računa:

Golmani: Vladimir Stojković (Sporting), Vladimir Dišljenković (Metalurg, Donjeck), Damir Kahriman (Konjaspor).

Odbrana: Antonio Rukavina (Borusija, Dortmund), Pavle Ninkov (C. Zvezda), Marjan Marković (Dinamo, Kijev), Gojko Kačar (Herta), Branislav Ivanović (Čelzi), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Slobodan Rajković (PSV Ajndhoven), Ivica Dragutinović (Sevilja), Aleksandar Luković (Udineze).

Vezni: Dejan Stanković (Inter), Nenad Kovačević (Lans), Milan Smiljanić (Espanjol), Dejan Milovanović (Crvena zvezda), Saša Ilić (Salcburg), Zoran Tošić (Partizan), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Stefan Babović (Nant), Boško Janković (Palermo).

Napad: Nikola Žigić (Valensija), Marko Pantelić (Herta), Danko Lazović (PSV Ajndhoven), Milan Jovanović (Standard).

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC