• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Nema zime za Vojvodinu

Novosađani su u prvom kolu proljećnog dijela Superlige osvojili tri važna boda u Jagodini - 1:2. Odlučujući pogodak postigao Brana Ilić u 74. minutu.

 JSL: Nema zime za Vojvodinu Izvor: MONDO

Fudbaleri Vojvodine pobjedom su počeli proljećni dio prvenstva. I to pobjedom u gostima, na lijepo održavanom, ali "vrućem" terenu u Jagodini.

U duelu 16. kola Jelen Superlige Srbije: Jagodina - Vojvodina 1:2 (1:1).

Odlučujući pogodak za petu pobjedu Novosađana van "Karađorđa" postigao je Brana Ilić u 74. minutu, poslije divnog pasa strijelca prvog gola za goste Giorgija Merebašvilija. Popularni Mereba je doveo Vošu u vođstvo sa bijele tačke u 30. minutu, nakon što je fauliran Abubakar Oumaru.

Jagodina je izjednačila u 35. minutu iz divne akcije Nenada Nastića i Irfana Vusljanina po desnoj strani, koju je glavom u gol pretvorio Dejan Đenić sa pet metara.

"Ćurani" su u drugo poluvrijeme ušli sa namjerom da pobijede, ali ne i idejom kako to da učine, pa su stradali u previše otvorenoj igri... Vojvodina je bila za klasu bolji tim u nadmetanju oko centra igrališta, odakle je sijevnula akcija iz koje je Ilić postigao pogodak za, ispostavilo se, tri boda.

Merebašvili je snažno povukao sa centra igrališta i lijevom nogom "gurnuo" loptu u prostor za Ilića, koji nije ni primao, ni asistirao, već kao pravi napadač lobovao Hrvata Marka Šimića koji je do tada odlično čuvao gol novog kluba.

Šimić, koji je zimus došao iz Kroacije Sesvete, nije imao šanse da spriječi Ilića da postigne četvrti prvenstveni gol.

Vojvodina je mogla da povede još u osmom minutu, kada je Nikola Lazetić loše reagovao na odličan, ali odbranjeni šut Merebašvilija sa 20 metara. Poslije pola sata igre, Oumaru je utrčavao u kazneni prostor Jagodinaca sa lijeve strane, Aleksandar Vasiljević ga je "navukao" na rame, što je Boško Jovanetić iz Užica okarakterisao kao penal.

Njegova odluka u najmanju ruku je diskutabilna, jer i ako je bilo faula, on se dogodio van 16 metara.

Bilo kako bilo, Gruzijac Merebašvili bio je siguran sa bijele tačke i postigao osmi gol u sezoni - 0:1.

Jagodinci bi mogli samo donekle da se bune zbog ovog penala, jer Jovanetić kasnije nije dosudio očigledan penal ponovo nad Oumaruom. I ponovo ga je oborio Vasiljević... Sve se odigralo u 41. minutu, kada je bilo 1:1.

O dominaciji Vojvodine u prvom poluvremenu govori i odnos šuteva ka golu (7:1), što znači da je jedini pokušaj Jagodinaca bio i gol u mreži iza leđa reprezentativca Željka Brkića.

U drugom poluvremenu dugo nije bilo šansi, praktično do Ilićevog gola, prije kojeg je Janko Tumbasević sa 12, 13 metara pokušao i bio "odbijen" od strane Šimića. Pri rezultatu 1:2, iako je trener "ćurana" Milojko Gošić na teren poslao nešto ofanzivniju postavu sa svježim igračima sa klupe, Jagodina nije imala ni snage, ni ideje kako da prvo prekine inicijativu Novosađana, a potom i stvori ozbiljnu šansu za gol.

Na kraju, doživjeli su drugi uzastopni poraz na svom terenu, jer su u posljednjem kolu jesenjeg dijela lige na istom mjestu izgubili od Spartaka iz Subotice (0:1). Jagodinci su u seriji od četiri meča bez pobjede.

REZULTATI 16. KOLA:

Inđija - Partizan 1:3 (1:1)
/Davidov 31 - Tejgo 12, 62, Iliev 50/

Jagodina - Vojvodina 1:2 (1:1)
/Đenić 34 - Merebašvili pen 30, Ilić 74/

Metalac - OFK Beograd 2:0 (0:0)
/Gojak 26, Naglić 89/

Čukarički - Rad 0:3 (0:1)
/Luka 41, Jovanović 78, Žižić 85ag/

BSK Borča - Spartak 0:0

Sloboda Sevojno - Hajduk 2:2 (0:1)
/Maksimović 65, Lazić 68ag - Đukić 20, Pauljević 82)

Javor - Borac Čačak 1:1 (1:0)
/Rendulić 21 - Kostić 56p/

Crvena zvezda - Smederevo 1:0 (1:0)
/Kadu 47p/

TABELA: Partizan 43, Crvena zvezda 38, Vojvodina 35, Rad 31, Sloboda 24, Spartak 22, Javor 22, Smederevo 20, Jagodina 20, OFK Beograd 19, BSK 18, Borac 14, Inđija 13, Metalac 12, Hajduk 9, Čukarički 4.

(MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC