• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Barsa opet kobna po Arsenal

Prvi četvrtfinalisti Lige šampiona su fudbaleri Barselone i Šahtjora.

 LŠ: Barsa opet kobna po Arsenal Izvor: MONDO

Prvi su nadigrali Arsenal 3:1, poslije 1:2 u Londonu, a drugi deklasirali Romu 3:0, nakon što su slavili i u Rimu rezultatom 3:2.
Domaćini su obavili svoj dio posla i sada čekaju ostale rivale u četvrtfinalu Lige šampiona...

Fudbaleri Barselone pobijedili su Arsenal na prepunom Kamp Nou stadionu u prestonici Katalonije rezultatom 3:1 (1:0) i tako nadoknadili zaostatak poslije prvog meča u Londonu, koji su "tobdžije" dobile 2:1.

Prošle sezone, takođe u nokaut fazi, Arsenal je u Barselonu doputovao sa 2:2 iz Londona i bio ispraćen sa 4:1, uz četiri pogotka Lionela Mesija.

Ove godine, bilo je mnogo, mnogo više neizvjesnosti, ali je epilog isti.

Arsenal je imao rezultat koji je značio plasman među osam najboljih (1:1), ali je u 56. minutu Robin van Persi dobio drugi žuti karton, poslije čega je zadatak za jedan od najboljih timova svijeta postao isuviše lak, odnosno pretvorio se samo u pitanje rutine i smirenosti.

U 69. minutu Ćavi Ernandez povisio je na 2:1 i obezbijedio produžetak, a samo minut kasnije, poslije starta Lorana Košćijelnog nad Pedrom Rodrigezom u 16 metara, koji je značio i penal, Lionel Mesi postigao je drugi pogodak na utakmici i riješio pitanje pobjednika - 3:1.

Barsa je povela majstorskim golom velikog majstora Mesija u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena primio loptu, lobovao Almuniju (zamijenio povređenog Vojčeha Ščesnog u 17. minutu) i onda volej udarcem nategao mrežu - 1:0, ali je u jeku napada Barselone u drugom poluvremenu mladi Serhio Buskets zakucao glavom loptu u svoju mrežu - 1:1.

Tako je Arsenal bez šuta u okvir gola Barselone bio u poziciji da ipak pregrmi pakleno gostovanje u Kataloniji, ali se to nije dogodilo, već je londonski tim doživio šesti poraz na posljednjih sedam gostovanja u Ligi šampiona. Jedino su u međuvremenu momci Arsena Vengera pobijedili Partizan u Beogradu...

Doduše, Kamp Nou se u jednom trenutku "sledio" kada je u 87. minutu Džek Vilšer pravo niotkud proigrao rezervistu Niklasa Bendtnera, koji je za "dlaku" zakasnio da ćušne loptu ispod besposlenog Viktora Valdesa. Taj gol, kao grom iz vedra neba, značio bi plasman Arsenala dalje...

Bendtner je loše primio pas Vilšera, pa je defanzivni vezista Havijer Maskerano uspio da ukliže i spriječi... Malo je reći šok.

BARSELONA: Valdes - Alveš, Buskets, Abidal, Adrijano - Maskerano - Ćavi, Inijesta - Pedro, Mesi - Vilja.

ARSENAL: Ščesni - Sanja, Đuru, Koščelni, Kliši - Dijabi, Vilšer - Fabregas, Rosicki, Nasri - Van Persi.

U Donjecku, na minus 7 Celzijusovih, Šahtor je načeo Romu, a onda su se Rimljani sami dokusurili do 0:3.

Poslije (ne)očekivane pobjede u Rimu, u prvom meču (2:3), Šahtjor je trebalo samo da ne izgubi sa dva gola razlike ili ne primi četiri gola, a već u 18. minutu bilo je 1:0!

Vanserijski fudbaler Vilijan sa lijevog boka uputio je centaršut na pet metara, gdje je sam kao duh bio Čeh Tomaš Hubšman. Da li je on petom preusmerio loptu ka stativi ili ne, stvar je fudbalske statistike, tek Šahtjor je imao vođstvo, a Roma zadatak da pobijedi sa 3:1.

Ironično, do vodećeg gola Šahtjora, Roma je bila bolji rival i stvarala šanse...

To ne bi bilo nemoguće da je Marko Borijelo poslušao nepisano pravilo da igrač nad kojim je napravljen jedanaesterac ne izvodi najstrožu kaznu. Ne, napravio se pametan i promašio - Sergij Pjatov odbranio mu je penal u 22. minutu i to je bio početak potpune fudbalske destrukcije tima, koji je prvi put u Evropi vodio novi trener, bivši igrač Vićenco Montela.

U 41. minutu, zbog povlačenja na 50 metara od svog gola (!?) Filip Mekses je dobio drugi žuti karton, a s njim u svlačionicu morao je i Danijele De Rosi koji je u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena gnusno udario laktom kapitena ukrajinskog tima Darija Srnu.

Hrvat je potpuno odlijepio zbog svega, jurio sudiju Hauarda Veba, koji nije mogao da vidi incident iza svojih leđa, pa je zbog svega dobio žuti karton...

No, dok su Rimljani tukli, "rudari" su igrali fudbal. Protiv desetorice u nastavku igrali su samo unaprijed i stvarali šanse, a onda je ponovo zasijao Vilijan.

Poslije sjajno izvedenog kornera primio je loptu na ivici šesnaesterca i onda parabolom pogodio dalji ugao gola Donija - 2:0, kraj. Do kraja, Romino samouništenje nastavljeno je u vidu greške Alesandra Rosija pred svojim golom, koji je u ubjedljivih 3:0 pretvorio Eduardo Da Silva.

Šahtjor ide u prvo četvrtfinale Lige šampiona u istoriji...

ŠAHTJOR: Pjatov - Srna, Čigrinski, Rakitski, Rac - Hubšman, Mhitarijan - Žadson, Daglas Kosta, Vilijan - Luiz Adrijano.

ROMA: Doni - Burdiso, Žuan, Mekses, Rise - Tadei, De Rosi, Pizaro, Perota - Borijelo, Vučinić.
REZULTATI I PAROVI OSMINE FINALA:

U utorak, 8. marta:

Šahtjor - Roma 3:0 (1:0), prvi meč 3:2
/Hubšman 18, Vilijan 58, Eduardo 87/

Barselona - Arsenal 3:1 (1:0), prvi meč 1:2
/Mesi 45+3, pen 71, Ćavi 69 - Buskets ag 53/

U srijedu, 9. marta:

Totenhem - Milan, prvi meč 1:0

Šalke - Valensija, prvi meč 1:1

U utorak, 15. marta:

Bajern Minhen - Inter, prvi meč 1:0

Mančester junajted - Olimpik Marsej, prvi meč 0:0

U sredu, 16. marta:

Real Madrid - Olimpik Lion, prvi meč 1:1

Čelsi - Kopenhagen, prvi meč 2:0

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC