• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Šampionski ples Intera

Inter poslije preokreta u drugom poluvremenu stigao do ubjedljive pobjede protiv Đenove. Napoli samo 0:0 sa Brešom u 28. kolu Serije A.

 SERIJA A: Šampionski ples Intera Izvor: MONDO

Šampion je odigrao šampionski! Ali, samo drugo poluvrijeme protiv Đenove, ipak dovoljno da na kraju stigne do ubjedljivog trijumfa - 5:2.

"Nerazuri" su gubili poslije prvih 45 minuta, jer je Argentinac Rodrigo Sebastijan Palasio savladao Žulija Cezara pet minuta prije odlaska na odmor. Ispostaviće se da je to bilo praktično sve od gostiju i da ih je u nastavku meča čekala prava katastrofa!

Inter je furioznim početkom u drugom poluvremenu, poslije svega desetak minuta igre potpuno razbio odbranu Đenove, uspio da postigne tri gola i da mirno privede meč kraju.

Međutim, i u finišu je bilo golova!

Mrežu Đenovljana načeo je Đampaolo Pacini u 50. minutu. Već u sljedećem napadu i Samjuel Eto se upisao u strijelce za vođstvo aktuelnog šampiona Evrope, a u 57. minutu na semaforu je stajalo 3:1 i pored imena Kamerunca podatak da je postigao još jedan pogodak.

Ako je postojala neka dilema oko konačnog pobjednika onda je ona potpuno razriješena u 71. minutu kada je Eduarda, golmana Đenove, savladao i Goran Pandev. Makedonac je u igru ušao na početku drugog dijela umjesto Dejana Stankovića.

Do kraja meča gol je uspio da postigne i Joto Nagatomo. Japanac je svoj prvi pogodak za Inter dao u 84. minutu.

Đenova je postigla prvi gol na meču, ali i posljednji. U sudijskoj nadokandi Mauro Boseli je glavom pogodio mrežu za konačnih - 5:2.

Leonardovom timu pobjeda protiv Đenove bila je peta uzastopna u Seriji A. Inter se učvrstio na drugom mjestu i za vodećim Milanom zaostaje pet bodova.

Fiorentina je sa 3:0 pobjedila Kataniju. Adrijan Mutu je postigao prva dva gola za ekipu Siniše Mihajlovića u 21. i 24. minutu. Strijelac je bio i Alberto Đilardino u 61. minutu. Adem Ljajić nije ulazio u igru.

Dvije utakmice su završene bez golova. Navijače je na San Paolu razočarao Napoli odigravši 0:0 sa Brešom. Isti rezultat bio je na meču između Kjeva i Parme.

Bodove su podijelili i Bolonja i Kaljari - 2:2. Gosti su bili vrlo blizu pobjede, međutim Bolonja je u posljednjim trenucima meča postigla gol preko Gastona Ramireza i stigla do boda. Marko Di Vajo je iskoristio penal u 29. minutu, ali je Kaljari potpuno preokrenuo rezultat u nastavku meča. Strelci su bili Andrea Kosu u 59. i Daniele Ragacu u 83. minutu.

Do sva tri boda stigao je Udineze na Friuliju protiv Barija. Gol odluke postigao je Antonio Di Natale iz penala u 76. minutu. Crno-bijeli su na odličnom četvrtom mjestu i imaju tri boda manje od Napolija.

Ćezena je za samo pet minuta napunila mrežu Sampdorije u Đenovi i osvojila vrlo značajne bodve u borbi za opstanak. Tim Masima Fićadentija je za samo pet minuta sa tri gola napunio mrežu domaćina. Doduše, između prvog i drugog gola igrači su morali da odu na petnaestominutni odmor.

Marko Parolo u 43. minutu postigao prvi gol, a onda je Emanuele Đakerini sa dva ekspresna gola u 46. i 48. minutu donio ubjeljivo vođstvo davljeniku. Domaći fudbaleri su se kasno probudili, a golove su počeli da postižu tek u vinišu meča, tako da nisu imali dovoljno vremena za preokret. Marko Parolo je smanjio da 1:3 u 83. minutu, a konačan rezultat postavio je Masimo Makarone iz penala u 90.

Poslije novog poraza, ni Sampdoriji nije sve potaman u Seriji A. Đenovljani imaju samo tri boda više od Ćezene, ali i Lećea, prvog tima ispod crte.

Milan je u subotu pobijedio Juventus u Torinu - 1:0.

Rezultati i parovi 28. kola

Sampdorija - Ćezena 2:3 (0:1)
/Volta 83, Makarone (pen) 90 - Parolo 43, Đakerini 46, 47)

Bolonja - Kaljari 1:2 (1:0)
/Di Vajo (pen) 23, Ramirez 90 - Kosu 59, Ragacu 81/

Kjevo - Parma 0:0

Fiorentina - Katanija 3:0 (2:0)
/Mutu 21, 24, Đilardino 61/

Inter - Đenova 5:2 (0:1)
/Pacini 50, Eto 51, 57, Pandev 71, Nagatomo 84 - Palasio 40, Boseli 90/

Napoli - Breša 0:0

Udineze - Bari 1:0 (0:0)
/Di Natale (pen) 76/

Lacio - Palermo 2:0 (2:0)
/Skuli 7, 18/

subota

Juventus - Milan 0:1 (0:0)
/Gatuzo 68/

petak

Leće - Roma 1:2 (0:1)
/Đakomaci 75 - Vučinić 32, Pizaro (pen) 90/

TABELA: Milan 61, Inter 56, Napoli 53, Lacio 51, Udineze 50, Roma 46, Juventus 41, Palermo 40, Kaljari 39, Fiorentina 37, Bolonja 36, Đenova 35, Kjevo 32, Sampdorija 31, Parma 29, Katanija 29, Ćezena 28, Leće 28, Breša 25, Bari 16 bodova,

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC