• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda se probudila!

Crvena zvezda pobijedila Inđiju (3:1) slavivši i u drugoj utakmici za samo četiri dana na svom stadionu.

 JSL: Zvezda se probudila! Izvor: MONDO

Ohrabrenje, strepnja, olakšanje...

Tako bi u tri riječi mogao da se opiše tok i prenese utisak sa posljednje utakmice 17. kola Jelen Superlige Srbije odigrane u srijedu uveče pred 14.000 navijača u Beogradu.

Crvena zvezda - Inđija 3:1 (1:0).

Djelovalo je kao da će tim Roberta Prosinečkog zabilježiti rutinsku i (što je novost) za oko dopadljivu pobjedu protiv zeleno-bijelih iz Srema, ali su se pri vođstvu domaćih od 2:0, sredinom drugog poluvremena, stvari drastično promijenile u korist gostiju.

Prvo je Marko Jakšić, glavom sa "prve" stative, pogodio drugu i prebacio gol crtu prije nego je Saša Stamenković uspio da izbaci loptu u polje (2:1, 73. minut), a onda je poslije tri izvršene izmjene Zvezdinog trenera, povredu butnog mišića u 80. minutu zadobio stoper Li Adi, koji nije mogao da nastavi meč.

Odjednom, crveno-bijeli su se sa desetoricom na terenu našli na svojoj polovini, pokušavajući da odbrane već upisana tri boda, a olakšanje je stiglo u nadoknadi vremena. Tada je defanzivac Inđije Jovan Tanasijević uspio da izblokira "bombu" Evandra Goebela sa 16 metara, ali tako da "nabaci" loptu pravo na volej rezerviste Marka Vešovića, koji je iz sve snage zatresao nebranjenu mrežu i drugim golom u sezoni ubio neizvjesnost u posljednjih 120 sekundi - 3:1!

Slučajnim golom kapitena Pavla Ninkova u 37, a potom i sjajnim pogotkom Ognjena Koromana u 54. minutu, fudbaleri Crvene zvezde poveli su 2:0 protiv Inđije i stilom igre nagovještavali da žele da još ubjedljivije nadigraju rivala, kojeg su u prvom dijelu sezone jedva pobijedili 1:0, golom u međuvremenu prodatog Miloša Trifunovića u sedmom minutu.

Način na koji je igrala Crvena zvezda u drugom proljećnom kolu, poslije mučenja u meču sa Smederevom i pobjedom sa penala (1:0), obradovao je oko 14.000 navijača na stadionu. Ovog puta nije bilo zvižduka pojedincima i kolektivnoj nemoći, ali je pravo niotkud stigla neizvjesnost.

Srećom po navijače Zvezde, ne i preokret.

Ćosić umalo "uprskao"

Domaći su poveli na nesvakidašnji način.

Ninkov je odigrao dupli pas sa Kristijanom Borhom na "svom", desnom boku i onda jednu loptu koja je "skakala" pokušao da centrira prema napadaču Andriji Kaluđeroviću, ali je to uradio tako da je lobovao istrčalog golmana Dragoslava Poleksića. Veteran je pokušao da se vrati unazad i preusmjeri loptu preko prečke, ali je uspio samo da pipne fudbal - 1:0!

Prije toga, u 30. minutu, Poleksić (41) je reagovao kao mladić i paradom spriječio vođstvo crveno-bijelih, kada je jedna odbijena lopta iz srca šesnaesterca gostiju pala pravo na nogu Evandra Goebela. Brazilac se namjestio i odlično šutirao sa 16 metara, ali je golman zeleno-bijelih iz Srema bio odlično postavljen.

Prvu ozbiljnu akciju, tim Roberta Prosinečkog izveo je u 23. minutu, kada su kobminovali Aval Isah, Ognjen Koroman i Kaluđerović, koji je idealno uposlio Kadua Mendeša, ali je strijelac pobjedonosnog gola u meču sa Smederevom, bio neprecizan sa 14 metara od gola "Seltika iz Srema".

Ekipa Inđije, koja je prije četiri dana poražena na svom terenu od Partizana (1:3), u prvom poluvremenu nije imala šut ka golu Saše Stamenkovića.

Ipak, gosti su se vratili iz svlačionice riješeni da uzvrate favoritu, trener Zoran Janković ohrabrio je igrače da oni to mogu, ali kada su propustili ono što se ne smije, bili su odmah kažnjeni.

Prvo je u 46. minutu, bivši fudbaler Crvene zvezde Dragomir Vukobratović sa 16 metara šutirao toliko traljavo da je bukvalno "dodao" loptu do Stamenkovića, a onda je još jedan bivši igrač crveno-bijelih, Slobodan Slović, promašio "nemoguće".

Mladi stoper Crvene zvezde Uroš Ćosić napravio je kardinalnu grešku u 49. minutu, vratio loptu ka Stamenkoviću tako da je u šansu uveo centarfora gostiju Milana Bubala, ali je Stamenković bio oprezan i uklizao na vrijeme. No, izbijena lopta došla je pravo u posed 36-godišnjeg Slovića, koji je lijevom nogom, sa 15 metara, promašio prazan gol!?

Konačno, tri gola Zvezde

Nije prošlo mnogo, a Zvezda je udvostručila prednost!

Zeleno-bijeli su izgubili posjed lopte na polovini terena, uslijedila je munjevita kontra, Kadu je poslao loptu u prostor za Koromana, koji je lijevom nogo, iako prilično iskosa, savladao Poleksića na majstorski način - 2:0.

Iako su Jakšić i Adi potom "zakuvali" završnicu, aktuelni osvajač Kupa Srbije nastavio je potjeru za liderom Partizanom i drugi put u četiri dana uspješno se izborio sa psihološkim pritiskom u vidu osam bodova zaostatka. Prosinečki je najavio da će ekipa igrati sve bolje i bolje i, upoređujući duele sa Smederevom i Inđijom bio je u pravu.

On je vjerovao u 11 igrača koji su razočarali na premijeri u subotu, a oni su mu uzvratili boljom predstavom i nagovještajem da bi sve moglo da bude još bolje 12. marta, kada Prosinečkog i renoviranu Zvezdu očekuje prvo proljećno gostovanje, u Jagodini.

Već sada poznato je da Robi neće moći treći put da izvede istu postavu u tri kola, jer je "parne" kartone zaradio Isah, a pitanje je i koje je ozbiljnosti povreda Adija.

Inače, ovo je prvi put da je Crvena zvezda postigla tri gola na prvenstvenom meču od 17. oktobra 2010. godine, kada je ekipa nadigrala Slobodu Point Sevojno u gostima rezultatom 3:0. Od tada, samo jednom tokom priprema, u meču sa Sutjeskom (3:0), crveno-bijeli postigli su više od dva pogotka.

Bila je ovo sedma pobjeda Crvene zvezde u devet mečeva Superlige na "Marakani", a jedini timovi koji su neporaženi napustili najveći stadion ostaju Partizan i Vojvodina. S druge strane, Inđija je ostala sa svega jednom pobjedom van svog stadiona i jednim remijem. Ostalo, bili su porazi, ukupno sedam.

Pročitajte izvještaje sa ostalih utakmica 17. kola JSL odigranih ranije u srijedu.

REZULTATI UTAKMICA 17. KOLA:

Hajduk - Partizan 0:4 (0:1)
/Tejgo 8', Tomić 58', Petrović 67'/

Smederevo - Jagodina 0:0

Vojvodina - BSK 2:1 (1:1)
/Oumaru 13' - Kajević 11'/

Spartak - Javor 0:0

Borac - Čukarički 3:0 (1:0)
/Stojimirović 12', Prtenjak 55', Damjanović 69'/

Rad - Metalac 2:0 (1:0)
/Stanojević 33', Jovanović 68'/

OFK Beograd - Sloboda Sevojno 1:0 (0:0)
/Trivunović 51'p/

Crvena zvezda - Inđija 3:1 (1:0)
/Ninkov 37', Koroman 54', Vešović 90'+1 - Jakšić 73'/

TABELA: Partizan 46, Crvena zvezda 41, Vojvodina 38, Rad 34, Sloboda 24, Spartak 23, Javor 23, OFK Beograd 22, Smederevo 21, Jagodina 21, BSK 18, Borac 17, Inđija 13, Metalac 12, Hajduk 9, Čukarički 4.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC