• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa kažnjena oduzimanjem boda: Funkcioner kluba iz kanjona Vrbasa najavio žalbu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalski savez Republike Srpske kaznio je Krupu oduzimanjem jednog boda i novčano u iznosu od 5.000 KM zbog neigranja njihovih kadeta u Prvoj ligi RS. "Još nisam dobio zvanično odluku, ali ako je istina, žalićemo se", kaže za naš portal Dragomir Buco Ilić.

 FK Krupa oduzet bod FS RS: Dragomir Buco Ilić: Žalićemo se Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nakon što je predsjednik Takmičarske komisije Prve lige Republike Srpske Vladan Simeunović iz Bijeljine podnio disciplinsku prijavu protiv Krupe jer u sistemu takmičenja nema sve omladinske selekcije, tačnije kadetski tim, u petak je donesena odluka.

Iako je prema članu 62. Disciplinskog pravilnika FS Republike Srpske (Odustajanje od takmičenja ili takmičenje sa nedovoljnim brojem selekcija) zaprijećena kazna oduzimanja šest do 12 bodova, "disciplinci" Saveza su Krupi oduzeli bod uz novčanu sankciju vrijednu 5.000 KM.

Krupa je ranije dostavila FS RS da u sistemu takmičenja ima tri mlađe kategorije (pjetliće, pionire i juniore), ali ne i kadete i to jer se do samog početka takmičenja nije znalo da li će igrati u najnižoj ligi ili u Prvoj ligi RS.

Shodno tome, ekipa iz kanjona Vrbasa nije ni mogla na vrijeme da osigura nastup kadetske selekcije.

Funkcioner Krupe Dragomir Buco Ilić još nije dobio zvaničnu odluku, ali je istakao za MONDO da će uložiti žalbu ukoliko bude potvrđena.

"Očekivao sam podršku našeg Saveza po ovom pitanju, a ne kaznu. Ako bude tako kako ste rekli, Krupa će uložiti žalbu na tu odluku Disciplinske komisije FS RS", rekao je Ilić za naš portal.

Krupa je pred posljednje kolo jesenjeg dijela sezone sa 34 sletjela na 33 boda, pa joj za osvajanje jesenje titule i dalje nedostaje samo bod u posljednjem kolu (dočekuju banjalučki Željezničar Sport tim) s obzirom da ima dva boda više od prvih pratilaca Sutjeske i Sloge, odnosno tri od Slobode iz Novog Grada. Uz uslov da Fočaci i Dobojlije ne ostvare neke ubjedljive pobjede na gostovanjima kod Zvijezde 09, odnosno u Omarskoj.

Trenutna gol-razlika takođe je u korist Krupe, koja ima +21, ekipa iz Foče je na +20, a Dobojlije na +18.

Tituli na kraju prvog dijela sezone nada se i prvi čovjek Slobode Mladen Bosančić, koji je i član Izvršnog odbora FS RS. Upravo je Bosiljčić prvi saznao podatke o "grijehu" Krupe i podnio prijavu Takmičarskoj komisiji, pa će biti interesantno vidjeti hoće li se želiti Apelacionoj komisiji zbog visine kazne.

Osim Krupe, FS RS je danas kaznio i Slogu iz Trna sa oduzimanjem jednog boda jer nema pionirsku selekciju u Drugoj ligi RS. Trnjani su uprkos kazni zadržali treću poziciju na tabeli iza lidera Laktaša i drugoplasirane Slobode iz Mrkonjić Grada.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC