• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Mančester Ka(j)tovan!

Dirk Kajt uništio Mančester junajted! Tri gola Holanđanina, ali i remek-djelo Luisa Suareza. Junajted nije postojao na Enfildu. Mnogo žustrih duela.

 PREMIJER: Mančester Ka(j)tovan! Izvor: MONDO

U najvećem derbiju Engleske od Mančester junajteda vidjeli smo samo stativu (Dimitar Berbatov) i počasni gol, od Liverpula egzekuciju. Tačnije, od Dirka Kajta.

Liverpul (Kajt) - Mančester junajted 3:1! Ili ovako: Škotlanđanin Keni Dalgliš pobjedio je svog zemljaka ser Aleksa Fergusona poslije 17 godina. Ili: Holanđanin Kajt tri puta je matirao zemljaka Van der Sara.

Topi se prednost "đavola", kojima je ovo drugi uzastopni poraz u velikim derbijima (najprije protiv Čelsija i sada od Liverpula). Arsenal je sada na tri boda minusa...

Ser Aleks Ferguson bio je prinuđen da u štoperskoj liniji upari Krisa Smolinga i Vesa Brauna, a da im po bokovima pomažu Rafael da Silva i Patris Evra. Dovoljno je da u odbrani Mančestera nema Nemanje Vidića ili Rija Ferdinanda i već škripi. Kad obojice nema onda je promaja.

Svašta su radili Luis Suarez i ekipa odbrani Mančestera, pogotovo u drugom poluvremenu. A pretendent na titulu šampiona Engleske položen je na pleća za samo pet minuta od 34. do 39. minuta.

Ono što je Urugvajac Luis Suarez uradio u 34. minutu mogu samo fudbalski majstori. U šesnaestercu Mančestera, obrnuo je petoricu igrača gostiju, trojici je probacio kroz noge, uključujući Van der Sara, a Dirk Kajt je samo potvrdio neminovno - 1:0 za Liverpul.

Holanđanin je mogao i da pusti da lopta uđe u gol (išla je u njega), i tako oda priznanje Suarezu za fudbalsku vještinu Realno, Kajt je postupio po fudbalskom rezonu, nije želio ništa da rizikuje. Ali, ipak...

Pet minuta kasnije, Kajt je svojim šestim golom u sezoni obezbjedio crvenima eliki kapital pred odmor. A asistirao mu je Nani. Da, dobro ste pročitali Nanija. Portugalac je, u želji da je izbaci iz svog kaznenog prostora, udario loptu glavom tako da je ona došla u peterac, a spretni Holanđanin vara statičnog zemljaka na golu Mančester junajteda.

Sve što je Mančester uradio u prvom poluvremenu bila je stativa Dimitra Berbatova iz drop-kika, sa oko 20 metara kada je pogodio stativu.

Završetak prvog poluvremena bio je ružan i zapaljiv. Najprije je Džejmi Kagarer "isekao" Nanija po potkolenici. Portugalac je ustao, a kada mu je prišao Stiven Džerard, krilni igrač Mančestera tako je odglumio navodni udarac u lice da bi ga poželio svaki reditelj. Onda je nani shvatio da ga više boli noga, nego lice, počeo je da plače, pa je odnijet sa terena.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena (koji je bio produžen čak pet minuta), Rafael je dobio kopačke u butinu od Maksija Rodrigesa, ali je nastavio da trči za loptom, na koju je natrčao Martin Šrktel. Igrač Mančestera ga je "obrijao" i odmah se stvorila gužva.

Epilog četiri žuta kartona pred hlađenje u svlačionici.



Mančester je, kao nešto probao početkom drugog dijela, ali je u 65. minutu fenomenalni Dirk Kajt odsvirao kraj. Opet je Luis Suarez "kumovao" golu Holanđanina. Odlično je izveo slobodan udarac, Van der Sar kratko odbio, a na pravom mjestu bio je, pogađate, Kajt.

Fergusonova ekipa, koja je u ovom meču bila neprepoznatljiva, uspjela je da postigne samo počasni gol, u sudijskoj nadoknadi. Strelac Havijer Ernandes Čičerito. Taj mali je dao već deset golova!

Trka za titulom šampiona Engleske je ponovo puštena!

GOLEADA NA MULINEKSU!



Spektakularan meč odigrali su Vulverhempton i Totenhem, sa krajnjim ishodom - 3:3! Bio je to i simboličan oproštaj od Dina Ričardsa, 36-godišnjeg fudbalera, koji je igrao za obe ekipe, a koji je preminuo prije nekoliko dana.

Vulvsi su srcem osvojili važan bod u borbi za opstanak, a bili su na ivici ponora, protiv Totenhema koji je dva puta imao prednost (2:1 i 3:2). Istina, nijednoj ekipi "ne igra" samo bod. "Pijevci" su propustili šansu da "preskoče" Čelsi i dođu na četvrtu poziciju, a Vulvsi su ostali pretposijednji, sa bodom manje od Birmingema, koji ima dva meča manje.

S obzirom na to da Totenhem naredne nedelje očekuje duel sa Milanom u Ligi šampiona, trener londonske ekipe Hari Rednap odlučio je da utakmicu počne bez udarnih igli svog tima - ostavio je na klupi Gereta Bejla i Arona Lenona, ali je u drugom dijelu ipak ubacio obojicu u igru.

Prva u vođstvo došla je ekipa za koju igra srpski reprezentativac Nenad Milijaš. Strijelac je bio Kevin Dojl, kome izgleda "leži" Totenhem, jer je bio strijelac pobjedonosnog gola za Vulvse na Vajt hart lejnu prošle sezone.

Potom su usledila dva gola Džermejna Defoa za potpuni preokret i vođstvo Totenhema. Zanimljivo, bili su to prvi golovi Defoa ove sezone poslije 950 minuta posta! Defo je tako došao do brojke od 100 golova u Premijer ligi.

Ali, Vulverhempton je do kraja poluvremena izjednačio. Poslije prekršaja nad Milijašom, sudija Mark Helsi pokazao je na "bijelu tačku", ali je progledao kroz prste Alanu Hatonu, pokazavši mu samo žuti karton, iako bi po pravilima to trebalo da bude crveni, jer je bio posljednji čovjek odbrane.

Bilo kako bilo, Kevin Dojl je ponovo pogodio mrežu Gomesa za 2:2.

Čim je počelo drugo poluvrijeme, Totenhem je ponovo došao u prednost golom Romana Pavljučenka, da bi Stiven Flečer donio bod svom timu, tri minuta prije kraja meča.

REZULTATI 29. KOLA:

nedelja:

Liverpul - Mančester junajted 3:1 (2:0)
/Kajt 34', 39', 65' - Ernandes 90+2'/

Vulverhempton - Totenhem 3:3 (2:2)
/Dojl 20', 40'p, Flečer 87' - Defo 30', 35', Pavljučenko 48'/

subota:

Birmingem - Vest Bromvič Albion 1:3
/Bosežur 48 - Mulumbu 47, Morison 58, Šarner 72/

Arsenal - Sanderlend 0:0

Bolton - Aston Vila 3:2 (1:1)
/Kejhil 45, 75, Klasinić 86 - Bent 15, Olbrajton 64/

Fulam - Blekburn 3:2 (1:1)
/Daf 37, 59, Zamora (pen) 89 - Henli 45, Hojlet 66/

Njukasl - Everton 1:2 (1:1)
/Best 23 - Osman 31, Jagelka 36/

Vest Hem - Stouk 3:0 (2:0)
/Ba 21, Kosta 29, Hiclšperger 83/

Mančester siti - Vigan 1:0 (1:0)
/Silva 38/

ponedeljak:

Blekpul - Čelsi (21h)

TABELA: Mančester j. 60, Arsenal 57, Mančester siti 53, Čelsi /-2/ 48, Totenhem /-1/ 48, Bolton 40...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC