• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tulić umjesto selektora, skaut!?

Tehnička komisija FSBiH odbasila prijedlog FS RS da Branimir Tulić ostane selektor mlade reprezentacije. Predloženi novi kandidati, a Tuliću uloga skauta.

 Tulić umjesto selektora, skaut!? Izvor: MONDO

Tehnička komisija FSBiH na čelu sa Danijelom Pirićem poslala je FSRS prijedlog da selektor selekcije do 21 godine bude Borče Sredojević ili Darko Nestorović, piše Press RS.

Tulić bi prema ovom prijedlogu trebao da preuzme Skaut službu FSBiH i da radi kao demonstrator pošto FSBIH ne želi da se u potpunosti odrekne ovog stručnjaka.

Kako navodi „Press RS“ predloženo je i da selektor U-17 reprezentacije bude Duško Petrović, a ovim prijedlogom želi se udovoljiti rukovodstvu FSRS koje želi da reprezentaciju koju je vodio Velimir Stojnić i dalje vodi kadar iz RS.

Predsjednik TK FSBiH potvrdio je da su prijedlozi poslani u Banjaluku, te dodao da očekuje odgovor.

„Promijenili smo neke prijedloge i poslali ih u FSRS. Nadam se da ćemo u anrednih nekoliko dana znati na čemu smo. Tehnička komisija ostala je pri svom stavu, a to je da se promijene svi selektori. Za nas je najbitnije da to bude fudbalsko ime i da sve strane budu zadovoljne“, rekao je Pirić.

Generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković potvrdio je da su prijedlozi stigli u Banjaluku i da će biti razmotreni, ali da je glavna tema bila Skupština i prijedlog Statuta FSBiH zbog čega FSRS za sada nema drugačiji stav prema izboru selektora od onog koji je zastupao ranije.

„Tačno je da je Danijel Pirić predložio neke nove varijante, koje ćemo u petak razmotriti na Izvršnom odboru FSBiH, na kojem od naših delegata očekujem da podrže stavove Skupštine FSRS. Izvjesno ej da se očekuje burna sjednica, pošto ej iz UEFA i FIFA stigao zahtjev da se pod hitno riješe problemi u federalnim kantonalnim savezima, tužba 'Kentara', ali i druga goruća pitanja“, rekao je Petković.

Izvor „Pressa RS“ tvrdi da su vrlo male šanse da Tulić ipak ostane ne mjestu selektora pošto je Tehnička komisija dobila legitimitet od Izvršnog odbora FSBiH koji će 11. marta, između ostalog, rapsravljati i o selektorima.

On je naveo da je Tulić u dosadašnjem radu vukao poteze kojima je očigledno zadovoljavo zahtjeve onih koji su ga postavili za selektora.

„Na njegovom spisku često su bili i nepoznati igrači koje je pozivao na preporuke visokopozicioniranih funkcionera FSRS, ali i FSBiH. U njegovom mandatu dres mlade selekcije nosilo je više od 80 fudbalera. Tulić je tako pokazivao lojalnost onima koji su ga postavili“, tvrdi izvor Pressa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC