• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Nedostaje sampouzdanja

"Fali nam 'jedan na jedan', fali samopouzdanja u bitnim trenucima, naročito u završnici, ali mislim da ćemo to vremenom dobiti", optimista je trener Zvezde.

 Prosinečki: Nedostaje sampouzdanja Izvor: MONDO

Kako je moguće da trener ekipe koja za poluvrijeme drži loptu 83 odsto u svom posjedu bude nezadovoljan igrom?

Moguće je utoliko što ta ista ekipa za poluvrijeme ne uputi nijedan šut u okvir gola, već povede pogotkom sa bijele tačke.

Paradoksalno je djelovala igra Crvene zvezde na proljećnom debiju u prvenstvu protiv Smedereva u subotu (1:0). Momci Roberta Prosinečkog apsolutno su dominirali terenom, imali loptu u nogama više od tri četvrtine vremena tokom 90 minuta, ali dali gol iz penala i potom stvorili još jednu šansu u 85. minutu.

Gdje je problem!?

Prosinečki, koji je debitovao pred 17.000 vatrenih navijača, smatra da je trenutno najveći problem ekipe nedostatak samopouzdanja u presudnim trenucima, kao i problem u igri "jedan na jedan". Kada to bude "došlo", Prosinečki smatra da će iz dominacije u posjedu lopte proizaći i veliki broj šansi, a potom početi da "padaju" i golovi.

"Nisam znao da je tako veliki podatak, meni se činilo da je mnogo manje... Radimo na tome i treniramo da bismo imali što veći posjed lopte, ali sigurno je da je potrebno biti ubojit u određenim trenucima", iznenadio se Prosinečki podatkom da je Zvezda ostvarila toliku dominaciju u posjedu lopte nad Smederevcima, koji su se kvalitetno branili.

"Koliko god da smo imali posjed lopte, mislim da nismo pravili šanse, osim možda na kraju kada je mogao Ninkov možda da vrati loptu. To je bila odlična akcija... A, osim penala, možda još neka šansa ili polušansa", opisao je Robi šansu kapitena Pavla Ninkova u 85. minutu, koju je desni bek završio šutem u spoljni dio mreže.

"Mislim da je bio problem u najobičnijem pasu. Htjeli smo komplikovanim pasovima u posljednjih 20 metara da riješimo, umjesto da se jednostavno odigra na bok. To smo i tražili... Kada god je Crvena zvezda došla na bok, pravila je probleme Smederevu", primjetio je Prosinečki, kojem ne smeta činjenica da je ponovo, po ko zna koji put, ekipa bila najopasnija u napadima po desnom boku, gdje je dominirao Ninkov.

"Nešto se mora napraviti u sredini, da bi se došlo na bok. I kada smo dolazili na bok, imali smo šansi... Ninkov je imao nekoliko dobrih centaršuteva u prvom poluvremenu, Koroman, Kaluđerović i Lazović u drugom. Kada god došli s boka, mogli smo da napravimo nešto".

Mladi trener ne smatra da je igra u krizi, već završnica. Misli da igrači donose pogrešne odluke kada se nađu blizu protivničkog gola.

"To nam još fali... Fali nam 'jedan na jedan', fali samopouzdanja u bitnim trenucima, naročito u završnici, ali mislim da ćemo to vremenom dobiti", optimista je Prosinečki, koji je prebrodio prvu potpunu defanzivu protivnika na "Marakani", a nova bi mogla da uslijedi već u srijedu kada gostuje Inđija.

Za početak, Prosinečki je zadovoljan sa tri boda, makar oni došli i poslije skromne predstave i pobjede od 1:0.

"Najvažnije za start sezone je da se pobijedi. Mi smo pobijedili sa golom razlike, sa penala za koji mislim da je bio. Možemo mnogo bolje, ali u ovom trenutku najvažnija su tri boda. Nisam nezadovoljan samim tim što su moji momci htjeli, željeli i dali sve od sebe. Sigurno da nam još fali, ono što hoćemo, da dođemo što prije do gola, uz pas igru...", podsjetio je Prosinečki da će mnogo srećniji biti kada bude imao Zvezdu koja pobjeđuje sa 4:2, umjesto sa 1:0, što je i najavio po dolasku u klub.

Prosinečki je istakao da dugo nije doživio atmosferu koju su priredile Delije.

"Trebalo bi pohvaliti navijače... Mislim da su navijači opet bili fenomenalni i vjerujem da je to stvarno Zvezdin 12. igrač. Ovakvu pirotehniku i ovo... Nisam već dugo vidio. To je meni impresivno", iskren je Prosinečki, koji kaže da je prebrodio početnu tremu i nervozu i da će svaki naredni meč poslije ovog sa Smederevom biti lakši i lakši.

"Sada je mnogo lakše... Kakva god da je zvanična, puno je lakše. Ja sam već ovdje dva mjeseca. Prvo je bio stres na utakmici sa Borcem, pa sada stres... Svaka utakmica jedan stres, ali sada mi je OK. Osjećam se dobro, sigurno da je najvažnije kada se igra za prvenstvo i onda su i drugačije emocije u svemu tome", opisao je Prosinečki, koji je prvi put u karijeri samostalno vodio ekipu na prvenstvenoj utakmici.

"Sada sam OK, nemam problema sa spavanjem...", istakao je Robi da mirno spava, uprkos tome što njegovi napori da stvori efikasnu i dopadljivu Crvenu zvezdu za sada nemaju vidljiv epilog.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC