• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda još sanjiva

Crvena zvezda savladala Smederevo 1:0 golom Kadua iz penala. Glavni akteri na utakmici bili su - navijači.

 JSL: Zvezda još sanjiva Izvor: MONDO

Oko 17.000 navijača okupilo se na "buđenju Zvezdinog proljeća" da podrži novog trenera i renoviranu ekipu i to uz jasnu poruku ispisanu u vidu naslova na sjevernoj tribini:

Nek' se Marakani vrate slavni dani!

Robert Prosinečki i igrači za bučnu podršku tokom svih 90 i kusur minuta, ukrašenu rođendanskom bakljadom koja je izazvala petominutni prekid, odužili su se rezultatski skromnom, ali u isto vrijeme izuzetno važnom pobjedom nad gostima iz Smedereva.

U 16. kolu Jelen Superlige Srbije, u subotu uveče u hladnom Beogradu, Crvena zvezda - Smederevo 1:0 (1:0).

Jedini gol postigao je Kadu Mendeš sa bijele tačke u 45. minutu, nakon što je Marko Milosavljević na ivici šesnaesterca sapleo kapitena crveno-bijelih Pavla Ninkova.

Ovaj rezultatski debi ekipe u proljećnoj runjavi za Partizanom, koji je svoj dio posla uspješno obavio ranije u subotu i odbjegao na osam bodova prednosti, u velikoj mjeri ličio je na desetak prijateljskih utakmica ekipe od dolaska Roberta Prosinečkog. Zvezda je dominirala, napadala, poštovala želju šefa struke da se igra kratkim pasovima…

Ali, kao i mnogo puta tokom priprema, efikasnosti nije bilo.

To se u prvoj utakmici drugog dijela sezone, protiv ratobornih i dobro organizovanih "oklopnika" iz Smedereva nije obilo o glavu nikome u Zvezdi zbog suvišnog starta Milosavljevića nad Ninkovim, svega nekoliko sekundi prije kraja prvog poluvremena.

Takav poklon Zvezda ne umije da ne iskoristi na svom stadionu. Kadu je sa 11 metara donio prva tri boda ekipi, koja je pregrmila prvo od brojnih suočavanja sa bunkerima, koji će ovog proljeća biti postavljeni na najvećem stadionu. To je Prosinečki i očekivao, optimistički najavio da ekipa ima načina da se izbori sa takvim protivnicima i bio u pravu samo djelimično, jer je realizacija ponovo izostala.

Sa trojicom novajlija u startnoj postavi, Kristijanom Borhom, Evandrom Goebelom i Urošem Ćosićem, u novim "retro" dresovima, dan poslije proslave 66. rođendana Sportskog društva, igrači Crvene zvezde nisu uspjeli da stvore šansu do 22. minuta, kada je postignut i odmah poništen gol…

Evandro je prodao bicikl čuvaru na 25 metara od gola, dodao do kolege i zemljaka Kadua, koji je iz prve "izbacio" centarfora Andriju Kaluđerovića pred golmana gostiju, ali je "AK99" bio za metar u ofsajdu, pa njegova asistencija ka Borhi i gol Kolumbijca nisu mogli da važe.

Na narednu šansu čekalo se do 36. minuta, kada je Borha iskosa sa desne strane šutirao "pogrešnom" desnom nogom i bio, kao što to obično biva, neprezican. Golu Zvezde prethodio je Kaluđerovićev šut iz okreta sa 12 metara, koji je izblokiran i preusmjeren u korner.

Iz ugla počela je akcija, poslije koje je Ninkov srušen, a Zvezda uspjela da probije čvrst "oklop" trenera Dragana Đorđevića o koji će se očigledno mnogi odbiti ovog proljeća.



Na početku utakmice, navijači na punom sjeveru istakli su portret sa likom Dragana Džajića uz parolu: "Lomio si kičme svima - slomićeš i njima!" i na taj način podržali legendu kluba protiv kojeg se vodi sudski proces.

Malo potom, istaknuta je i poruka predsjedniku UEFA: "Mišel Platini iskorjeni kriminalce i korupciju iz srpskog fudbala".

Navijači su bili glavni akteri na utakmici i tokom većeg dijela drugog poluvremena, kada su od igrača naslovom tražili da se Marakani vrate slavni dani, a sve je bilo upotpunjeno sa crvenim, bijelim balonima i barjacima u vidu isječaka iz novina i tekstova o najvećim pobjedama kluba.

Zvezda je par sekundi bila sa deset igrača na terenu, jer je sudija Miodrag Gogić u 57. minutu pokazao direktan crveni karton Kaduu zbog starta sa dvije noge, ali su se svi navijači domaćih smirili i nasmijali kada se Gogić predomislio i ipak izvadio žutu kartu.

Moša glavnog sudije…

U 64. minutu, Prosinečki je ubacio Darka Lazovića umjesto Kadua, a samo 120 sekundi kasnije uslijedio je petominutni prekid zbog vatrometa na sjevernoj tribini, koji je spustio dimnu zavjesu na teren… Kada je utakmica nastavljena, nastavljena je i inicijativa crveno-bijelih, ali bez dobrih šansi.

Sve do 85. minuta kada je Lazović sjajno poslao Ninkova pred golmana gostiju, kapiten Zvezde je put do mreže tražio uz prvu stativu, ali je pogodio mrežu sa spoljne strane… I to je bilo sve, uz seniorski debi 17-godišnjeg Srđana Mijailovića u posljednjim sekundama utakmice.

"Naši navijači su opet došli u velikom broju bez obzira na zimu", bio je prvi utisak Prosinečkog.

"Zadovoljni smo, jer smo pobijedili, ali nije bilo najbolje izdanje Zvezde. Možemo mnogo bolje i sigurno ćemo pokazati u narednim utakmicama. Nisam zadovoljan ni pas igrom ni završnicom", zaključio je trener Zvezde.

ZVEZDA: Stamenković - Reljić, Adi, Ćosić, Ninkov - Isah, Kadu, Evandro - Borha, Koroman - Kaluđerović.

SMEDEREVO: Ranković - Milosavljević, Atanacković, Ognjenović, Brković - Todorov, Stanić, Ćeran, Milosavljević - Stojanović, Živković.

(N. J, MONDO, foto Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC