• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kujović za MONDO: Španija je Divlji zapad

Utakmica La Korunja - Levante počela promašajem praznog gola u znak protesta

 Kujović za MONDO: Španija je Divlji zapad Izvor: MONDO

Situacija u Levanteu se ne menja. Klub duguje igračima, oni traže sve moguće načine da se izbore za svoja prava, ali uzalud...

Fudbaleri "fenjeraša" Primere su u dogovoru sa kolegema iz La Korunje, ali i sudijama, izrazili protest u sredu pre i na početku utakmice na "Riazoru" na neobičan način. Gosti su se okupili na centru u majicama sa porukom "Rešenje ili ostavke, želimo naše plate", a zatim su svi akteri mirno stajali dok je igrač Deportiva Serhio Gonzalez krenuo sa centra, došao do prazne mreže i namerno šutirao pored gola.

"Nećemo štrajkovati u klasičnom smislu, igraćemo narednu utakmicu protiv Valensije, jer to je gradski derbi, a toliko dugujemo navijačima", poručio je za MONDO iz Španije, Vladan Kujović, golman Levantea.

Srpski internacionalac iskreno priznaje da ne vidi izlaz iz tunela za klub koji je odavno otpisan iz Primere.

"Pre deset dana smo preko kluba dobili garancije od banke, ali ni od toga nije bilo ništa. Nismo samo mi igrači u problemu, već svi zaposleni. Fudbaleri koji su duže od sezone u klubu su na ime čekova podizali novac, kupovali kuće, ulagali u privatne poslove, da bi se na kraju ispostavilo da čekovi nemaju pokriće i sada su im računi u debelom minusu. Nisam siguran da su baš prodavali kuće kako se priča, ali je ta informacije blizu istine".

Kujović je tek godinu dana u Levanteu.

"Od ugovornih obaveza kluba prema meni dobio sam oko deset odsto. Igrači koji su tu duže za poslednje dve godine dobili su tek nešto više od 20 odsto od onoga što im sleduje".

Iznenađen je bio Kujović kad je saznao da u Španiji vladaju čudni zakoni koji štite klubove, a ne igrače.

"Kao na Divljem zapadu. Postoji Zakon prema kome klub čak može da nastavi da se takmiči u rangu u kome jeste, a da dugove prema igračima isplaćuje u narednih pet godina i da ukupno isplati 50 odsto zaduženja. To je da čovek ne poveruje, ali tako je".

Golman Levantea je pre dva meseca tužio klub, mnogi saigrači su to učinili i ranije, sada se spremaju da idu dalje, do UEFA i FIFA.

"Prvi put u životu me je strah. Bojim se svakog treninga i svake utakmice. Šta ako se povredim?! Gde ću onda?! Iskreno, u ovakvoj situacije ne mogu da se motivišem za meč čak ni protiv Real Madida", priznao je Vladan Kujović uz nagoveštaj da je već uveliko u potrazi za novom sredinom.

Kod nas vlada uverenje da u Španiji teku med i mleko...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC