• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Juvea prizivaju Mođija u pomoć

Svjesni da će na trofeje čekati i čekati, navijači Juventusa okrenuli se skandiranju osporavanom Lućanu Mođiju.

 Navijači Juvea prizivaju Mođija u pomoć Izvor: MONDO

Dok čekaju prvu priznatu, odnosno neoduzetu titulu od sezone 2002/03 i broje posrtanja na svim frontovima, najvatrenije pristalice slavnog Juventusa okreću se čovjeku koji im je upravo podarivao te sada već davne uspjehe...

Uprkos tome što je zbog njegovih još na sudu nedokazanih malverzacija bivši generalni direktor Juventusa Lućano Mođi "gurnuo" klub u Seriju B za sezonu 2006/07, a "bjankonerima" bile oduzete dvije titule (2004/05, 2005/06), tifozi torinskog kluba skandirali su mu ime u subotu uveče tokom velikog derbija sa Milanom.

U trenutku kada je Đenaro Gatuzo doveo Milan u vođstvo u 68. minutu (0:1), što je do kraja ostao jedini pogodak na meču, sa tribine na kojoj se okupljaju najekstremniji navijači Juventusa, pod imenima "Fossa Dei Campioni" i "Panthers", zaorilo se ime najosporavanijeg italijanskog sportskog radnika, 74-godišnjeg Mođija.



Od "Kalčopoli" skandala, koji je izbio 2006. godine, Mođiju je zabranjeno da se bavi fudbalom, pa se čovjek bavi novinarstvom i piše kolumne za pojedine listove u Italiji, ali njegova popularnost među tifozima Juventusa, u kojem je radio od 1994. godine, ne jenjava.

Izgleda da je navijačima "Stare Dame" postalo jasno da bez Mođija u klubu nema ni uspjeha, jer klub praktično od 2003. godine nema nijedan trofej, a u Mođijevo doba osvojio ih je 14, uključujući četiri skudeta, Kup Italije i Ligu šampiona!

Trenutno, Juventus se nalazi na sedmom mjestu Serije A, sa 20 bodova manje od lidera Milana i sa malim šansama da se do kraja prvenstva domogne pozicija koje vode u Ligu šampiona za sezonu 2011/12.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC