• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suđenje navijačima Zvezde: Bili smo savesni

Navijači Zvezde, optuženi za prebijanje policajca Trajkovića, izjavili da su postupili kao savesni građani, jer su videli čoveka sa pištoljem!

 Suđenje navijačima Zvezde: Bili smo savesni  Izvor: MONDO

Navijači Crvene zvezde, optuženi za prebijanje policajca Nebojše Trajkovića tokom meča sa kulskim Hajdukom, izjavili su pred sudom u Beogradu, da nisu znali da je reč o policajcu i da su postupili kao savesni građani, jer su na tribini videli čoveka koji vitla pištoljem!

"Nisam znao da je čovek koga sam držao policajac. Na poluvremenu sam ga zapazio kako na tribini drži uperen pištolj u masu navijača, među kojima je bio i moj mlađi brat. Smatrao sam da mi je dužnost da kao savesni građanin sprečim moguću nesreću", izjavio je optuženi Miloš Zimonja u svojoj odbrani na suđenju u Drugom opštinskom sudu.

Zimonja i Slaviša Drakul optuženi su za izazivanje nasilja u grupi i fizičko obračunavanje sa pripadnicima Žandarmerije na utakmkici Crvena zvezda - Hajduk 2. decembra 2007. godine. Pripadnik Žandarmerije, Nebojša Trajković, koji je bio u civilu, žestoko je pretučen na poluvremenu utakmice, imao je opekotine po licu i telu od baklji i proveo je neko vreme u bolnici.

Zimonja je rekao i da nije tukao policajca Trajkovića, već da ga je "samo držao za ruku, u nameri da ga preda policiji", prenose "Večernje novosti".

"Držao sam ga tako tri do pet minuta. Nisam imao nikakav predmet, motku, niti baklju. Obuhvatio sam ga rukama, jer se otimao od mene, ne ipuštajući pištolj. Ništa nije rekao na osnovu čega bih mogao da znam da je bio policajac", ispričao je Zimonja, koji je po zanimanju mesar u Zrenjaninu..

Drugooptuženi Drakul ispričao je da je tokom nereda odgurnuo dvojicu policaja kada je video kako vode mladića u toalet na stadionu. On je, kao i Zimonja, rekao da je smatrao da mu je "dužnost da zaštiti momka koga odvode nepoznati ljudi".

Na pretresu je svedočio i pripadnik Žandarmerije Sreten Stanković, koji je kolegi Trajkoviću prvi pritekao u pomoć.

Stanković je detaljno opisao kako je na severnoj tribini stadiona, u opštem metežu i dimu baklji zatekao Zimonju kako zajedno sa dvojicom navijača davi i bije Trajkovića, koji je bio u teškom stanju - polunag, pretučen, ispečen i ošamućen.

"Vikao sam iz sveg glasa da ga puste, a onda sam izvadio pištolj i odglumio repetiranje", rekao je Stanković i dodao da su posle toga dvojica navijača pobegla, dok je Zimonja "ostao da kidiše na Trajkovića".

"Odvojio se tek kada sam ga nekoliko puta udario pištoljem u rame", naveo je Stanković.

Sudsko veće kojim presedava sudija Rajko Ilić odbilo je da Zimonji i Drakulu ukine pritvor u kojem se nalaze duže od pola godine, odnosno od 4. decembra prošle godine.

Zbog nereda na stadionu, u Drugom opštinskom sudu u toku je dopuna istrage protiv generalnog sekretara FK Crvena zvezda Zorana Damjanovića, direktora stadiona Miodraga Ćorovića, komesara za bezbednost stadiona Novice Mijuškovića i delegata FSS na toj utakmici Radeta Popovića.

Damjanoviću, Ćoroviću, Mijuškoviću i Popoviću na teret se stavlja "teško delo protiv opšte sigurnosti", zbog sumnje da nisu preduzeli sve mere i aktivnosti za sprečavanje nereda na stadionu u toku utakmice.

Suđenje navijaču Crvene zvezde Urošu Mišiću (19) iz Beograda zbog sumnje, da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, zakazano je za 6. jun. On se tereti da je napao Trajkovića, koji je bio na službenoj dužnosti na toj utakmici i gurao mu upaljenu baklju u usta.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC