• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Može li Arsenal?

"Ako pobijedimo Barsu, možemo i do vrha", optimističan je mladi fudbaler Arsenala Džek Vilšir pred revanš meč osmine finala Lige šampiona.

 LŠ: Može li Arsenal? Izvor: MONDO

Imate rezultat od 2:1 protiv Barselone, a treba da joj idete na noge, na Nou Kamp. Šta vam je raditi? Pitanje od "milion dolara", reklo bi se.

O tome sada razmišlja trener Arsenala Arsen Venger. Za defanzivnom taktikom ili zatvorenijom varijantom posegla bi većina trenera u svijetu. Francuz, međutim, razmišlja drugačije, vjerovatno zato što je svjestan da je odbrana lošiji dio njegovog tima, a i Arsenal "ne zna" da se brani.

"Biće nam potrebni svježi igrači, jer ćemo u Barseloni morati mnogo da trčimo. Iako smo pobijedili u prvom meču, to nam ne garantuje ništa i ne smijemo da se branimo. Ne možete da odete u Barselonu i da odigramo 0:0. Uostalom, Arsenal nikada nije ni igrao tako. Pokušaćemo da iskoristimo svoje prilike", izjavio je Venger uoči revanš meča osmine finala Lige šampiona u utorak uveče u Barseloni.

Ali, Venger neće moći da računa na Robina van Persija i Tea Volkota, Sesk fabregas i Aleks Song će vjerovatno biti spremni. Baš kao i mladi Džek Vilšir, momak koji je blistao u prvom duelu na "Emiratima" (2:1).

Vilšir puca od samopouzdanja pred revanš u Barseloni.

"Znamo da možemo da pobijedimo Barsu, jer smo to već jednom uradili, u Londonu. Ako ih pobijedimo onda imamo dobre šanse da osvojimo Ligu šampiona. Idemo tamo puni samopouzdanja. Moramo da 'poginemo' u odbrani i da ih napadnemo kontrama. Još ako im damo gol...", kaže Vilšir.

Neriješen ishod bi Arsenal odveo u narednu rundu takmičenja. Ali, u redovima "tobdžija" niko ne razmišlja o tome.

"Bilo bi rizično da idemo sa ciljem da ostvarimo remi. Biće to otvoren meč i uvjereni smo da ćemo stvarati šanse. Nadamo se da ćemo dati gol i vidjećemo šta će se desiti", kaže Vilšir.

Sesk Fabregas bi mogao prvi put u karijeri da igra na Nou Kampu. Protiv "svoje" Barselone.

Njegova uloga u timu Arsenala je nemjerljiva. Podvlači to i 19-godišnji Vilšir: "On je naš kapiten, naš lider. Sesk je vjerovatno naš najbolji fudbaler i njegov povratak biće nam vjetar u leđa".

Barselona će biti bez povrijeđenog Karlesa Pujola. Ali, on je samo jedan šraf, istina važan, u ekipi Pepa Gvardiole. Katalonci su ove sezone odigrali 21 meč kod kuće i 18 dobili. Prošle sezone su isprašili Arsenal u četvrtfinalu (4:1), kada je Lionel Mesi postigao sva četiri gola.

"U utakmicu protiv Arsenala moramo da uđemo psihički snažni, jer se radi o najvažnijoj utakmici sezone. Bitno je da im ne dozvolimo da postignu gol, a siguran sam da će na drugoj strani Mesi, Vilja i Pedro zatresti protivničku mrežu", izjavio je Sejdu Kejta, igrač sredine terena Barselone.

Pred meč sa Arsenalom, sručni štab Barselone je odmorio nekolicinu igrač - Davida Vilju, Erika Abidala i Andresa Inijestu.

Gvardiolin pomoćnik Tito Vilanova pred duel sa Arsenalom kaže: "Bićemo vrlo spremni. Neke igrače smo odmorili".

Očekujte novi fudbalski spektakl u utorak uveče od 20.45.

(www.mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC