• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iliev za MONDO: Golovi za titulu

Najbolji strijelac Superlige govorio o svojim golovima, koji će imati težinu samo ako Partizan odbrani tron, o Inđiji, strancima u ekipi...

 Iliev za MONDO: Golovi za titulu Izvor: MONDO

Gdje je stao jesenas, Ivica Iliev je nastavio u proljećnom dijelu sezone. Odlaskom Klea i golom u Inđiji, iskusni napadač Partizana se osamio na vrhu liste strijelaca Superlige, sa devet pogodaka.

Njegov gol na početku drugog poluvremena prelomio je utakmicu. Crno-bijeli su poveli 2:1, na kraju je bilo 3:1 za šampiona.

Utisak je da je Iliev samo krunisao dobru igru i iznad svega, veliku borbenost u teškim uslovima u Inđiji.

"Pobjeda u Inđiji je važna i naravo da smo zadovoljni. Najvažnije je ipak gdje ćemo biti na kraju, a voljeli bismo da budemo gdje smo i sad", počeo je Ivica Iliev priču za MONDO.

Partizan je rano poveo. Prins Tejgo je postigao "prvijenac" već poslije 12 minuta igre. Ali, kako je vrijeme odmicalo, domaćin je sve češće imao loptu u posjedu, u pojedinim trenucima djelovalo je da kontroliše igru... Poslije 32 minuta je izjednačio.

"Osim gola koji su dali, nijednom nas nisu ozbiljno ugrozili. I to što su držali loptu, bilo je oko centra. Mi se generalno dosta istrošimo dok ne slomimo otpor protivnika, odnosno dok ne damo prvi gol. A onda spuštamo loptu. Ne zato što se zadovoljimo rezultatom 1:0, već zato što malo koja ekipa na svijetu može da drži isti ritam 90 minuta. Jednostavno, usporavanje je prirodna reakcija. U slučaju da nemamo prednost, moramo da držimo visok ritam, ako treba i do kraja utakmice".

Postavlja se pitanje šta je trener Aleksandar Stanojević rekao igračima u svlačionici, jer su se na teren vratili kao preporođeni. Krenuli su u drugom poluvremenu odlučno ka golu Inđije i nisu se smirili dok nisu poveli.

"Vodila se u priča u smislu da moramo da pobijedimo kako znamo i umijemo i da nas ostali rezultati ne zanimaju".

Koliko god se Inđijci trudili da osposobe teren, uslovi za igru su bili teški.

"Loš teren može da bude trenutni alibi, ali ne i za dvije nedelje. Ko će se tada sjećati terena u Inđiji? Niko. Svi će zapamtiti samo rezultat".

Crno-bijeli će i u srijedu gostovati - u Kuli. Očekuju da će protivnik biti "zatvoreniji" nego u Inđiji.

"Za početak, važno je da smo pregrmili prvu utakmicu, koja uvijek ima posebnu težinu. Kompletna javnost očekuje da vidi kako će sada izgledati Partizan, sa novim igračima, a i protivnik se specijalno sprema za taj meč... Logično je da svi koji očekuju da se sapletemo, da to bude baš na prvom koraku. Pokazali smo da i u uslovima kakvi su bili u Inđiji možemo da dominiramo".

Iliev je prvi strijelac Partizana i Superlige iako, kao "drugi napadač", nikada nije slovio za golgetera. Ove sezone se baš raspucao.

"Dobrodošlo je sve što je svrsishodno za ekipu. Ako već dajem golove, drago mi je da ih dajem u pobjedama. Da je epilog utakmica drugačiji, ne bi imali težinu. Želim da dajem golove koji će donijeti titulu. U suprotnom... Ma, ne želim ni da razmišljam o drugačijem raspletu".


Tokom priprema je izjavio: "Zvezde, dokažite se", aludirajući pritom na pojačanja Partizana.

"I sada stojim iza svojih riječi. Najiskusniji, najplaćeniji i igrači sa najvećim rejtingom moraju da preuzimaju odgovornost".

Postavlja se pitanje da li i Ivica Iliev spada u tu grupu.

"Samo po iskustvu. Svi su bolji od mene, ali ja imam iskustvo i normalno je da preuzimam odgovornost. U fudbalu je kao i u životu - kada mi sin bude imao 20 godina, ja ću da odlučujem o važnim stvarima iako će on tada biti pametniji. Ali, ja sam iskusniji".

Uprkos dolasku Prinsa Tejga i Dominika Adije (tu je i Marko Šćepović), Ilievu je "zacementirano" mjesto u prvom timu. Za takav status se izborio dobrim igrama na pripremama.

"Napadači se najviše troše zbog sprinteva, duela... Troše mnogo energije tokom utakmice i uvijek trener prvo njih mijenja. Zato klub kakav je Partizan mora da ima četvoricu kvalitetnih špiceva, koji u svakom trenutku mogu da doprinesu ekipi. Svi smo slični, ali smo istovremeno i različiti profili, a baš to je potrebno".

Iskusni fudbaler prenosi i detalj iz svlačionice - novajlije se nisu žalile na uslove za igru u Inđiji.

"Jesu oni došli iz Njemačke i Italije, ali su i oni počeli na ovakvim terenima. Nijednog trenutka se nisu žalili. Strašni su momci, brzo su se uklopili. Ne znaju jezik, pa ne učestvuju baš u svakoj našoj šali, ali kada vide da smo dobro raspoloženi i njih ozrači pozitivna energija".

Poslije gostovanja Hajduku, Partizan će dočekati OFK Beograd, a već sljedeće srijede slijedi prvi "vječiti derbi" u 2011. Riječ je o prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Upitan da li se u crno-bijelom taboru pominje duel sa Zvezdom, Iliev je odgovorio:

"Najiskrenije - ne! Pominje se u kontekstu serije utakmica koje nam dolaze, ali prije meča u Inđiji, samo smo o njemu pričali. Umijemo da se koncentrišemo samo na sljedeći zadatak, valjda zato i jesmo prvi".

(R.J, MONDO, foto partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC