• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac na "plus sedam"

Borac slavio nad Drinom (1:0) golom Darka Maletića. Željezničar odigrao bez golova u Gradačcu, pa su Banjalučani povećali prednost na +7.

 PREMIJER BiH: Borac na "plus sedam" Izvor: MONDO

Borac se dugo mučio protiv Zvorničana čija je osnovna ideja u Banjaluci bila odbraniti svoj gol. To im je uspijevalo sve do 62. minuta kada je pogodak vrijedan tri boda postigao Darko Maletić, inače strijelac u tri uzastopna meča.

Borac je tako došao do druge pobjede u proljećnom dijelu sezone, pošto su slavili u prošlom kolu u Širokom Brijegu. Do Maletićevog gola domaća ekipa se dosta mučila,a zašto nisu ranije postigli pogodak najveći krivac je napadač Rade Veljović, koji je umalo postao tragičar meča.

U prvom poluvremenu je pogodio prečku i golman gostiju mu je odbranio penal. U drugom dijelu nije iskoristio sjajnu situaciju u petercu gostiju.

BORAC: Avdukić, Raspudić, Čorić, Stakić, Benović, Krunić, Medžedović (od 60. minuta Grahovac), Maletić, Stajić, Nikolić (od 84. Vidaković), Veljović (od 63. Sakan). Trener: Vlado Jagodić.

DRINA:
Maksimović, Jeremić, I. Lazarević, Mitrović, Mihajlović, Čulum, Ležajić (od 70. Muminović), Savanović, Ninić (od 84. Đerić), N. Lazarević (od 64. Milojević), Jaranović. Trener: Darko Vojvodić.

"Bila je ovo teška utakmica gosti su se pokazali u dobrom svijetlu i znali su šta hoće. Nas je neiskorišten penal malo unazadio u igri, ipak dali smo gol na vrijeme i mirno priveli meč kraju", rekao je poslije utakmice trener Banjalučana Vlado Jagodić.

Nakon ovog poraza Drina je ponovo u teškoj situaciji i prevashodni cilj je opstanak u ligi.

"Zaslužena pobjeda Borca. Mi smo imali neke svoje šanse i nismo ih iskoritili. Moja ekipa je mlada i mislim da ćemo imati snage da na kraju izborimo opstanak", rekao je trener Zvorničana Darko Vojvodić.

Kiks Želje, "ljepotica" na Koševu



Sarajevski Željezničar odigrao je bez golova u gostima protiv Zvijezde pa su Banjalučani trijumfom protiv Drine (1:0) u 17. kolu Premijer lige BiH, povećali prednost na "plus sedam" bodova.

Meč u Gradačcu obilježila su dva crvena kartona na obe strane. Prvi je u finišu prvog poluvremena pod tuš morao napadač Zvijezde Damir Tosunović zbog udaranja laktom Velibora Vasilića, a zbog dva žuta kartona, pridružio mu se Nermin Jamak u 58. minutu.

Sarajevo je na Koševu bilo bolje od Slavije (4:2) u najefikasnijoj utakmici 17. kola i približilo se Želji na bod razlike, dok je Široki Brijeg, nakon poraza od Borca, opet izgubio i to u Prijedoru (2:1) čime je definitivno odustao od trke za titulom.

"Bordo" tim je protiv ekipe iz Istočnog Sarajeva poveo u 13. minutu pogotkom Damira Kojaševića, ali su sokolovi preko Igora Radovanovića izjednačili samo dva minuta kasnije.

U sudijskoj nadoknadi Sarajevo je ipak stiglo do novog vođstva golom Adisa Jahovića, a kada je Edin Pehlić početkom nastavka pogodio za 3:1, sve je bilo riješeno. Posebno jer je ubrzo isključen kapiten Slavije Bojan Regoje zbog dva žuta kartona.

Slavija je i sa igračem manje u finišu smanjila novim pogotkom Radovanovića, ali je već u sljedećem napadu Amel Handžić postavio konačnih 4:2.

Za iznenađenje subotnjeg programa postarao se Velež, koji je upisao minimalan trijumf u Banovićima kod Budućnosti (0:1). Gol odluke za ekipu Milomira Odovića postigao je Šefko Okić u 72. minutu. "Rođeni" su ovim trijumfom pobjegli sa dna tabele i "fenjer" ostavili gradskom rivalu Zrinjskom, koji ima utakmicu manje.

PREMIJER LIGA BIH 17.KOLO



Borac - Drina 1:0 (0:0)
/Maletić 62/

Sarajevo - Slavija 4:2 (1:1)
/Kojašević 13, Jahović 46, Pehlić 59, Handžić 89 - Radovanović 18, 88/

Rudar - Široki Brijeg 2:1 (2:1)
/Žerić 1, Kovačević 32 - Roskam 41 /

Zvijezda - Željezničar 0:0

Travnik - Sloboda 2:0 (1:0)
/Popović 45, Fajić 47/

Budućnost - Velež 0:1 (0:0)
/Okić 72/

nedjelja
Zrinjski - Čelik
Olimpik - Leotar

TABELA: Borac 39, Željezničar 32, Sarajevo 31, Travnik 26, Rudar 25, Široki B. 25, Sloboda 24, Čelik (-1) 22 , Slavija 22, Olimpik (-1) 21, Leotar (-1) 21, Zvijezda 21, Velež 19, Budućnost 17, Drina 17, Zrinjski (-1) 16 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC