• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger bjesnio, Gvardiola se šalio

Menadžer Arsenala smatra da je isključenje glavni uzrok što je njegov tim ispao iz Lige šampiona.

 Venger bjesnio, Gvardiola se šalio Izvor: MONDO

Arsenal je u Barselonu došao sa nadom da može da napravi iznenađenje i plasira se u četvrtfinale Lige šampiona. Nije uspio. Jedan gol ga je dijelio od senzacije! Upravo tako, iako se bori za titulu u Premijer ligi i važi za jedan od najboljih timova na planeti, senzacija bi bila prava riječ da je tim Arsena Vengera prošao dalje.

"Tobdžije" su poražene 1:3, a za 90 minuta borbe, za njih grčevite borbe da sačuvaju svoj gol i spriječe katastrofu, nisu uputile NIJEDAN šut u okvir gola. Čak je i njihov jedini pogodak djelo igrača Barselone – Busketsa.

Dan poslije pobjede Katalonaca, mediji ističu da je šampion Španije zasluženo među osam najboljih, ali i da je imao veliku pomoć sudije Masima Busake, prije svega kod isključenja Robina van Persija u 56. minutu.

Ovo je ujedno i jedina slamka za koju se drži menadžer Arsen Venger tražeći opravdanje kod javnosti na Ostrvu za sramnu igru svog tima i "parkiranog autobusa" ispred svog gola, što nismo navikli od "tobdžija".

"Razgovarao sam s ljudima iz UEFA, oni su šokirani. Prije utakmice smo obećali fudbalski spektakl. Sada se pitam, zbog čega? Ovakvo suđenje je sramota za fudbal", rekao je Venger poslije meča.

Iskusni trener i Busaka imali su verbalni sukob poslije meča, ali Venger nije želio mnogo o tome da priča.

"Rekao sam mu u lice što mislim o njegovoj odluci. Taj sigurno nikada nije igrao vrhunski fudbal da bi imao pravo da donese takvu odluku".

Francuz nije propstio priliku da i Gvardioli skrene pažnju na način na koji je Barsa prošla dalje.

"Venger mi je rekao da čestitam sudiji na prolazu u četvrtfinale. Na moju žalost, nisam ga pronašao poslije utakmice", ironičan je bio Gvardiola, svjestan činjenice da je njegov tim potpuno dominirao i u svim segmentima igre razbio Arsenal.

"Bili smo puno bolji i zaslužili smo trijumf sa većom razlikom. Ali, da Maskerano nije blokirao Bendtnera u finišu, moglo je sve da se okrene", zaključio je mladi stručnjak.

I Venger je priznao da je Barselona bila DOBRA!

"Ispali smo od vrlo dobre ekipe. Ipak, imamo za čim da žalimo, jer nismo očekivali da ćemo na ovakav način da izgubimo utakmicu".

Barselona je bila potpuno dominantna i prije isključenja Van Persija (56. minut) i samo je pitanje trenutka bilo kada će ponovo da zatrese mrežu. Ni Busaki se ne može zamjeriti, jer je kod isključenja Holanđanina postupio po pravilima. Van Persi nije smio da šutne loptu poslije dosuđenog ofsajda. Pokušao je napadač Arsenala da ubijedi sudiju da zbog buke nije čuo pištaljku. Uzalud, Italijan je ostao dosljedan pravilima.

"Trenutak kada sam isključen imao je veliki uticaj na konačni rezultat. To što se dogodilo u 56. minutu je smiješno. Kako da čujem pištaljku pred 95.000 ljudi, koji skaču i stvaraju veliku buku. Sudija je bio loš i nije mi jasno ko mu je dao da vodi meč", rekao je Van Persi i bijesno konstatovao:

"Ubio je utakmicu!"

Na kraju, Barselona potpuno zasluženo ide dalje, a na igračima Arsenala i Arsenu Vengeru je da još jednom pogledaju snimak cijelog meča i uporede onaj dio utakmice do isključenja i poslije njega. Uvjeriće se i sami, u igri Arsenala nema razlike.

Ko je koga "ubio" najbolje govori statistika: Barselona je imala 68 odsto posjed lopte, 19 udaraca ka golu (10 u okvir). Arsenal NIJE ŠUTIRAO NA GOL. Barselona je imala 738 dodavanja, Arsenal 199...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC