• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan gazi, Voša se iščupala

Partizan dao četiri komada Hajduku, Vojvodina jedva protiv BSK-a, imala dva penala. Borac prekinuo šestomjesečni post, Rad siguran.

 JSL: Partizan gazi, Voša se iščupala Izvor: MONDO

Partizan gazi ka četvrtoj uzastopnoj tituli prvaka Srbije. Iako je tek počeo proljećni dio prvenstva, "Parni valjak" djeluje vrlo sigurno i dva gostovanja u Vojvodini prošao je bez problema.

U 17. kolu JSL, Partizan je zabilježio ubjedljiv trijumf u Kuli - 4:0 (1:0). Strijelci Prins Tejgo u 8, Nemanje Tomić u 58, Radosav Petrović u 67. minutu iz penala i Marko Ščepović u 87. minutu.

Pred oko 3.000 gledalaca u Kuli, po sunčanom i prohladnom vremenu, Partizan je odigrao koliko je trebalo.

Hajduk je odigrao koliko je mogao, u prvom poluvremenu je pružao otpor, ali u nastavku su crno-bijeli dodali gas, Kuljani su "pali" i nije bilo ni trunke dileme ko će na kraju podići ruke u vazduh u znak radosti.

Prins Tejgo je ponovo dao gol. Njegov treći u dvije prvenstvene utakmice u crno-bijelom dresu. Već je zaslužio i pjesmu Grobara skovanu u Inđiji: "Tejgooo, daj gol, ole, ole, ole, ole".

Radosav Petrović je u 8. minutu šutirao sa velike udaljenosti, lopta je pogodila Kovačevića i odbila se u visokom luku, a Prins Tejgo je, okrenut leđima, glavom prebacio golmana Braća.

Prije toga, Partizan je priprijetio preko Dominika Adije, čiji je udarac odbranio Brać, a i Hajduk je imao jednu priliku, kada je Komazec okrenuo Stefana Savića, ali je potom šutirao preko gola.

U 1. minutu povrijedio se Aleksandar Lazevski, a trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević je bio prinuđen da ga zamijeni i na njegovu poziciju poslao je Marka Jovanovića.

Uprkos vođstvu Partizana, Hajduk nije bio u podređenom položaju protiv favorita u prvom poluvremenu. Ponovili su Kuljani dobru partiju od prije nekoliko dana na gostovanju Slobodi u Lučanima.

Od datog gola Partizan je stao, a Kuljani su nekoliko puta zaprijetili iz daljine, preko Komazeca i Boškovića. Aleksandar Stanojević se prilično nervirao na svoje igrače, a posebno na Stefana Babovića i Aleksandra Miljkovića, jer je domaćin sve napade organizovao po strani koju njih dvojica pokrivaju.

Poslije pola sata igre, crno-bijeli su ponovo preuzeli loptu, ali osim dva pokušaja Adije ništa značanije nisu uspjeli da urade.

U nastavku meča, potpuno druga slika na terenu. Partizan je potpuno dominirao, a mlada ekipa Hajduka nije mogla da se nosi sa tim pritiskom.

Najprije je Tejgo morao bolje da reaguje na odličan centaršut Aleksandra Miljkovića, a u 58. minutu 2:0 za crno-bijele. Iliev, koji je u drugom poluvremenu ušao umjesto Adije, odlično je centrirao sa desne strane, a Nemanja Tomić iz voleja šalje loptu u gol.

U 67. minutu sve je odlučeno (ako je uopšte bilo i dileme). Poslije igranja rukom jednog igrača Hajduka, Radosav Petrović je snažno i precizno izveo penal. Visokih 3:0 za crno-bijele.

Marko Šćepović, koji je zamijenio upravo Tejga, postigao je četvrti gol za Partizan, lobom u 87. minutu. A moglo je da bude još golova u mreži Hajduka.

Zamalo iznenađenje u Novom Sadu! BSK je dugo odolijevao Vojvodini, imao je remi u rukama, ali je u finišu meča na "Karađorđu" domaćin iz drugog penala uspio da osvoji tri boda i to identičnim rezultatom kao u prvom kolu proljećnog dijela sezone - 2:1

Borčanci su poveli u 11. minutu golom Kajevića, ali je samo dva minuta kasnije Abubakar Oumaru je donio izjednačenje.

U međuvremenu, Oumaru je promašio penal, tačnije Kovačević mu je odbranio udarac, a potom je isti igrač pogodio stativu. Imala je Vojvodina inicijativu, ali je završnica bila slaba tačka ekipe Zorana Milinkovića.

U posljednjem minutu, novi penal za Vojvodinu poslije prekršaja nad Nikolom Lazetićem, a ovog puta precizan je bio Aleksandar Katai.

Borac je prekinuo post. Poslije više od šest mjeseci, čačanske "zebre" su slavile na stadionu kraj Morave i to ubjedljiv trijumf nad već prežaljenim Čukaričkim - 3:0.

Čačansku ekipu u vođstvo je doveo dojučerašnji igrač ekipe iz Beograda Aleksandar Stojimirović, na centaršut mladog reprezentativca Filipa Kneževića. Desetak minuta igre u drugom dijelu bilo je dovoljno "zebrama" da uvećaju vođstvo - strijelac Nebojša Prtenjak.

Treći put odbrana Čukaričkog matirana je u 69. minutu, a strijelac je bio Jovan Damjanović.

I Rad je očekivano osvojio bodove protiv Metalca. Marko Stanojević je po isteku pola časa igre raspalio sa 22, 23 metra, a golman Metalca Kljajić je bio nemoćan. Drugi gol "građevinari" su postigli u finišu meča, a u listu strijelaca upisao se Branislav Jovanović na asistenciju Nemanje Kojića, koji se potom propisno obrukao, promašivši nemoguće.

Po užasnom terenu na Karaburmi OFK Beograd je pobijedio Slobodu Sevojno, golom iz penala. Prethodno je u šesanestercu oboren Nikola Simić, a srpski reprezentativac Veseljko Trivunović je matirao Darka Božovića, nekadašnjeg čuvara mreže Partizana.

Inače, SOS Kanal je javio da postoji mogućnost da BSK i OFK Beograd ubuduće utakmice kao domaćini igraju na stadionu Obilića i da će za to pregovarati sa vlasnicom tog kluba Svetlanom Ražnatović.

REZULTATI UTAKMICA 17. KOLA:

Hajduk - Partizan 0:4 (0:1)
/Tejgo 8', Tomić 58', Petrović 67'/

Smederevo - Jagodina 0:0

Vojvodina - BSK 2:1 (1:1)
/Oumaru 13' - Kajević 11'/

Spartak - Javor 0:0

Borac - Čukarički 3:0 (1:0)
/Stojimirović 12', Prtenjak 55', Damjanović 69'/

Rad - Metalac 2:0 (1:0)
/Stanojević 33', Jovanović 68'/

OFK Beograd - Sloboda Sevojno 1:0 (0:0)
/Trivunović 51'p/

Crvena zvezda - Inđija 3:1 (1:0)
/Ninkov 37', Koroman 54', Vešović 90'+1 - Jakšić 73'/

TABELA: Partizan 46, Crvena zvezda 41, Vojvodina 38, Rad 34, Sloboda 24, Spartak 23, Javor 23, OFK Beograd 22, Smederevo 21, Jagodina 21, BSK 18, Borac 17, Inđija 13, Metalac 12, Hajduk 9, Čukarički 4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC